{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studieresor till Malta

Klassresor till Malta

En studieresa till Malta tar dig nästan så långt söderut du kan komma inom Europas gränser. Den solsäkra ön har en rafflande historia då den inklämd mellan historiens olika stormakter i regionen har haft ett ständigt skiftande styre. Det bysantinska riket, ahglabiderna, normanderna, Johanniterorden, fransmännen under Napoleon och det brittiska imperiet har alla styrt ön under perioder innan den slutligen blev självständig 1964. Det kan därför tyckas naturligt att Malta var en central inspelningsplats för första säsongen av Game of Thrones där bland annat King's Landing filmades på ön. En fördel med ön är dess flerspråkighet, såväl engelska som maltesiska är officiella språk men även italienska är framträdande på Malta!

Engelskspråkiga Malta är ett fascinerande resmål för en studieresa med sitt azurblå vatten, rafflande historia, vackra arkitektur och solsäkra läge. Hos oss är det alltid gratis och helt utan förpliktelser att begära en förfrågan om ett reseförslag inför en studieresa till Malta.

Kontakta oss

Vad ingår?

 • Resekonsult som vägleder och hjälper er med allt det praktiska
 • Transport tur/retur med flyg
 • Boende på hostel eller hotell
 • Frukost (ingår i majoriteten av våra arrangerade studieresor)
 • Alla skatter och avgifter

Observera att priset kan ändras i samband med ökad efterfrågan. Önskar ni resa under högsäsong kan priset öka p.g.a. dyrare flygbiljetter eller att det önskade boende inte finns tillgängligt. För att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga pris rekommenderar vi alltid våra grupper att kontakta oss minst 6 månader innan avresa.

Studieresor till Malta

4 goda skäl att åka på studieresa till Malta:

 • Maltas plats mellan Europa och Afrika erbjuder spännande berättelser om fästningar, katedraler och riddare
 • Maltas azurblå hav
 • Comino och dess blå lagun
 • Många aktiviteter på gruppresor till Malta.

 

Ön Malta är strategiskt perfekt belägen i Medelhavet, mellan Europa och Afrika och har en historia som är mer än 7000 år gammal. Men det perfekta läget har också varit Maltas förbannelse genom nästan alla år, där ön flera gånger har ockuperats av olika krigande nationer och folk. På en klassresa till Malta kan du uppleva många kulturers inflytande på arkitektur, politik och kultur. Slutligen var Malta en mycket viktig referenspunkt för de allierade styrkorna under andra världskriget eftersom de kunde kontrollera en stor del av sjöfartstrafiken i Medelhavet. Malta fortsatte att bli en "nagel i ögat" på de tyska och italienska styrkorna under hela kriget, som det har varit så många gånger tidigare genom historien. Malta har många spännande platser att se och uppleva.

Vi rekommenderar särskilt huvudstaden Valletta och den medeltida staden Mdina. Dessutom är den närliggande ön Gozo också värd ett besök. På Malta skiner solen mest och klimatet är väldigt behagligt men det kan vara väldigt varmt under sommarmånaderna. Malta har också ett av Europas högsta genomsnittliga antal soltimmar.

Sevärdheter och upplevelser på en studieresa till Malta:

 • St. Johns museum
 • Maltas fria hamn
 • Valetta
 • Gharb Folklora Museum
 • Maltesisk skola
 • Mdina
 • Gozo

På en klassresa till huvudstaden Valletta

Huvudstaden Valletta är en underbart vacker stad som bl.a. förknippas med  äventyrsfilmer om riddare. Det finns absolut en grund i detta, staden grundades av Johannesordern år 1566 på Scebarras halvö med de enorma naturhamnarna Marsamsett och Grand Harbour, eftersom ordern skulle stärka sin ställning på ön. Johanniterna, som var korsfarare, hade förflyttats från Rhodos år 1522 av turkarna och bosatte sig därefter på Malta. Riddarna lämnade ön igen 1798 efter att stormästaren de Hompesch hade överlämnat sig till Napoleon och hans styrkor.

Valletta präglas primärt av barock arkitektur men det finns också neoklassiska byggnader utöver de moderna. Staden har många historiska byggnader, fästningar och palats som finns med på UNESCO: s världsarvslista. För arkitektstudenter eller historiskt intresserade är Malta ett utmärkt val för en studieresa/gruppresa. Staden bombades kraftigt under andra världskriget men har fortfarande kvar många av dess historiska kaféer, restauranger, banker, offentliga byggnader och hotell. "Det är en stad byggd av herrar för herrar" sa den engelska poeten Lord Byron of Valletta. Staden har bara lite över 7000 invånare i den historiska delen men liksom andra huvudstäder har Valletta också vuxit ihop med andra städer och förorter och är nu uppe i närmare 460 000 invånare på ön.

En av världens äldsta teatrar, vattnet och riddarkyrkan

På en gruppresa till Malta måste man se St. Johns Co-Cathedral (Knight's Church) som ser ganska enkel ut utifrån men är så fantastiskt dekorerad inuti. Här är också Caravaggios fantastiska målning på halshuggningen av Johannes döparen. I stormästarens palats kan du känna historiens vingar - här finns gobelänger, tronsal och riddarutrustningar. Gamla Fort St. Elmo har ett blodigt förflutet och i det gamla riddarsjukhuset visas hur riddarna vårdade sjuka pilgrimer. Du kan också se tunnlarna där malteserna gömde sig när tyskarna bombade ön under andra världskriget.

Det finns också parker, en av de äldsta teatrarna (invigdes 1731), stadsmuren som byggdes av Johanniterordern, det moderna livet på huvudgatan Triq ir-Republikka - och en vacker strand som blir levande med traditionella maltesiska restauranger samt ett Hard Rock Café på kvällen. Om du får chansen - se Malta från havet, utifrån vattnet är staden verkligen magisk.

Få ett reseförslag - gratis & utan förpliktelser

Skicka förfrågan

Varför ta hjälp av KILROY?

Why Kilroy Pen Ruler White 50X50
Kostnadsfria reseförslag
Vi skräddarsyr studieresan efter er budget och era önskemål. Våra reserådgivare känner till destinationernas höjdpunkter och har koll på det bästa boendet och aktiviteterna!
Why Kilroy Time White 50X50
Spara tid och pengar
Att planera och hålla i en studie- eller klassresa är tidskrävande. Höga krav ställs på resans kvalitet och innehåll. Vi hjälper er vid oväntade situationer som kräver snabba ändringar i resplanen.
Why Kilroy Apple White 50X50
Personlig reserådgivning
Vi har flera års erfarenhet av att arrangera olika typer av studieresor och vet därför vad som krävs för att ni ska få en lyckad resa, oavsett om det är en företagsresa, kick-off eller klassresa.

Vad vill ni göra på Malta?

Good to know

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...