{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vandring i Peru

vandring i peru och vid rainbow mountain
trekking i peru i bergslandskap

Magisk vandring i Peru

Vandringen i Peru är magisk. Landet bjuder på alla typer av klimat och landskap du kan föreställa sig. Från den milslånga kusten mot Stilla Havet, till imponerande bergsmassiv och tät djungel i inlandet. Som en ryggrad sträcker sig Anderna genom hela landet och det är detta som är grunden för denna häpnadsväckande natur som lockar till sig vandrare från hela världen.

Vill du vandra i Peru? Snacka med oss!

Trekkingen i Peru du inte får missa

Resenärer på framfart i Sydamerika blir ofta positivt överraskade av Peru, Sydamerikas tredje största land. Landets största berömdhet är utan tvekan Machu Picchu och den medryckande historien om Inkafolket. En vandring längs Inkaleden med en bestigning upp till Machu Picchu brukar vara ett äventyr som de allra flesta backpackers sätter upp på sin must-do-lista. Under din vandring kan du dessutom vara säker på att få lyssna till din guide som genom sina spännande berättelser om inkaindianerna, som för flera hundra år sedan härskade i området, får dig att se landskapet med helt nya ögon.

Trots att Inkaleden är den vandringled i Peru som får mest uppmärksamhet finns det så otroligt mycket mer att utforska till fots. Baserat på maxad natur, variernade landskap och generell wow-faktor bör du även överväga dessa vandringar:

  • Vandra genom världens djupaste floddal Cotahuasi som är hela 3 354 meter djup.
  • Ta dig an vandringen till Machu Picchus systerstad Choquequirao
  • Vandringsleden vid Salkantay, den högsta toppen i bergskedjan Vilcabamba
  • Välj en (eller flera!) av leder kring vandringsmeckat Huaraz

Höga altituder under vandringen

Något du bör vara medveten om är att majoriteten av all vandring i Peru sker på höga altituder, oftast minst 2 500 meter över havet. En av de största misstagen många gör är att underskatta effekten detta har på kroppen. Ta det lugn och om kroppen säger emot, lyssna på den. Nedan är höjderna för några av de mest populära vandringlederna och sevärdheterna:

  • Inkaleden – 4 200 m ö.h.
  • Floddalen Cotahuasi – max 3 900 m ö.h.
  • Vinicunca ”Rainbow Mountain” – 5 200 m ö.h.
  • Ruinerna av staden Pisac – 3 300 m ö.h.
  • Laguna 69 utanför staden Huaraz – 4 600 m ö.h.

Våra bästa tips inför vandring i Peru

Många utav vandringslederna i Peru är utmanande och det kan krävas en hel del förberedelser innan du antar utmaningen. Se först och främst till att packa kläder för alla väder. Under vandringens gång kommer du snart märka att klimatet förändras från dag till dag. Från varma och klibbiga dagar till iskalla nätter och plötsliga regnskurar, när du som minst anar det. Lager på lager är nyckeln till framgång när det kommer till klädval. Och glöm för allt i världen inte en pannlampa. Den kan komma till användning fler gånger än du kan ana. En sak som går hand i hand med kläderna är givetvis skorna. De ska vara vattentåliga, ge dig bra stöd och viktigast av allt, du måste ha gått in dem.

Inte nog med att du måste packa för alla väder, du måste dessutom packa lätt. Sikta på att packa omkring 7 kg. Inte mer. Din rygg kommer att tacka dig.

Förutom ovan nödvändigheter se till att ta med dig snacks. Ingen gillar en hangry vandrare. Lokal valuta är även det smart att ha med sig, en rulle med toalettpapper likaså.

Sist men absolut inte minst, ett glatt humör såklart!

Vill du veta mer om att vandra i Peru?

Vi har ett gäng reseexperter som är proffs på just Perus vandringsleder. Skicka iväg ett meddelande eller boka in en reserådgivning så ser vi till att du får svar på alla dina frågor.

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv till oss

Varför vandra i Peru med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor & blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Var vill du trekka i Peru?

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Mer reseinspiration

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...