{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mount Everest & Norra Indien


Res till Mount Everest & Norra Indien med KILROY
Se hela rutten

Reslängd

1 månad

Antal länder

2

Resetyp

Backpacking

Inkluderat i priset

Flyg, äventyrsresa, vandring,+ mycket mer

Jag vill veta mer
Taggad på en ett spirituellt och spännande äventyr? Då kan den här resan från den indiska huvudstaden Delhi hela vägen till Mount Everests basecamp vara något för dig. Genom att korsa både norra Indien och Nepal kommer du att stöta på vackra tempel, berg och imponerande städer som Delhi, Jaipur och Katmandu. På slutet av din resa kommer du åka på till det utmanande Mount Everest basecamp, och se vyer som bara ett fåtal av oss någonsin kommer att få se. Verkligen en upplevelse en gång i livet!

Men innan du når Mount Everest finns det en mängd andra godsaker som väntar på dig. Vi börjar i Delhi med lite ordentlig sightseeing, där kan du vänja dig vid Indiens smaker, dofter och egenheter. Efter några dagar är det dags att träffa dina resekompisar som du kommer hänga med de kommande två veckorna på en resa som tar dig från Delhi till Katmandu via autentiska middagar i Pushkar, fantastiska tempel i Jaipur, Taj Mahal i Agra och andliga dagar i Varansi.

När det väl är dags att passera gränsen kommer det finnas massvis med fler saker att se. Först ut är Lumbini: Buddhas födelseplats och ett världsarv på Unesco. Efter att ha utforskat de andliga grunderna här, kommer du att föras till byn Barauli där du kommer att bo på ett homestay, nära Chitwan National Park. Du kommer att sova här i två nätter, så det finns gott om tid att lära sig om Tharu-folkets lokala kultur och att åka på safari i nationalparken. Om du har tur kommer du att kunna se noshörningar och tigrar här!

I Pokhara får du lära dig att göra nepalesiska dumplings, och efter en naturskön resa genom ett Himalaya-landskap kommer du äntligen fram till Katmandu där det är dags att förbereda sig för den sista och mest krävande delen av resan: tehusvandringen till berget Everest basecamp.

Kom ihåg det här är bara ett reseförslag och du kan alltid ändra så du får ditt drömäventyr. Om du är sugen på att dra iväg, hör av dig till oss så kan vi ordna ditt egna äventyr baserat på den här resan. Våra resexpertet se fram emot att hjälpa dig! 

 

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans

 

 

 

 

 

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Delhi 
 • 3 nätter i Delhi inkl. några aktiviteter
 • Äventyrsresa i liten grupp från Delhi till Kathmandu via Jaipur
 • Mount Everest basecamp trek
 • Flyg hem från Kathmandu
 • Egen reseexpert
 • Bokningsavgifter
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider (förutom de som ingår under aktiviteterna)
 • Egna utlyfkter och aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Mount Everest & Norra Indien

Hem - Delhi – Jaipur – Agra - Chitwan National Park – Pokhara – Kathmandu – Mt Everest – Hem

Det här är bara ett reseförslag för ditt stora äventyr. Om du vill få hjälp med att designa din egen resa, snacka med våra reseexperter. De vet allt om dit du vill åka och kan hjälpa dig få din drömresa.

Delhi Njut av den bästa maten i Indiens livliga huvudstad

Första stoppet på din resa är Delhi, Indiens extremt livliga huvudstad. Även om det kan se ut som totalt kaos, och överväldigande för utomstående, är det en sjukt rolig stad att besöka. Beroende på hur många dagar du har i Delhi, föreslår vi Indian Gate, Lotustemplet, eller helt enkelt vandra runt på gatorna i stadsdelen Chandni Nok. Karol Bagh-marknaden är ett måste-besök, du kan hitta allt här, så om du har glömt att packa något kan du fynda här. Glöm inte att prova lite av all gatumat du kommer att stöta på, för indiska rätter är helt enkelt SÅ bra. Vårt förslag: masala dosa!

Jaipur Vykortsliknande arkitektur och omgivningar

En sak kan vi lova, du kommer ha sjukt många bilder från Jaipur. Det här är kanske en av de mest pittoreska platserna i Indien, med fantastiska tempel, moskéer, små gränder och utsiktsplatser. Som tur är har du några dagar att spendera här, så du kan verkligen utforska platsen. Palace of the Winds är lite turistigt, men ändå värt ett besök eftersom det är så imponerande och fantastiskt på sitt eget sätt. En guidad tur i Amber Fort står också på programmet, sjukt imponerande byggnad som smälter in med sin omgivning. Avsluta din dag på en av de lokala marknaderna, eller åk till en av alla barer i centrum och lär känna dina nya travel buddies.

Agra Checka av Taj Mahal på din bucketlist

Det är inte varje dag du får besöka ett av världens 7 moderna underverk, men idag händer det! I Agra finns den stora attraktionen Taj Mahal. Betraktad som kanske det bästa av muslimsk arkitektur, denna massiva vita marmormoské kommer helt klart att imponera på dig. Efter en rundtur i området kommer du att besöka några andra närliggande monument och lära dig om historien och kulturen. Sen är det dags att du gör dig redo för nattåget till din nästa destination!

Chitwan National Park Oväntad natur och vilda djur i västra Nepal

När du tänker på Nepal tänker du kanske på snöiga bergstoppar och gamla kloster. Och ja, det kommer ju senare på din resa. Men först vill vi visa dig en helt annan sida av Nepal, med grässlätter och tjocka skogar som påminner dig om Sydostasien. I Chitwan kan du åka på safari för att utforska nationalparken och alla djur, se noshörningar och tigrar. Under de två nätter du bor i området kommer du att sova på i ett homestay. Det är det perfekta tillfället att få en inblick i den sanna nepalesiska kulturen och köket. Var beredd på att öppna dina sinnen!

Pokhara Njut av att laga dumplings med utsikt över Annapurnas

Pokhara är känt på grund av bergskedjan Annapurna. Lite mindre krävande än Mount Everest, men ändå vackra snötäckta toppar och sjöar som verkar höra hemma i sagorna. I Pokhara kommer du att gå med i en matlagningskurs för att lära dig att göra momo, en typ av nepalesiska dumplings. Och ja, självklart får du också smaka på det du skapat. Sugen på nattlivet så är det till barerna vid sjön du ska till, där får du hänga med andra backpackers och lokalbefolkningen i en otroligt vacker miljö.

Kathmandu Slappa vid början av Himalaya

I Nepals huvudstad finns det mycket att se och göra. Det är en av de platser där du bara kan gå runt och strosa och se var du hamnar. Se till att göra lite tid för det fantastiska nepalesiska köket, som om vi ska beskriva det mest liknar indisk mat. Vi föreslår att prova Dal Bat, en rätt baserad på ångat ris och kokta linser. Enkelt men så gott. Se också till att vila upp dig under de närmsta dagarna, när du är på väg in i det vackra Himalaya som skymtar över Katmandu.

Mount Everest Dags för den stora vandringen: Mount Everest Basecamp!

Nu är det dags! Mount Everest är officiellt det högsta berget på jordklotet, och du kommer att bestiga det. Nästan iallfall, eftersom din resa kommer att sluta vid Everest Basecamp. På vägen hit kommer du att vandra genom Sherpa-höglandet och stöta på buddhistiska kloster och den otroliga Khumbu-glaciären. På vägen får du möjlighet att klättra uppför Kala Pathar, en topp på 5445 meter hög. Det är en fantastisk utsiktspunkt för en magisk utsikt över Mt Everests sydvästra sida och resten av Himalaya.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...