{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Maputo med KILROY
Res till Maputo med KILROY

Resor till Maputo - Afrikas mest attraktiva huvudstad!

Maputo är huvudstad i Moçambique och en hamnstad som ligger vid Indiska oceanens kust, nära floden Tempes utlopp. Staden har en modern silhuett med höga skyskrapor. Staden är känd som en av Afrikas vackraste huvudstäder. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Maputos historia

Maputo är en unik och spännande plats. Här finns de vanliga skyskraporna, men också gott om kaféer på sidogator och gamla fina byggnader i medelhavsstil. Här finns också massor av muséer och livliga marknadsplatser. I Maputo märks det att staden under många år lydde under portugisiskt styre. Tidigare hette staden Laurenço Marques, uppkallad efter den portugisiska upptäcktsresande som kom hit 1544. På Museum of Revolution, kan du gräva i historien om hur utträdet från det portugisiska styret ägde rum. 

Maputos glädjeämnen

Bland de bästa sevärdheterna du hittar i Maputo är bland annat den vackra kusten och hamnen, som med sina många skepp är en av de viktigaste i den östafrikanska kusten. Man blir också mycket imponerad av den pompösa centralstationen, som mer liknar ett palats än en järnvägsstation. 

Maputos marknader 

Är det dags för en förfriskning, besök då en av de lokala marknaderna där du kan köpa färsk frukt och grönsaker. I Maputo finns också många barer där du kan få en uppfriskande Laurentina öl och dansa hela natten. 

Resa till Maputo 

Maputo är en kontrasternas stad där det är stora skillnader mellan rika och fattiga. Det finns både slumområden och områden med dyra villor och lyxhotell. Om du planerar en resa till Moçambique och denna del av Afrika, är Maputo värt att besöka. Det är ett bra ställe att börja ditt Afrikanska äventyr på och cirka tre kilometer utanför staden finns landets internationella flygplats, Maputo International Airport, som är den viktigaste porten till sydöstra hörnet av Afrika.

Låter en resa till Maputo som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Maputo. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...