{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Episk rundresa i Kroatien, Bosnien, Montenegro & Albanien


Besök Bosnien på din rundresa i Balkan
Se hela rutten

Reselängd

3 veckor

Antal länder

4

Transportmedel

Tåg, buss & båt

Restyp

Backpacking

Pris från*

20 800 SEK

Jag vill veta mer
Om du är sugen på att uppleva ett riktigt äventyr i exotiska Balkan är denna rundresan definitivt något för dig! Njut av otroliga miljöer i fyra olika länder när du rullar igenom Kroatien, Bosnien, Montenegro och Albanien tillsammans med andra härliga backpackers.

Rivstarta ditt äventyr med en tågresa som tar dig från Sverige och hela vägen till den kroatiska staden Zagreb. Spendera några dagar här innan du tar bussen vidare till Dubrovnik, där rundresan börjar!

Från Kroatien reser du tillsammans med andra backpackers till några av de coolaste platserna i Bosnien-Hercegovina, inklusive den ikoniska staden Mostar där ni kommer få se den kända Stari Most bron. Från Mostar fortsätter du in i Bosniens bergiga landskap och det angränsande Montenegro. Här kommer du att uppleva fantastisk trekking och adrenalinhöjande forsränning på några av Europas vildaste floder. .

Montenegro råkar också vara platsen där du hittar Europas djupaste dal, Tara, som naturligtvis är en av rundresans höjdpunkter. Ditt sista stopp i Montenegro är huvudstaden Podgorica. Här kan du välja att stanna några dagar innan du på egen hand tar dig till Shkodër i Albanien, där den andra delen av rundresan fortsätter.

Efter stadshäng i Shkodër är det dags att bege sig vidare ut i naturen. De albanska Alperna är verkligen speciella, och du kommer bli fullständigt golvad av de fantastiska utsikterna här. Rundresan åker därefter mot sitt sista stopp i Tirana. Här kan du välja att resa vidare på egen hand eller att åka hem igen. 

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans

Vad är inkluderat?
 • 5 dagars Interrailpass som tar dig till Zagreb och tillbaka hem (prata med oss om alternativa resvägar)
 • Äventyrsresa i Montenegro & Bosnien (5 dagar)
 • Vandring i Albania (5 dagar)
 • Matlagningskurs i Tirana
 • 8 övernattningar i samband aktiviteterna
 • Flyg hem från Tirana 
 • Transport i samband aktiviteterna 
 • Vissa måltider i samband med aktiviteterna 
 • Kajakutrustning 
 • Bokningsavgifter 
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Måltider (förutom de som ingår i aktiviteterna)
 • Bussbiljett från Split till Dubrovnik (men det kan vi ordna)
 • Busbiljett från Podgorica till Shköder (men det kan vi ordna)
 • Buss/färjebiljett från Tirana till närmsta Interrail anslutning (fråga oss!)
alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Rundresa i Kroatien, Bosnien, Montenegro & Albanien

Stockholm - Zagreb- Split - Dubrovnik - Mostar - Sutjeska National Park - Durmitor & Pluzine - Podgorica - Shkoder - Berisha - Valbona & Theth - Tirana - Stockholm

Kom ihåg att detta bara är ett reseförslag. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa drömresor och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Interrail & Dubrovnik Kickstarta ditt tågäventyr

Res genom den tyska landsbygden ner till München. De tyska höghastighetstågen är utrustade med både kafé och restaurang, du kan njuta av en kopp kaffe medan du rullar 300 km i timmen. Från München kan du antingen ta ett dagtåg eller nattåg till Zagreb och trilla över till Balkan.

Häng en natt eller två i Zagreb för att ta del utav deras spännande historia och konst. Smutta på en öl och njut av den natursköna tågturen när du sedan tar dig från Zagreb ner till Split. Från Split är det smidigt att ta GetByBus som glider längst med kusten till Dubrovnik .

Mostar Bosnien

Din chaufför plockar upp dig på morgonen och tar dig till Mostar i Bosnien. Mostar är en av de äldsta och mest populära platser i Bosnien-Hercegovina, känd för sin bro (Stari Most), historiska gamla stan, ett mångsidigt nattliv och sin fantastiska osmanska arkitektur.

En charmig gammal by med små smala gator, härliga kaféer och mysiga restauranger med fantastisk utsikt över Stari Most, floden Neretva och de omgivande bergen. Medan du utforskar Mostar passa på att ta häftiga bilder och njut av det magiska landskapet.

Sutjeska Nationalpark & Trnovacko Bosnien & Montenegro

Tidigt på morgonen åker du från Mostar till Tjentište. Därifrån bär det av mot toppen av Maglić och Prijevor (1668 meters höjd). Halvvägs till Prijevor, på 1280 meter över havet, kommer du ha möjlighet att stanna vid en häftig utsiktspunkt som bjuder på en fantastisk utsikt över vattenfallet Skakavac. Du fortsätter sedan vidare mot Prijevor som blir startpunkter för din trekk.

