Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Afrika

en resa till afrika tar dig till en färgsprakande kontinent full av kontraster
Elefanter är ett av djuren du kan se under en resa till afrika

Resa till Afrika – kontrasternas kontinent

Det är många som drömmer om att resa till Afrika, en plats full av kontraster. Här hittar du några av de största kultur-, natur- och djurupplevelser du kan föreställa dig. Om du på jakt efter en resa genom en kontinent där allt inte är polerat och rigoröst, då är Afrika platsen för dig.

Vill du resa till Afrika? Snacka med oss!

Populära resmål i Afrika

Det finns 54 länder i Afrika och ett urval av dem är extra spännande att ha med på sin bucketlist. Nedan länder är några av de mest populära att besöka bland dem som drömmer om att resa till Afrika:

Många möjligheter under en resa till Afrika

Å ena sidan har vi det livliga och färgstarka Afrika och sedan har vi även oändliga öknar, frodiga skogar, ett fascinerande rikt djurliv, fantastiska dykmöjligheter, sol och bad på fina stränder och inte minst safarin på savannen. En resa till Afrika behöver inte vara dyr. Den behöver inte heller vara obekväm eller besvärlig. Hos oss hittar du flera bekväma möjligheter när det kommer till rundresor, safaris, volontärarbete och andra populära aktiviteter på kontinenten.

Om du planerar att resa till Afrika har du mycket att se fram emot. Att välja vad du ska uppleva kan vara riktigt klurigt. Vi rekommenderar dig att planera din resa utefter humör och inressen och därefter koka ner resplanen till den ultimata rutten för dig.

Safari under en resa till Afrika

Om du vill uppleva Afrikas vilda djurliv (och Big Five!) kan safari i någon av kontinentens största nationalparker, så som Masai Mara i Kenya, Serengeti i Tanzania eller Kruger Nationalpark i Sydafrika rekommenderas. Krugerparken i Sydafrika kan du besöka på egen hand med bil, dock kan du endast köra på de större vägarna och du kommer inte lika nära djuren som när du reser med jeep och guide.

Det finns också många safarimöjligheter i länder som Namibia och Botswana. En resa till Afrika är verkligen en unik möjlighet att se det imponerande djurlivet med djur som giraffer, elefanter, lejon, zebror, krokodiler, gnuer och antiloper.

Strandhäng eller äventyr i Afrika?

Under en resa till Afrika kan du ge dig själv en rejäl fysisk utmaning genom att vandra till toppen av Kilimanjaro i Tanzania. Berget kallas Afrikas tak och att stå i den varma solen på stäppen och samtidigt beskåda det snöklädda berget är en upplevelse i sig. Du kan även chilla på några av de vackraste stränderna i Afrika i Zanzibar eller Moçambique, där dykningsmöjligheterna dessutom är i världsklass.

Ännu en plats du bör överväga att besöka är det över 100 meter höga Victoriafallen i Zimbabwe. Eller vad tror du om pyramiderna i Egypten, eller de inbjudande marknaderna i Marrakesh i Marocko, fyllda med exotiska dofter och smaker, eller kanske ett glimt av den imponerande Saharaöknen? Ett tips är att besöka Uganda i centrala Afrika. En resa hit tar dig till den magiska regnskogen där gorillorna lever fritt.

Du fattar nog nu att aktivitetsmöjligheterna är enorma och att planera en resa till Afrika kan vara galet svårt. Speciellt om du vill uppleva allt. Snacka med oss så kan vi hjälpa dig att skapa den perfekta rundresan som kombinerar allt det där du dörmmer om.

Kombinera din resa till Afrika med volontärarbete

Ta chansen och gör något annorlunda under din resa till Afrika genom att hoppa på ett volontärprojekt. Längden på arbetet varierar beroende på typ av projekt. Oavsett vilket projekt du väljer kommer det att bli en givande tid och ett minne för livet som dessutom gör nytta.

Du kan volonbtärarbeta på många platser i Afrika genom oss. Läs mer om det här!

Transport i Afrika

Afrika är en spännande destination för backpackers, men det är ingen lek att ta sig runt på egen hand då många av länderna har en näst intill obefintlig infrastruktur.

Ett utmärkt sätt att ta sig runt på i denna enroma och i vissa fall svåråtkomliga kontinent är genom våra skräddarsydda turer eller längre expeditioner som görs med specialutformade lastbilar. Dessa turer gör en resa till Afrika otroligt smidigt och effektiv.

