{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Singapore, Sumatra & Filippinerna


Res till Singapore, Sumatra & Filippinerna med KILROY
Se hela rutten

Reslängd

1 månad

Antal länder

4

Resetyp

Backpacking

Vad är inkluderat?

Flyg, äventyrsresa, boende + mycket mer

Jag vill veta mer
Från de modernaste städerna i Asien, till orangutangerna i djungeln på Sumatra och de orörda stränderna på Filippinerna: den här resan har nästan allt! Du kommer att se både Singapore och Kuala Lumpur, enorma städer med imponerande ariketektur med mycket att se och göra. Efter all sightseeing i städerna tar vi dig till raka motsatsen, till den indonesiska ön Sumatra. Och det blir bättre, den sista delen av din resa blir en rundtur runt Filippinernas öar. Ett riktigt paradis!

När du kliver av planet i Singapore kommer du känna WOW! Vi vill inte spoila för mycket, men Changi Airport är verkligen något, med skytrain, vattenfall och mycket mer. Och då har du inte ens kommit in i staden än. Efter några dagar i Singapore åker du vidare till Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad. Också en väldigt cool stad, men kanske något mindre imponerande. Det finns fortfarande mycket som är värt ett besök, som Batu-grottorna och Thean Hou-templet.

Efter Kuala Lumpur flyger du till Medan på ön Sumatra. Härifrån tar du dig djupt in i djungeln för att försöka upptäcka några orangutanger, utrotningshotade djur som du bara kan se i nautren på två platser på jorden. Äventyrsresan fortsätter till ön Samosir och vulkansjön Toba. En av höjdpunkterna på Sumatra, perfekt för vandring och andra utomhusäventyr.

När du sagt hejdå till Indonesien tar du flyget till Manila på Filippinerna, och nu är det dags för lite öhoppning. Du kommer får besöka Siquijor, Moalboal och El Nido. Vackra laguner, fantastiska stränder och grönskande skogar. Det här känns som ett riktigt paradis. Släng in några båtturer och god mat, så har du den perfekta mixen för slutet av ditt äventyr!  

Om du inte vill att det roliga ska ta slut, så finns det massvis med alternativ! Vi är säkra på att det finns något du gillar här, men eftersom vi är KILROY kan vi fixa din resa och anpassa den efter dina önskemål. Våra reseexperter hjälper dig så du får ditt drömäventyr. 

 

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans

 

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Singapore
 • Boende i Singapore
 • Flyg från Singapore till Kuala Lumpur
 • Boende i Kuala Lumpur
 • Flyg från Kuala Lumpur till Medan
 • En veckas djungel ich äventyr i norra Sumatra
 • Flyg från Medan till Manila
 • 13 dagars öhopping mellan Filippinerna
 • Flyg hem från Puerto Princessa
 • Din egen reseexpert
 • Bokningsavgifter
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider (förutom de som ingår under aktiviteterna)
 • Egna utlyfkter och aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Singapore, Sumatra & Filippinerna

Hem- Singapore– Kuala Lumpur – Bukit Lawang - Lake Toba – Manila – Siquijor – El Nido – Hem

Det här är bara ett reseförslag för ditt stora äventyr. Om du vill få hjälp med att designa din egen resa, snacka med våra reseexperter. De vet allt om dit du vill åka och kan hjälpa dig få din drömresa.

Singapore Drömlik metropol med otrolig arkitektur

Asiens huvudstad, en stor men underbar blandning av gammalt och nytt, med en imponerande skyline och det drömlika Gardens by the Bay. Det sista är en stor park med otrolig arkitektur med gigantiska konstgjorda träd som varje kväll spelar en ljus- och ljudshow. För lite mer autentisk kultur, ta dig till Chinatown eller Little India för att få kanske den bästa maten du ätit i ditt liv. Det finns också ett pulserande nattliv, så vi är säkra på att du inte kommer att bli uttråkad, även om Singapore är ganska litet.

