{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip New Zeeland - norra och södra ön


Roadtrip New Zeeland Norra och Södra ön | KILROY
Se hela rutten

Reslängd

Minimum 3 veckor

Antal kilometer

Cirka 3700 km

Startar och slutar i

Auckland & Christchurch

När på året?

november till mars

Jag vill veta mer
Nya Zeeland är ett spännande, varierat och otroligt vackert land. Här väntar fantastiska naturupplevelser, många möjligheter till olika typer av extremsporter, charmiga städer och mycket mer. Denna roadtrip kombinerar det bästa både den södra och norra ön har att erbjuda. Stanna var du vill (och när du vill) och förläng din vistelse när du hittar ditt paradis!

Kör genom alpina landskap, gamla glaciärer, snötäckta berg, episka platser och upplev "kiwi" kulturen på nära håll! Denna roadtrip tar dig mellan Christchurch på Sydön och Auckland på Nordön. Du väljer själv i vilken ände du börjar. Vi rekommenderar att du avsätter minst 3 veckor för att hinna med alla guldkorn som vi har inkluderat i detta reseförslag. Men har du mer tid på dig finns så mycket mer att se. 

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer över 25 år som reser tillsammans. Är du yngre än så fixar vi din hyrbil ändå!

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Christchurch
 • 1 övernattning i Christchurch (innan din roadtrip)
 • Campervan (21 dagar)
 • 2 övernattningar i Auckland (efter din roadtrip)
 • Flyg hem från Auckland
 • Bokingsavgifter
 • Egen reseeexpert
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider 
 • Egna aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag norra och södra ön

Stockholm - Christchurch - Arthur's Pass - Fox Glacier - Wanaka - Queenstown - Fiordland - Stewart Island - Dunedin - Hanmer Springs - Marlborough - Wellington - Taupo - Rotorua - Waitomo Caves - Northland & Bay of Islands - Poor Knights Islands - Auckland - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Christchurch

Börja din roadtrip i Christchurch. Cykla längs den pittoreska floden Avon, kör mountainbike i Port Hills och ät dig genom stadens bästa restauranger. Denna studentvänliga stad har massor av barer och ett pulserande nattliv. Vi har inkluderat boende den första natten för att du ska få en smidig start på din resa!

Arthur's Pass

Nästa stopp är Arthur's Pass, som ligger i nationalparken med samma namn. Det är en magisk plats och under denna roadtrip kommer du att få uppleva många sådana stunder! Parkera din campervan och gör en bergsvandring antingen en halv- eller heldag i Arthur's Pass - vi lovar att du inte kommer att ångra dig!

Fox & Franz Josef Glacier

Fortsätt längs södra öns västkust tills du når Fox Glacier. Denna fantastiska glaciär är hela 13 km lång och ligger 2800 meter över havet. Inte långt härifrån ligger också den berömda Franz Josef Glaciären som är utmärkt plats för en expedition!

Wanaka & Queenstown

Kör vidare mot Wanaka och Queenstown. Wanaka är värt ett stopp om du är en naturälskare. Sjön är nämligen känd för sitt träd i mitten som symboliserar hopp. Nära Wanaka hittar du Roys Peak som kanske är en av de vackraste platserna i världen. Fortsätt till en av Nya Zeelands största besöksmål, Queenstown. Få adrenalinet att pumpa med fallskärmshoppning,bungyjump eller utförsåkning. Vill du ta det lite lugnt är det också härligt att bara chilla runt och prova de många restaurangerna i staden.

Fiordland

Fiordland är en av de mest fascinerande platserna i hela Nya Zeeland. Här kan du se vackra vattenfall, fjordar, uråldrig regnskog och majestätiska berg. Hyr en kajak, åk på en båttur eller ge dig ut på en 4-dagars tur (Milford Track) genom djupa dalar och förbi spegelblanka sjöar. Drömmigt är rätt ord för att beskriva detta stopp!

Stewart Island

Ännu längre söderut på södra ö hittar du Nya Zeelands tredje största ö, Stewart Island, som är känd för sitt djurliv och underbara skog och mark. Vägarna på ön sträcker sig inte mer än 28 km. Vill du ta dig runt är ett par promenadskor därför att rekommendera. Har du tur får du en skymt av både delfiner och valar, kanske en albatross också!

Dunedin & Kaikorai

Kaikoura er en liten by som ligger på Sydöns östkust, mellan Kaikoura Range och Stilla havet. Valar, sälar och delfiner vistas i havet här året runt och området är känt som en av de bästa platserna för att se dessa varelser i sin naturliga miljö. Ett roligt sätt att utforska staden är att gå längs Baldwin Street, från början till slut. Det är nämligen världens brantaste gata, så det tar lätt 10 minuter att gå 350 meter!

Hanmer Springs

Det är en lång bilresa från Dunedin till Hanmer Springs, så se till att stanna till en stund längs vägen. Hanmer Springs är omgivet av berg, höga skogar och varma källor. Detta område är också ett av Nya Zeelands bästa vinområden, så du kan defintivt beställa ett gott glas vin när du är här.

Wellington

Från Hanmer Springs reser du vidare till Wellington,, som också är Nya Zeelands huvudstad. Filmproduktion och otrolig mat beskriver Wellington väl. Här hittar du Weta Workshop och Weta Cave, ta en titt bakom kulisserna och kolla in filmställena i närheten. Ta linbanan till Kelburn för att njuta av den fantastiska utsikten över hamnen. Om du letar efter ett bra ställe att äta på kan vi rekommendera Chocolate Fish Café en bit utanför stadskärnan. Det är ett lokalt café och resan hit längs kusten är helt underbar!

Taupo & Rotorua

Efter Wellington anländer du till Taupo, där du hittar den berömda sjön Taupo och Hukafallen. Vårt tips är att du kollar in båda och om du känner för att vara lite aktiv bör du vandra upp till toppen av Mt. Tauhara. Efter vandringen kan du koppla av i en av de naturliga poolerna vid Otumuheke Stream. Fortsätt sedan till Rotorua, som är ett av de mest aktiva geotermiska områdena i världen. Här måste du kolla in gejsrarna och bubblande lerpoolerna i Whakarewarewa Thermal Valley. Besök även Te Pula för att få en inblick i maorikulturen!

Waitomo Caves

Waitomo-grottorna ligger cirka en timmes bilresa från Hobbiton. Här hittar du ett spännande underjordiskt område som består av underjordiska grottor och floder. Gå på en guidad tur till fots eller med båt och prova forsränning eller ziplining i mörkret!

Bay of Islands & Poor Knights Island

Cirka 3 timmar norr om Auckland hittar du den charmiga lilla staden Paihia vid The Bay of Islands. Här hittar du en livlig atmosfär, massor av barer och restauranger och vita sandstränder. Om du har tid bör du stanna till vid staden Russell, för att spana på sälar, delfiner och till och med valar om du har tur! Ta även en tur till Poor Knights Island, som är en fantatisk plats för dykning och snorkling.

Auckland

Din roadtrip genom Nya Zeelands slutar där allt började; tillbaka i Auckland. Lämna ifrån dig campervanen och njut av två extra nätter i stan. Få lite tid att smälta alla intryck från de senaste veckorna och inte minst det vackra landskapet du har kört igenom. Ta det lugnt och kolla in delarna av staden som du inte hann med innan du gav dig ut på vägarna. Vill du testa något som får adrenalinet att pumpa? Vi snackar såklart om bungyjump!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...