Du kan också resa säkert med buss i vissa delar av Afrika, exempelvis i Sydafrika där du har ett fantastiskt hop-on-on-on-system. Du kan då resa runt helt på egen hand. Tåg kan vara mindre pålitliga och ibland rekommenderas att hyra en bil och köra själv. I Sydafrika, Botswana, Namibia och Egypten kan du hyra en egen bil. Då bestämmer själv vart och när du kör och får på så vis får du en optimal frihet.

Prisnivån i Afrika

Under en resa till Afrika kan du vänta dig att leva relativt billigt. Att äta ute kostar inte skjortan och på många ställen kan du klara dig på cirka 100 kr per dag.

Observera att den i många fall dåliga infrastrukturen och bristen på bra transportalternativ ofta innebär att du som resenär måste använda privata transportmedel, vilket har en stor inverkan på prisnivån. Prata med oss så hjälper vi dig att ta fram resealternativ som matchar din budget och dina förväntningar på din resa till Afrika.

Boende under en resa till Afrika

Många länder i Afrika har utmärkta hotell, och utbudet av bra boende öka konstant på många delar av kontinenten.

Sydafrika är känt för sina högklassiga B&B-hotell, men de är något dyrare att bo på. Å andra sidan ger den här typen av boende dig goda chanser att komma i kontakt med lokalbefolkningen. Kenyas och Tanzanias kust- och badorter har gott om bra strandhotell och bungalows.

Slutligen, en resa till Afrika är givetvis inte helt komplett utan att sova i ett tält på savannen på safari under en eller ett par nätter.

Låter en resa till Afrika som något för dig?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Afrika. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Upplev mer under en resa till Afrika

Afrika är en sann drömkontinent. En kontinent som ständigt förför och fascinerar. Här finns några av de mäktigaste natur- och djurupplevelserna du kan tänka dig. Kontrasterna är stora, från vitklädda bergstoppar på Kilimanjaro i Tanzania, massiva vattenfallen Victoria Falls i Zimbabwe och långsträckta slätter i Masai Mara, Kenya. Dykning på Seychellerna, kryddmarknaderna i Marocko och gorillasafari i Uganda har alla sin charm. Oavsett vad du väljer att göra kan vi lova dig att en resa till Afrika alltid blir en upplevelse för livet.

Reseinspiration

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var allt klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi vill gärna veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Ange din e-postadress så att vi kan komma i kontakt med dig!

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med via mejl. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och olika alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Har du inte fått något svar från oss? Kolla om mejlet kan ha hamnar i skräpposten!

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Aktiviteter i Afrika

Afrika är kontinenten för otroliga natur- och djurupplevelser, och inte minst aktiviteter som få adrenalinet att flöda. Safari är en självskriven aktivitet under en resa till Afrika, men här hittar du också utmärkt dykning och surfing.

Se alla aktiviteter

Upplevelser i Afrika

En resa till Afrika kan bjuda på allt från grönskande skogar till enorma savanner och livliga storstäder. Här är några av våra favoritresor som tar dit på ett äventyr i Afrika!
Se fler reseupplevelser

Kommande events

Filtrera
Sortera efter
{{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Välj månad

  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  {{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }} {{ mdiClose }}
  30+
  1
  30000+
  {{absoluteMinPrice}}

  Vi hittade {{ filterCount }} aktivitet, sorteras efter

  Vi hittade {{ filterCount }} aktiviteter, sorteras efter

  {{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Se fler aktiviteter ({{remainingCards}})

  Vänligen fyll i alla fält

  Stäng
  Kontakta oss
  Skriv till oss

  Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

  Detta fält behöver fyllas i
  Detta fält behöver fyllas i

  Äventyret börjar nu!

  Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

  KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

  Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

  Vi kommer bland annat att snacka om:

  ...allt är såklart HELT gratis!

  Följ oss också gärna på Instagram för mer inspiration!

  Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

  OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

  Vi hörs snart!

  Teamet på KILROY

   

   

  Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

  Boka ett möte

  Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 10:00-17:00, måndag till fredag och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
  Detta fält behöver fyllas i

  Äventyret börjar nu!

  Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

  KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

  Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

  Vi kommer bland annat att snacka om:

  ...allt är såklart HELT gratis!

  Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

  OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

  Vi hörs snart!

  Teamet på KILROY

   

  Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

  Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

  Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...