{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vietnam & Kambodja the KILROY Way


Upptäcka det bästa i Vietnam & Kambodja || Kambodja & Vietnam på djupet || KILROY
Se hela rutten

Reslängd

5 veckor

Antal länder

2

Restyp

Backpacking

Inkluderat i priset

Flyg & Äventyrsresor

Jag vill veta mer
Vill du uppleva Vietnam och Kambodja the KILROY Way? Klart du vill! Ge dig ut på detta maxade äventyr genom dessa två backpackerfavoriterna i Sydostasien. Här ger vi dig det bästa av Vietnamn och Kambodja!

Ta det lugnt på resan, så du hinner smälta alla intryck på vägen. Detta reseförslag gör att du verkligen kan fördjupa dig i allt som dessa fantastiska länder har att erbjuda. Vi har redan hittat guldkornen åt dig: ta tåget i Vietnam, bo på mysiga lokalt ägda hostels, dyk i Thailand och volontärarbeta på en lokal skola i Kambodja.

Oavsett om du reser ensam eller med en resepartner, är detta äventyr för dig!

För att få ut det mesta av din resa rekommenderar vi att du har minst 5 veckor för att göra denna rutt. Kanske att du till och med lägger till några extra dagar - eller veckor för att uppleva mer av Sydostasien!

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans. 

 

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Hanoi
 • Äventyrsresa från Hanoi till Ho Chi Minh City (18 dagar)
 • 3 dagars båttur i Halong Bay 
 • Övernattning i Phnom Penh
 • Backpackerpaketet "Best of Siem Reap"
 • Volontärarbete i Samraong (2 veckor)
 • Övernattning i Bangkok
 • Flyg hem från Bangkok
 • Bokningsavgifter 
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)
 • Vaccinationer
 • Måltider (som inte är inkluderade på resan)
 • Valfria aktiviteter (som inte är inkluderade i resan)
 • Lokala transporter och flyg (som inte är inkluderade i resan)
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Vietnam & Kambodja the KILROY Way

Stockholm - Hanoi – Halong Bay- Hue – Hoi An - Nha Trang – Dalat - Ho Chi Minh City – Phnom Penh - Siem Reap - Bangkok - Stockholm

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa drömresor och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Vietnam Hanoi

Välkommen till Hanoi, den blomstrande huvudstaden i Vietnam! Glöm inte att se dig om när du går över gatan. Denna stad, liksom resten av Vietnam, är fylld med tusentals motorcyklar som tar sig fram igenom den kaotiska trafiken. Du kommer att lära dig ganska snabbt att tutningen bara är ett tecken för att försiktigt berätta för dig att gå ur vägen. Hanoi är ofta antingen start- eller slutpunkten för en resa genom Vietnam. Och även om den har anpassat sig mycket till backpacker-atmosfären förblir den trogen mot sitt ursprungliga jag.

Njut av lite ledig tid för att utforska den livliga staden eller åk ut till stadens utkanter. En all-time favorite i Hanoi är en minikryssning i den berömda Halong Bay. Om du vill se de mer oexploaterade platserna, välj då att ta en 3-dagars tur till Bay Tu Long Bay. Det är lika fantastiskt som sin berömda bror men har mycket mindre turister.

Vietnam Hue & Hoi An

Ta nattåget till Hue. Efter ankomst är det bara att koppla av och utforska denna historiska stad på egen hand. Hue är vackert beläget vid stranden av "Perfume River" och var Vietnams huvudstad fram till 1945. Och även om den här staden tog en hel del smällar under det amerikanska kriget (eftersom den ligger halvvägs mellan Hanoi i norra delen och Saigon i syd) har denna stad fortfarande mycket gammal historia.

Nästa är Hoi An; ett populärt stopp på allas backpackerresa genom Vietnam. Denna lilla stad är känd för ett mycket specifikt hantverk: skrädderi. Få en kostym på en dag eller designa dina egna nya sneakers. Och allt för ett ordentligt fyndpris.

Medan du väntar på din nya garderob, utforska det vackra gamla centrumet i denna färgstarka stad. Hoi An har en blandning av vietnamesisk, kinesisk, japansk och europeisk arkitektur, och dess fortsatta kulturpuls är en del av anledningen till att Hoi An kom med på UNESCO: s världsarvslista 1999.

Ett annat topptips i Hoi An är en cykeltur till stranden. Okej, det kan vara lite turistiskt, men det beror helt enkelt på att det är så fantastiskt där ute och alla vill uppenbarligen ha en smak av det.

