{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip USA - Sydstaterna


Roadtrip USA | Sydstaterna | KILROY
Se hela rutten

Reslängd

3 veckor

Starta i

Atlanta

Avsluta i

Atlanta

När på året?

Bäst från november till juni för att undvika sommarvärmen och orkansäsongen på hösten

Pris från*

15 900 SEK

Jag vill veta mer
Fantastisk musik, välsmakande mat, rik historia, cowboys och Elvis! Sydstaterna är olikt andra amerikanska stater du kanske har besökt tidigare. Vi har skapat det ultimata reseförslaget för din roadtrip i södra USA!

Har du drömt om att träffa en riktig cowboy? Du kommer med största sannolikhet att träffa en på din roadtrip genom Georgia, Louisiana, Mississippi, Florida, Tennessee och South Carolina. Oavsett om du är en musik- och/eller historieälskare hittar du allt detta i sydstaterna. Det är Elvis Presleys, Hank Williams, Robert Johnson, Dolly Parton och Otis Reddings hemtrakter. Låt oss inte glömma maten... Gumbo, jambalaya, stekt kyckling, majsbröd, skaldjur, sött te, «peach cobbler» och mycket mer!

Dessutom kommer du att få en påminnele om både inbördeskriget och medborgarrättsrörelsen.

Vi har inkluderat en hyrbil i denna roadtrip, men du kan byta den till en campervan om du vill, det är helt upp till dig! Värt att nämna är att se till att ha koll på din reseförsäkring när du hyr bil utomlands. Osäker på om du har en? Oroa dig inte - vi kan hjälpa dig med det!

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer över 25 år som reser tillsammans. Är du yngre än så fixar vi din hyrbil ändå!

 

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Atlanta
 • Hyrbil 3 veckor (Hertz FCAR model)
 • 2 övernattningar i New Orleans
 • Flyg hem från Atlanta
 • Bokningsavgifter 
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider 
 • Egna aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag Sydstaterna

Stockholm - Atlanta - Great Smokey Mountains - Nashville - Memphis - Jackson - New Orleans - Pensacola - Savannah - Charleston – Atlanta - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Atlanta, Georgia

Hämta upp hyrbilen i den livliga staden Atlanta i Georgia där Peachtree verkar vara det populäraste gatunamnet - JA det finns faktiskt 71 gator med det namnet! Atlanta har också en levande musikscen och mycket av dagens hiphop och R&B kommer härifrån. Medan du chillar runt i staden bör du absolut köpa dig en «chili dog», som Atlanta är känt för!

Om du känner för lite mer action bör du spendera en hel dag i Six Flags Amusement Park, strax utanför Atlanta. Här finns några av USA:s största berg-och dalbanor!

Great Smoky Mountains National Park, Tennessee

Smoky Mountains National Park är känd för sin fantastiska mångfald av växt- och djurliv, majestätiska berg och det som finns kvar av bergskulturen i södra Appalacherna. Ge dig ut för att upptäcka historien om både områdets natur och kultur.

När du ändå är här bör du stanna till vid nöjesparken Dollywood! Parken ägs förstås av ingen mindre än Miss Dolly Parton själv!

Nashville, Tennessee

Här kan du lyssna på livemusik 24/7. Lyssna på «honky-tonk» banden som lirar på Tootsie’s Orchid Lounge, låtskrivare som spelar upp sina verk på Bluebird Cafe och countrylegender som uppträder på Grand Ole Opry. Du vet aldrig vem du kan upptäcka!

Memphis, Tennessee

Elvis Presley och Graceland – behöver vi säga mer? Memphis är också känt som Amerikas grillhuvudstad. Lita på oss när vi säger att du kommer bli serverad de godaste «ribsen» du någonsin smakat. Soul food och rock n roll, bättre än så blir det inte!

Jackson, Mississippi

Du kanske minns staden från filmen "The Help"? Jackson är också känt för sin musik där Heavy Metal, Indie Rock och Blue Grass ligger i framkant. Glöm inte att slå dig ner på en lokal restaurang för att smaka på en «peach cobbler»!

Om du tycker det är spännande med historia bör du besöka Vicksburg vid Mississippifloden, strax utanför Jackson. Vicksburg är en liten stad med ett stort slagfält från inbördeskriget.

New Orleans, Louisiana

I New Orleans är det blues, jazz, voodoo och Mardi gras som gäller. Smaka på all smarrig mat staden har att erbjuda, gå på en pubrunda i de charmiga franska kvarteren och längs Bourbon Street. Tror du på spöken? Gå på spökjakt i de franska kvarteren i New Orleans!

Pensacola, Florida

Prova lokal öl, hyr en cykel och utforska kusten och alla historiska sevärdigheter. Besök platser som Fort Pickens, Fort Barrancas, Arcadia Mill och mycket mer. Pensacola har några riktigt fina stränder - så packa ner badkläderna!

Savannah, Georgia

Savannah är känt för sin gripande historia, koloniala arkitektur och sina kusliga kyrkogårdar. Det sägs faktiskt att staden är en av de mest hemsökta i hela USA. Känner du hur håren i nacken reser sig? Känner du inte för att gå på späkvandring kan du istället ta dig till River Street för att njuta av utsikten över floden.

Har du sett Forrest Gump (om inte, gör det bums!) kommer du att känna igen dig i staden. Bänken som han sitter på i filmen (på Chippewa Square) har dock flyttats till museet – men du kan kolla in den där om du har lust!

Charleston, South-Carolina

Kuststaden Charleston erbjuder en mängd olika vattensporter men är också perfekt för lata dagar på stranden. Kanske är det precis vad du behöver efter att ha suttit i en bil i flera timmar? Om du föredrar att röra på dig föreslår vi att du utforskar staden till fots och tar en sväng föriv Rainbow Row för den perfekta Instagram-bilden!

Eftersom vi befinner oss i Sydstaterna är det ett måste att besöka ett av plantagemuseerna och trädgårdarna för att lära dig mer om regionens historia.

Atlanta, Georgia

Roadtripen slutar tillbaka i Atlanda där du lämnar tillbaka hyrbilen. I det här reseförslaget har vi inkluderat flyg hem från Atlanta, men du kanske inte är klar med södra USA än eller kanske vill du uppleva fler platser? Inga bekymmer, snacka med oss så hjälper vi dig att planera resten av din resa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...