{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Natursköna Albanien


Albania Scenic Lake Mountains
Se hela rutten

Reslängd

2-3 veckor

Bäst tid att åka

maj - september

Restyp

Backpacking

Inkluderat i priset

Flyg & massvis av aktiviteter

Jag vill veta mer
Att Albanien inte finns med på allas bucketlist är ett mysterium för oss. Detta magiska land har allt vi önskar av ett äventyr. Vackra (och vi menar verkligen vackra!) stränder, häpnadsväckande natur och massor av autentiska kulturupplevelser. Lita på oss, om 10 år kommer Albanien att vara en HET turistdestination och du kan hinna före!

Om du planerar ett äventyr, men inte har tid eller budget för att resa långt bort, är Albanien det perfekta resmålet! Börja i Tirana och fascineras den lokala kulturen när den är som bäst, delta i en matlagningskurs och en guidad tur runt staden.

Ge dig sedan ut i naturen för att vandra i vackra Valbona. Albanska alperna är ett underbart ställe där du får uppleva orörd natur när den är som bäst. Här kommer du att tillbringa 5 dagar med att utforska lokala byar, dalar och några episka utsiktspunkter.

Vandringen slutar tillbaka i Tirana, där också nästa äventyr börjar. Följ med på en 4-dagars tur i södra delen av Albanien som slutar i Vlora. Härifrån får du utforska omgivningarna på egen hand, men vi rekommenderar verkligen att du avarar minst 5 dagar för chilla på stranden, innan du flyger hem igen. 

Kom ihåg att den här endast är förslag p hur du kan lägga upp din resa i Albanien, om du vill vi hjälpa dig att skräddarsy en resa precis som du vill. Hör av dig så snackar vi! 

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Tirana
 • Mat- & citytur Tirana
 • 5 dagars vandringsäventyr i Valbona
 • Matlagningskurs i Tirana
 • 4 dagars äventyrsresa i södra Albanien 
 • Flyg hem från Tirana
 • Bokningsavgifter 
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)
 • Vaccinationer
 • Måltider (förutom dem som är inkluderade i äventyrsresorna)
 • Andra aktiviteter och tillägg
alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Fantastiska Albanien

Hem - Tirana - Valbona - Tirana - Vlora - Hem

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa drömresor och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Tirana en kulturell pärla

Vi föreslår att du tillbringar några dagar på egen hand för att utforska Tiranas stadskärna. Ett roligt sätt att lära känna staden och dess kultur bättre är genom att följa med på en guidad mat- & cittur i Tirana. Efter att ha strosat runt i den albanska huvudstaden är det dags att ge dig ut för att utforska den fantastiska naturen som landet erbjuder!

Valbona 5 dagars bergsvandring

Från Tirana reser du vidare till sjön Coman och den lilla byn Berisha. Att paddla kajak i sjön med dramatiska landskap i bakgrunden är ett minne för livet. Från Berisha är det dags att röra dig upp i bergen för att nå nästa stopp, Valbona Valley. Som uppvärmning inför den tora vandringen nästa dag ingår en kortare 1-2 timmars vandring för att väcka musklerna till liv. Nästa dag väntar en 18 km vandring som kommer att pågå i cirka 7-8 timmar, så ett par rejäla promenadskor (som du har gått in innan!) är att föredra. Vandringen är ganska utmanande, men de spektakulära vyerna på vägen är absolut värd ansträngningen. Vandringen avslutas i Theth där du får lite tid på dig att utforska omgivningarna innan du beger dig tillbaka till Tirana igen där vi har bokat in dig på en lokal matlagningskurs!

Tirana till Vlora nya äventyr väntar

Visst är dou taggad på mer äventyr? Bra! Från Tirana fortsätter du söderut till Vlore som är en liten pittoresk kuststad. Innan du lägger dig för att slappa i solen väntar 4 dagar av adrenalinpumpande aktiviteter. Vad sägs om forsränning på floden Vjosa? Det är ett väldigt roligt sätt att utforska naturen! Nästa dag väntar ännu mer äventyr runt Vjosa, närmare bestämt mountainbike. Leden är 31 km lång och även detta är en naturupplevelse du sent ska glömma. Äventyret avslutas i södra Albanien med lite välförtjänt strandhäng.

Vlora chilla på stränderna

Vlora är en av de där små mysiga städerna vid havet där livet känns lugnt, enkelt och alldeles underbart. Vi rekommenderar att du spenderar 4-5 dagar här och vad du hittar på är helt upp till sig. Vad du än bestämmer dig för är det bara att hojta till när du vill åka hem, så ser vi till att boka flyg rätt datum!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...