Vietnam Nha Trang & Dalat

Hoppa ombord på ännu ett nattåg och gå av vid strandstaden Nha Trang. Denna plats är perfekt om du är på partyhumör eller bara vill vila och återhämta dig på stranden. Stanna så länge du vill, ladda ditt resebatteri.

När du är redo tar vi dig vidare till den berömda bergsstaden Dalat. Det svalare klimatet i Dalat är en välkomnande omväxling för din solbrända strandkropp. Dalat är den perfekta platsen där du kan utforska massa nya destinationer ”off the beaten track” om du vill. Hoppa upp bak på en Easy Rider-motorcykel och följ med på ett miniäventyr på slingrande vägar längs frodiga berg. Fråga din reseexpert om du är taggad på denna motorcykeltur, så fixar vi ihop dig med en pålitlig vietnamesisk biker.

Vietnam Ho Chi Minh City

Ditt sista stopp i Vietnam är söderns pärla vid kanten av Mekongdeltat: Ho Chi Minh-staden, eller Saigon: stadens ursprungliga namn. Om du inte har gjort det ännu är det dags att prova allt som det vietnamesiska köket har att erbjuda. Det finns hak som serverar Pho i bokstavligen varje gathörn. Sätt dig ner på en av de där små plastpallarna, beställ en iskall Saigon-öl och bara se livet och rörelsen som pågår på gatorna.

Har du fått nog att storstadspulsen? Vad sägs om att lägga till några extra dagar för att koppla av på vita sandstränder under kokospalmer och simma i kristallklart vatten? Låter inte helt fel, eller hur? Antingen kan du flyga eller så tar du bussbåt till ön Phu Quoc så får du precis det. Vi kan hjälpa dig att komma dit, fråga bara!

Kambodja Phnom Penh till Siem Reap

Vi lämnar några dagar ”öppna” så du har tid att ta dig över gränsen till Kambodja. När du är framme har vi bokat ett par nätter på ett trevligt vandrarhem i Phnom Penh innan du beger dig vidare inåt landet till Siem Reap. Checka in och gör dig redo att besöka de berömda tempelkomplexet i Angkor nästa dag. Hela parken sträcker sig över 400 kvm, som du lätt kan vandra i flera veckor och utforska resterna av det antika Khmer-riket. Vi tar dig till den berömda Angkor, vilket är de mer gömda djungeltemplen som Ta Prohm, Bayon och Baphuon. Efter en hel dag med tempelutforskning åker du ut till Tonlé Sap, den största sötvattensjön i Sydostasien, för att koppla av. En kryssning och några kalla öl i solnedgången ingår!

Tllbringa resten av tiden i Siem Reap med att koppla av vid poolen, få massage eller utforska området på egen hand!

Kambodja Samraong

För dig som verkligen vill fördjupa sig i den lokala kulturen och vill göra en positiv inverkan under sin resa, har vi inkluderat två veckors volontärprogram nära Siem Reap. Greenway -skolan i byn Pul i Samraong i Kambodja undervisar engelska till barn som inte har råd med utbildning. Oroa dig inte om du aldrig har undervisat tidigare, den lokala läraren kommer att hålla i lektionerna och behöver bara volontärer som hjälper till i deras fulla klasser. Kreativa idéer från volontärer är alltid välkomna, så om du tar med dig en färdighet som du vill lära ut, älskar vi dig ännu mer! Detta program handlar om att utbyta kunskap och kultur. Ditt boende är ett volontärhus om du delar med andra deltagare. Så du kommer inte bara att träffa lokala barn, utan du kommer också lära känna massor av likasinnade volontärer från hela världen.
Efter två veckor kanske du inte ens vill lämna (Inga problem; vi kan alltid reda ut det åt dig).

Thailand Bangkok

Ta ett lokalt flyg (ingår inte) till Bangkok och stanna ett par nätter på vårt funky vandrarhem i Siamområdet. Vi tänker att det skulle vara trevligt att lägga till en liten Bangkok City Trip i slutet av ditt Vietnam- och Kambodjaäventyr. Handla i ett av de superstora (och luftkonditionerade) köpcentren eller besök lokala marknader för att köpa dina sista souvenirer. Unna dig en sista thaimassage eller en episk utekväll med andra backpackers från hela världen på den ökända Khao San Road.

Flyg hem med en resväska fylld med nya upplevelse eller fortsätt din resa med ett nytt äventyr: vad som är din nästa grej är helt upp till dig. Kanske vill du stanna och utforska mer av Thailand? Vi har inkluderat en returflygning, men vi kan vara flexibla, precis som du.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...