{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

2 veckors rundresa genom magiska Slovenien & Kroatien


Upptäck häftiga Bled när du reser till Slovenien
Se hela rutten

Reselängd

2-3 veckor

Antal länder

2

Transportmedel

Tåg, buss & båt

Restyp

Backpacking

Pris från*

13 850 SEK

Jag vill veta mer
Rundresan som tar dig genom några av de mest magiska platserna i Slovenien och norra Kroatien. Dra iväg på en maxad tågluff genom Europa, njut av Sloveniens mäktiga landskap och förälska dig i vackra norra Kroatien.

Denna rundresa är som klippt och skuren för naturälskare och adrenalinjunkies. Kicka igång äventyret genom att åka tåg genom Europa till Slovenien och sedan Bled, där rundresan startar!

I Bled får du träffa de andra backpackers som du ska resa tillsammans med! Ni kommer ha 4 fullspäckade dagar här med massa aktiviteter, och på kvällarna får ni lära känna varandra på djupet medan ni njuter av den ikoniska Bledsjön.

Efter 4 maxade dagar i Slovenien åker du på egen hand till Opatija i Kroatien där ett häftigt seglingsäventyr väntar. Chillaxa på båten medan du glider på Adriatiska havet och utforska några av de vackraste öarna i Kroatien!

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans.

Vad är inkluderat?
 • 5 dagars Interrailpass för att resa från Ljubljana och tillbaka hem från Zadar (prata med oss om alternativa resvägar)
 • 2 övernattningar i Ljubljana
 • Resa och aktiviteter från Lake Bled (2 dagar)
 • Seglingsäventyr i kroatien inklusive övernattning (8 dagar)
 • Avgifter för entré till nationalparker 
 • Utrustning för dagaktiviteter 
 • Transport under dagsutlyfkter 
 • Bokningsavgifter
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Måltider (förutom de sm ingår i aktiviteterna)
 • Bussbiljett från Ljubljana till Bled & från Bled till Opatija

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa i Balkan!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Rundresa genom Slovenien & Kroatien

Home - Ljubljana - Bled - Opatija - Krk - Rab - Zadar - Home

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa drömresor och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Interrail till Ljubljana Ta det lugnt innan ditt äventyr

Tågluffa genom den tyska landsbygden på Deutsche Bahns snabba, moderna och bekväma tåg ner till München. På Tysklands höghastighetståg är varje tåg rustat med ett kafé och en restaurang, du kan njuta av ett smarrig måltid på 300 km i timmen. Från München kan du ta ett dagtåg eller ett nattåg till ljuvliga Ljubljana i Slovenien.

Här får du njuta några nätter på ett nice beläget boende som vi har fixat åt dig! Perfekt plats att träffa och lära känna andra backpackers.

Bled Ditt äventyr börjar här

Resan fortsätter till Bled! Var du väljer att bo är upp till dig. Boka ett enklare vandrarhem eller vad sägs om att bo i tält på en camping? Beroende på vilken tid du anländer har du tid att utforska den lilla staden på egen hand. En solklar highlight är den vackra Bledsjön. Vi rekommenderar helt klart att vandra Mala Osjinica för en tappa-hakan utsikt!

Bled Forsränning i floden Sava

Idag börjar äventyret! Du plockas upp på morgonen och åker till floden Sava för häftig forsränning. Forsränningen tar ungefär 1,5 timma och all nödvändig utrustning får du på plats. Oroa dig inte om du är en newbie, detta forsränningsäventyr passar alla! Efter ett maxat adrenalinrus åker du tillbaka till Bled och har resten av dagen på dig att hänga med de andra backpackers och njuta av sjön.

Bled Ladda om för fler äventyr

Vi har bokat in dig på ännu ett coolt äventyr! Den här gången handlar det om en kajaktur som tar dig förbi episka vattenfall och natutliga vattenrutschbanor. Turen tar cirka 3 timmar. Detta blir din sista dag i Bled så se till att maxa dagen och ha väskan packad och redo för att resa vidare till Kriatien!

Bled till Split Hoppa på tåget igen

Hoppa på tåget i Bled och åk genom Ljubljana till Split i Kroatien. Du kan resa på flera olika sätt, och du bestämmer om du vill stanna någonstans för en natt och utforska de små byarna på vägen. När du kommer till Split har vi ordnat med en 8 dagars båttur i Adriatiska havet med andra backpackers.

Opatija till ön Krk Upplev ölivet

Idag tar du färjan från Opatija till Kroatiens största ö Krk. På vägen får du bada i det kristallklara havet och äta en smarrig lunch.

Byarna i Krk ser alla olika ut, stora och små, sköna promenadstråk och bergig vildmark och det finns hundratals undangömda stränder! På kvällen kan du hänga på ett av de många kaféerna och restaurangerna som ligger längst med vattnet.

Från ön Krk yill ön Rab Upplev kärlekens ö

På morgonen glider du vidare mot ön Rab a.k.a. “island of love”. Här kommer du få möjlighet att utforska byn som är omgiven av medeltida murar, romanska kyrktorn, kyrkor, palats, kullerstensgator och antika fasader. Provsmaka den kända “Rapska torta”-kakan medan du trillar längst alla gator och torg.
Vi rekommenderar att du försöker hinna med en promenix upp till Kamenjak Hill för en magisk utsikt över solnedgången.

Rab till Zadar Dalmatien metropol

På morgonen seglar du vidare! Efter ett badstopp vid den lilla ön Maun glider du längst med Pag och anländer slutligen till Zadar. Zadar är resans sista stopp så passa på att maxa dagen för här finns det massa att se!

I århundraden var Zadar Dalmatiens storstad, och än idag är det regionens kärna. Här kan du utforska Forum Romanum som sträcker sig tillbaka till 1:a århundradet e.Kr., kyrkan St.Donatur med den berömda medeltida basilikan som är en symbol för staden samt den mäktiga stadsmuren!

Vad händer nu? Res vidare eller åk hem

Resan har nått sitt slut och du kan välja att fortsätta på egen hand genom Kroatien och resten av Balkan, att åka någon helt annanstans ut i världen eller att åka hem.

Väljer du det sista alternativet så går det tåg från Zadar som tar dig tillbaka genom Europa och slutligen hem.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...