{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Afrika

få hjälp av KILROY att planera din resa till Afrika
Elefanter är ett av djuren du kan se under en resa till afrika

Resa till Afrika – en kontinent full av kontraster

Drömmer du om att resa till Afrika? Du är inte ensam! Detta är en kontinent som är full av kontraster med några av de häftigaste kultur-, natur- och djurupplevelserna du kan föreställa dig. Våra resor är för dig som vill ha ett riktigt äventyr, allt från safari till volontärprojekt. KILROY hjälper dig att planera din resa till Afrika!

Få ett gratis reseförslag till Afrika

Populära resmål i Afrika

Det finns 54 länder i Afrika och några av dem är extra spännande att ha med på sin bucketlist. Här listar vi några av de mest populära länderna att besöka under en resa till Afrika: 

Många möjligheter under en resa till Afrika

Upplev det färgstarka Afrika i kombination med oändliga öknar, frodiga skogar, ett fascinerande rikt djurliv, fantastiska dykmöjligheter och sol och bad på fina stränder. En resa till Afrika behöver faktiskt inte vara så dyr som du kanske tror. Den behöver inte heller vara obekväm eller besvärlig. Vi har grymma tips på ett gäng rundresor, safariäventyr och volontärarprojekt som gör din resa till Afrika till ett minne för livet. 

Åk på safari under din resa till Afrika

Om du vill uppleva Afrikas vilda djurliv (och se The Big Five!) kan vi tipsa om några riktigt häftiga safariäventyr i någon av kontinentens största nationalparker, så som Masai Mara i Kenya, Serengeti i Tanzania eller Kruger Nationalpark. Vi rekommenderar att du hakar på en safaritur och vi finns här för att guida dig rätt i djungeln av olika alternativ där ute! 

Fler äventyr på din resa till Afrika 

Under en resa till Afrika kan du ge dig själv en rejäl fysisk utmaning genom att vandra till toppen av Kilimanjaro i Tanzania. Berget kallas Afrikas tak och att stå i den varma solen på stäppen och samtidigt beskåda det snöklädda berget är en upplevelse i sig. Du kan även chilla på några av de vackraste stränderna i Afrika i Zanzibar eller Moçambique, där dykningsmöjligheterna dessutom är i världsklass.

Ännu en plats du bör överväga att besöka är det över 100 meter höga Victoriafallen i Zimbabwe. Eller vad tror du om pyramiderna i Egypten, eller de inbjudande marknaderna i Marrakesh i Marocko, fyllda med exotiska dofter och smaker, eller kanske ett glimt av den imponerande Saharaöknen? Ett tips är att besöka Uganda i centrala Afrika där du får möjligheten att se gorillor ute i sin naturliga livsmiljö. Så häftigt! 

Kombinera din resa till Afrika med volontärarbete

Ta chansen och gör något annorlunda under din resa till Afrika genom att stötta ett lokalt volontärprojekt. Längden på arbetet varierar beroende på typ av projekt. Men oavsett vad du väljer kommer du att göra en viktig insats och växa som människa på köpet. Vi samarbetar endast med seriösa projekt som arbetar lågsiktigt för att gynna det lokala samhället oh omgivningarna. Läs mer om volontärarbete här!

Transport - ta dig runt i Afrika

Afrika är en spännande destination för backpackers, men det är ingen lek att ta sig runt på egen hand då många av länderna har en näst intill obefintlig infrastruktur. Ett utmärkt sätt att ta sig runt på i denna enroma och i vissa fall svåråtkomliga kontinent är genom våra skräddarsydda turer eller längre expeditioner som görs med specialutformade bilar. Dessa turer gör din resa till Afrika otroligt smidigt och effektiv!

Du kan också resa säkert med buss i vissa delar av Afrika, exempelvis i Sydafrika där du har ett fantastiskt hop-on-hop-off-system. Tåg kan vara mindre pålitliga och ibland rekommenderas att hyra en bil och köra själv. I Sydafrika, Botswana, Namibia och Egypten kan du hyra en egen bil. Då bestämmer själv vart och när du kör och får på så vis får du en optimal frihet.

Vad är det för prisnivå i Afrika?

Under din resa till Afrika kan du leva relativt billigt. Att äta ute kostar inte skjortan och på många ställen kan du klara dig på cirka 100 kr per dag. Observera att bristen på bra transportalternativ ofta innebär att du som resenär måste använda privata transportmedel, vilket påverkar in budget till viss del. Prata med oss så hjälper vi dig att ta fram resealternativ som matchar din budget och dina förväntningar på resan!

Boende under din resa till Afrika

Många länder i Afrika har utmärkta hotell och utbudet av bra boende öka konstant på många delar av kontinenten. Sydafrika är känt för sina högklassiga B&B-hotell, men de är något dyrare att bo på. Å andra sidan ger den här typen av boende dig goda chanser att komma i kontakt med lokalbefolkningen.

Men, vi skuell vilja påstå att en resa till Afrika inte är helt komplett utan att sova i ett tält på savannen minst ett par nätter! 

Taggad på att resa till Afrika?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Afrika. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka in gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...