Kuala Lumpur Kultur och mat i Malaysias huvudstad

Även om Kuala Lumpur kan vara lite likt Singapore, ska du helt klart åka hit! Kolla in kalkstenskullarna utanför Batu Caves. Som den gigantiska gyllene Murugan-statyn utanför grottorna pekar på så finns det tempel i flera av grottorna. Sen finns det massvis med tempel inne i Kuala Lumpur som du lätt kan lägga upp på Insta, om du inte orkar ta dig utanför staden. I Kuala Lumpur är också maten nästan lika bra som i Singapore, med massor av street food. Malajisk mat innehåller olika former av satay (testa definitivt några olika) och den populära Nasi Lemak bestående av ångat ris med olika varianter av kyckling, sambal och stekt ägg.

Bukit Lawang Not just monkey business

Från Kuala Lumpur flyger du vidare till det vackra landet Indonesien. Bali kanske är det du känner igen mest, men denna ö har så mycket att erbjuda. Varje ö har sina egna unika egenskaper, och för Sumatra är det den grönskande regnskogen som täcker en del av ön. Avskogningen är tyvärr ett problem här med men de senaste åren har lokalsamhällenas bevarandeinsatser börjat ge resultat. Sumatra är känt för att vara en av två platser på jorden där du kan se orangutanger, vilket du naturligtvis kommer att försöka göra. Djungeln är också hem för elefanter, tigrar och mer, som du kommer att utforska från den lilla byn Bukit Lawang.

Lake Toba Klättra upp på vulkanen Sibayak

Bukit Lawang är inte ditt enda stopp på Sumatra, du kommer också att tillbringa tid vid Lake Toba, en gigantisk vulkansjö omgiven av fantastiska gröna kullar och skogar. Innan du åker till sjön kommer du stanna till i Berastagi, en bergsstad nära Sibayak-vulkanen. Här kommer du bestiga vulkanen och njuta av de fantastiska vyerna på vägen. Efter ditt vandringsäventyr tar vi dig till ön Samosir, mitt i Tobasjön. Efter en god natts sömn kan du prova att cykla runt ön. Det är det bästa sättet att ta sig runt och se det det mesta!

Manila Kolonial arkitektur i denna moderna metropol

Efter djungel och berg på Sumatra är det tillbaka till storstadslivet för några dagar. Även om Manila ses som the gate till landets fantastiska öar och stränder, är det ändå ganska skönt att hänga lite här. Intramuros, innerstaden omringad av en mur tar dig tillbaka i tiden några århundraden. Här kan du se inslag från den spanska eran, och det är ett trevligt ställe att gå runt på. Detsamma gäller Manila-katedralen (bilden), där du kan lära dig lite mer om många filippiners starka kristna rötter. I slutet av dagen är Manila också en modern metropol för det mesta, så det är ett bra ställe att shoppa för dina kommande veckors öhoppning.

Siquijor En liten bit av paradiset

Det här är hur du tänker dig Filippinerna, eller hur? Underbara stränder med djungel, traditionella båtar, den bästa fisken till middag. Siquijor island är en av de platser som ofta hyllas som paradiset, och vi kunde inte vara mer överens. De kommande två veckorna kommer att handla om at chilla, öhoppning, snorkling med sjösköldpaddor. Vi har också några aktiviteter på rad, som att umgås med lokala shamaner i de mystiska bergen och en resa till Cambugahay Falls. Efter att ha lagt upp en nice tiktok video kan du hoppa i det kristallklara vattnet eller njuta en stund på en av bambuflotterna.

El Nido Drinkar vid kristallklart vattnet

Via några mindre stopp på Filippinerna som Moalboal (där du kommer att prova på canyoneering vid Kawasan-vattenfallen och snorkla med miljontals sardiner!) och Coron tar vi dig till El Nido på en traditionell bancabåt. Detta är verkligen något annat, du kommer att få utforska nästan öde öar och de vackraste sandstränderna. Du kommer att sova i en enkel filippinsk hydda (bara en madrass, dusch och myggnät) men din inre äventyrare kommer att älska det! Lär känna de lokala stammarna och njut av den färskaste maten. Det här är livet! Efter några dagar på havet kommer du till El Nido på ön Palawan. Fler stränder, drinkar och strandhäng står på schemat. Välkommen till det goda livet!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...