{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kenya

En kvinna i vackra färgglada kläder som kan upplevas under en resa till Kenya.
Under en resa till Kenya måste du åka på safari och kolla in girafferna.

Resor till Kenya – safari, trekking & backpacking

Kenya har mycket att locka sina besökare med. Mest känt är de härliga stränderna och ändlösa möjligheterna till safari. Det finns flera anledningar till varför detta land är ett av Afrikas populäraste resmål för backpackers. Att resa i Kenya är enkelt och billigt och det finns även otroligt mycket att se och uppleva!

Vill du resa till Kenya? Snacka med oss!

Snabbfakta om Kenya

Huvudstad: Nairobi
Befolkningsantal: 43,5 miljoner
Högsäsong för resenärer: juni till oktober, januari till februari

Börja din resa i Kenya i Nairobi

Din resa genom Kenya kommer troligtvis att starta i denna storstad. Staden är belägen cirka 2000 meter över havsytan men trots detta är klimatet inte så hett som man kan tro. Det är oftast i Nairobi som organiserade turer startar. Trots att stadens moderna centrum inte lockar de flesta turister så finns det mycket i stadens omgivning som är värt att se. Nairobi National Park startar vid stadens slut och här finns alla de "Big Nine", utom elefanten. 

Trekking i Kenya

Njut av de fantastiska vyerna du kan erfara när du ger dig in i Rift Valley. Finn din egna heliga, lugna plats i en by nära någon av de många sjöarna. När solen gått ner är värmeljusen den huvudsakliga ljuskällan. Välj ut en klar natt med fullmåne för att beundra stjärnorna som fyller hela himlen!

För alla vana backpackers så är möjligheten att se solen gå upp från Lenana, en av Mount Kenyas sidotoppar, något som inte får missas. En minibuss eller annat lokalt transportmedel tar dig från Nairobi till foten av Mount Kenya på endast 4-5 timmar. Därifrån kan du sedan starta en flera dagar lång resa genom flera otroligt varierande landskap. Trots att det inte når samma höjder som Kilimanjaro, så är dess omgivning minst lika imponerande och mycket mer attraktivt att vandra igenom. I Hell's Gate National Park kan man hyra en mountain bike och matcha den fart som vårtsvinen, girafferna och zebrorna håller. Men var försiktig med de tama babianerna som vill ha din mat!

Mer om trekking i Kenya

Safari i Kenya

Reser du till Kenya får du inte missa att besöka nationalparken Masai Mara, där du troligtvis kommer att stöta på alla de stora och vilda djur du kan tänkas vilja se. Har du tur att komma i rätt tid kan du kanske ha turen att få en blick av den årliga gnu vandringen. Masai Mara är inget som du bör uppleva på egen hand, utan se till att boka en organiserad safari, där boende och guidning ingår. En tur till Amboseli, känt för sin väldiga mängd elefanter, fulländar din safariupplevelse. Med alla dess öppna ytor och träsk, är det troligt att du kommer att få se en stor mängd vilda djur med Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, som bakgrund!

Mer om safari i Kenya

Volontärarbete i Kenya

Om du vill komma nära den lokala befolkningen i Kenya och dessutom göra stor nytta för landets samhällen bör du undersöka dina vöjligheter till volontärarbete. Du kan med lätthet kombinera ett par veckors volontärarbete i Kenya med en större långresa genom Afrika. Förutom att förbättre för många som lever i samhället där du komemr att verka, kommer du även lära känna en ny kultur och få nya insikter om hur människor lever i en del av världen som är långt bort ifrån den vardagen du är van vid.

Mer om volontärarbete i Kenya

Kenyas vackra kust

Kenyas kust kan vara en kulinarisk himmel när det kommer till fisk- och skaldjursrätter. Efter måltiden kan du avnjuta en shake med färska frukter (prova passionsfrukt med banan och mango!) medan du kopplar av i en hängmatta och tittar på en idyllisk solnedgång över det djupblåa havet och den pärlvita stranden.

Besök ön Lamu, där tiden står still och bilar ännu inte är tillåtna. Åsnor är det vanligaste transportmedlet på de smala gatorna vilket skapar en unik och mysig atmosfär. Bo på ett av de lokala vandrarhemmen under din resa och leta upp en kapten i hamnen som är villig att ta med dig på hans "dhow". På denna lokalt konstruerade träbåt kan du fånga din egen lunch och njuta av vyn över ön medan du befinner dig ute på vattnet.

Låter en resa till Kenya som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kenya och Afrika. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter under en resa i Kenya

I Kenya finns mycket fantastiskt att uppleva. Många känner till landet för deras lyxhotell eller mäktiga safaris, men landet är så mycket mer än detta! Det finns en anledning till att Kenya är en av Afrikas mest populära destinationer att backpacka i. Det är extremt billigt och lätt att resa, fullt av vänliga människor och massor av coola saker att göra. Besök den stora staden Nairobi, utforska Rift Valley och njut av nya, spännande smaker och intryck. Vad väntar du på? Zooma in på kartan nedan för att se mer. 

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...