Endast genom att trekka kan du nå den otroliga hjärtformade sjön Trnovačko , som symboliserar kärlek. Sjön ligger nära den Bosniska gränsen och är omgiven av höga berg från öster, söder och väster där de mest kända bergen är Maglić och Volujak. Efter den spännande trekken fortsätter äventyret till Montenegro för middag och övernattning på campet.

Tara & Pluzine Forsränning

Efter frukosten kan du njuta av en dagstur som består utav forsränning genom den berömda Tara Canyon i Montenegro (Europas djupaste dal och den näst djupaste i världen efter Grand Canyon i USA). Tara Canyon finns i UNESCO: s register över världens naturliga arv. 18 km forsränning kommer ta dig genom Taras vackraste miljöer, från Brštanovica till Šćepan Polje, på en tur som kommer att pågå cirka tre eller fyra timmar.

Efter en fantastisk forsränning och smarrig lunch åker du tillbaka till Plužine. Längst vägen kommer det att vara några korta stopp för att vila och njuta av den spektakulära miljön, bland annat vid Piva sjön.

Pluzine & Lake Piva Montenegro

Är det något du inte hunnit göra i Plužine - idag har du chansen! Trilla runt i staden, åk zipline över Pivasjön eller ta en promenera runt Pivasjön. När kvällen närmar sig kan du vila benen på en av stadens alla restauranger och avnjuta en härlig middag.

Pluzine till Podgorica Montenegro

Efter en kort paus i Pluzine är det dags att fortsätta till Podgorica. Här kan du stanna hur länge du vill, och när du känner dig sugen så tar du dig på egen hand (buss är smidigast) till den albanska staden Shkodër.

Shkodër Albanen

Välkommen till Shkodër! Den största staden i norra Albanien. Shkodër är också en av Albaniens mest intressanta städer att besöka på grunda av deras spännande historia, där varje era har satt sin prägel och format staden. Efter du anlänt till ditt boende har du resten av dagen till att utforska staden på egen hand. Vi rekommenderar att besöka slottet Rozafa, eller bara chilla albanien-style på ett nice kafé.

lake Koman & Berisha Village Albanien

Redan vid 06:30 lämnar du Shkodër för att åka mot Komar och hoppa på en båt som tar dig till Fierza. Härifrån åker du vidare till byn Berisha där du kommer spendera natten. På sjön Koman kan du paddla kajak med ett maffig bakgrund bestående av täta skogar, branta sluttningar och djupa dalar.

Valbona Valley Albanien

Idag tar du dig tillbaka över sjön till Fierza, och åker sedan 45 minuter till Valbona. På vägen kommer du passera genom den bergiga staden Bajram Curri. Efter att du har anlänt och fyllt på med lunch så väntar en vandring i Kukaj. Vandringen tar dig till ett mycket avlägset område i Valbona Valley där många självförsörjande bor. Vandringen tar ca 1-2 timmar och är en toppen uppvärmningen för morgondagens stora vandring.

Theth Albanien

Idag börjar den spännande vandringen från Valbona till Theth. Under vandringen så kommer du att passera genom den äldsta delen av byn där människor fortfarande bor i stenhus som är över 100 år gamla. Den 18 km långa vandringen bjuder på spektakulär utsikt över långa steniga dalar och frodiga gröna skogar. Förr i tiden var vandringen det enda sättet att ta sig från Valbona till Shkodër, vilket tog två hela dagar. Idag tar vandringen ca 7-8 timmar.

När du äntligen är framme så kommer Theth ta dig med storm! Du kommer att falla pladask för Theths unika och vackra natur, historia och traditioner, och byns ikoniska Lock-In Tower

Tirana Albanien

Efter du har ätit frukost så väntar en 45 minuters promenad till det vackra vattenfallet Gumas, vilket blir det sista stoppet i Theth. Därefter åker du till Shkodër och får tillfälle att utforska det sista av staden på egen hand innan rundresan rullar vidare mot Tirana.

Vad händer nu? Res vidare eller res hem

Här får du välja om du vill du fortsätta på ditt äventyr eller om du vill åka tillbaka hem från Tirana. Du kan ta en kort bussresa till Durres, från Durres finns det två olika färjeförbindelser vidare till Ancona eller Bari. Här kan du välja att stanna ett par dagar och även upptäcka italiens näst största sta Bari, solig och livlig med fantastiska stränder och en gammal stad att upptäcka.

Fortsätt med Italiens intercity-tåg till Bologna, därifrån finns smidiga förbindelser till München- Från München kan du hitta tåg till Hamburg och sedan vidare till Danmark och slutligen hem till Sverige.

Eller snacka med oss om en helt annan rutt!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...