{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Afrika

få hjälp av KILROY att planera din resa till Afrika
Elefanter är ett av djuren du kan se under en resa till afrika

Resa till Afrika – en kontinent full av kontraster

Drömmer du om att resa till Afrika? Du är inte ensam! Detta är en kontinent som är full av kontraster med några av de häftigaste kultur-, natur- och djurupplevelserna du kan föreställa dig. Våra resor är för dig som vill ha ett riktigt äventyr, allt från safari till volontärprojekt. KILROY hjälper dig att planera din resa till Afrika!

Få ett gratis reseförslag till Afrika

Populära resmål i Afrika

Det finns 54 länder i Afrika och några av dem är extra spännande att ha med på sin bucketlist. Här listar vi några av de mest populära länderna att besöka under en resa till Afrika: 

Många möjligheter under en resa till Afrika

Upplev det färgstarka Afrika i kombination med oändliga öknar, frodiga skogar, ett fascinerande rikt djurliv, fantastiska dykmöjligheter och sol och bad på fina stränder. En resa till Afrika behöver faktiskt inte vara så dyr som du kanske tror. Den behöver inte heller vara obekväm eller besvärlig. Vi har grymma tips på ett gäng rundresor, safariäventyr och volontärarprojekt som gör din resa till Afrika till ett minne för livet. 

Åk på safari under din resa till Afrika

Om du vill uppleva Afrikas vilda djurliv (och se The Big Five!) kan vi tipsa om några riktigt häftiga safariäventyr i någon av kontinentens största nationalparker, så som Masai Mara i Kenya, Serengeti i Tanzania eller Kruger Nationalpark. Vi rekommenderar att du hakar på en safaritur och vi finns här för att guida dig rätt i djungeln av olika alternativ där ute! 

Fler äventyr på din resa till Afrika 

Under en resa till Afrika kan du ge dig själv en rejäl fysisk utmaning genom att vandra till toppen av Kilimanjaro i Tanzania. Berget kallas Afrikas tak och att stå i den varma solen på stäppen och samtidigt beskåda det snöklädda berget är en upplevelse i sig. Du kan även chilla på några av de vackraste stränderna i Afrika i Zanzibar eller Moçambique, där dykningsmöjligheterna dessutom är i världsklass.

Ännu en plats du bör överväga att besöka är det över 100 meter höga Victoriafallen i Zimbabwe. Eller vad tror du om pyramiderna i Egypten, eller de inbjudande marknaderna i Marrakesh i Marocko, fyllda med exotiska dofter och smaker, eller kanske ett glimt av den imponerande Saharaöknen? Ett tips är att besöka Uganda i centrala Afrika där du får möjligheten att se gorillor ute i sin naturliga livsmiljö. Så häftigt! 

Kombinera din resa till Afrika med volontärarbete

Ta chansen och gör något annorlunda under din resa till Afrika genom att stötta ett lokalt volontärprojekt. Längden på arbetet varierar beroende på typ av projekt. Men oavsett vad du väljer kommer du att göra en viktig insats och växa som människa på köpet. Vi samarbetar endast med seriösa projekt som arbetar lågsiktigt för att gynna det lokala samhället oh omgivningarna. Läs mer om volontärarbete här!

Transport - ta dig runt i Afrika

Afrika är en spännande destination för backpackers, men det är ingen lek att ta sig runt på egen hand då många av länderna har en näst intill obefintlig infrastruktur. Ett utmärkt sätt att ta sig runt på i denna enroma och i vissa fall svåråtkomliga kontinent är genom våra skräddarsydda turer eller längre expeditioner som görs med specialutformade bilar. Dessa turer gör din resa till Afrika otroligt smidigt och effektiv!

Du kan också resa säkert med buss i vissa delar av Afrika, exempelvis i Sydafrika där du har ett fantastiskt hop-on-hop-off-system. Tåg kan vara mindre pålitliga och ibland rekommenderas att hyra en bil och köra själv. I Sydafrika, Botswana, Namibia och Egypten kan du hyra en egen bil. Då bestämmer själv vart och när du kör och får på så vis får du en optimal frihet.

Vad är det för prisnivå i Afrika?

Under din resa till Afrika kan du leva relativt billigt. Att äta ute kostar inte skjortan och på många ställen kan du klara dig på cirka 100 kr per dag. Observera att bristen på bra transportalternativ ofta innebär att du som resenär måste använda privata transportmedel, vilket påverkar in budget till viss del. Prata med oss så hjälper vi dig att ta fram resealternativ som matchar din budget och dina förväntningar på resan!

Boende under din resa till Afrika

Många länder i Afrika har utmärkta hotell och utbudet av bra boende öka konstant på många delar av kontinenten. Sydafrika är känt för sina högklassiga B&B-hotell, men de är något dyrare att bo på. Å andra sidan ger den här typen av boende dig goda chanser att komma i kontakt med lokalbefolkningen.

Men, vi skuell vilja påstå att en resa till Afrika inte är helt komplett utan att sova i ett tält på savannen minst ett par nätter! 

Taggad på att resa till Afrika?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Afrika. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka in gratis reserådgivning

Upplev mer under en resa till Afrika

I Afrika finns några av de mäktigaste natur- och djurupplevelserna du kan tänka dig. Kontrasterna är stora, från vitklädda bergstoppar på Kilimanjaro i Tanzania, massiva vattenfallen Victoria Falls i Zimbabwe och långsträckta slätter i Masai Mara, Kenya. Oavsett vad du väljer att göra kan vi lova dig att en resa till Afrika alltid blir en upplevelse för livet!

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...