{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Taiwan

Resor till Taiwan - upplev kulturen
Supermoderna Taipei under din resa till Taiwan

Resa till Taiwan

Till Taiwan reser en del för att studera taoism, buddism eller någon annan av alla de religioner som praktiseras här. Andra reser hit för det taiwanesiska köket, anses vara bättre än det kinesiska eller för att köpa de senaste inom datautvecklingen. Taiwan är inte ett vanligt turistmål, vilket är synd, då landet har mycket att erbjuda.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Att utforska i Taiwan

Taiwan är en av världens mest tätbefolkade länder med 23 miljoner invånare, på en yta som inte är större än en av USA: s minsta stater. Taiwaneserna klumpar gärna ihop sig i storstäderna och det gör att det finns gott om orörd natur. Taiwan har mycket att erbjuda i form av utomhusaktiviteter och kulturella sevärdheter. Landskapet varierar mycket i detta lilla land. Mitten av ön är en bergig region med kristallklara sjöar, gömda vattenfall och goda möjligheter att trekka. Längs med kusten kan man resa, campa och se den fina utsikten över klippiga landskap och öde sandstränder.

När ska man resa

Undvik att besöka Taiwan under orkansäsongen. Från mitten av augusti till början av oktober bildas stora lågtryck över Taiwan, med hög risk att utvecklas till orkaner. Dagarna innan en orkan träffar landet, brukar vädret bli soligt och klart, som om lågtrycket suger bort alla moln. Det bästa vädret kallas därför "orkan-väder". Ungefär vart fjärde år brukar Taiwan drabbas av extra starka orkaner med vindhastigheter på upp till 160 km/h.

Historia

De politiska förbindelserna mellan Kina och Taiwan är fortfarande spända och olösta. Efter andra världskriget förlorade Kinas nationalistparti mot kommunisterna och flydde då till Taiwan, där de etablerade en repressiv militärdiktatur. På grund av rädslan för att en kommunistisk underjordisk verksamhet skulle blomstra upp i Taiwan, löstes inte diktaturen upp förrän 1987. Det blev då åter tillåtet att tala taiwanesiska, praktisera traditionella religioner och diskutera allt mellan himmel och jord. Fler och fler människor definierar sig nu som taiwaneser, snarare än som kinesiska tredje generationens invandrare.

Taipei - det moderna Taiwan

Taipei är en ultramodern stad uppbyggd med rötterna i de gamla kinesiska traditionerna. Detta gör att ett besök i denna stad med miljontals invånare är mycket intressant. Trafiken, mängden av människor och en djungel av neonskyltar, gör staden till en hektisk miljö. Men det ökande antalet västerländska mysiga kaféer och skinande shoppinggallerior med hissmusik, mjukar upp stressen i staden. Många statyer av den kinesiska diktatorn chaing Kai-shek har tagits bort, men den bombastiska Kai-shek Memorial Hall står kvar. Här kan du lära dig allt om diktatorn och ta en promenad i den välplanerade parken.

Det goda köket

Taiwan är känt för sitt utmärkta kök och på Taipeis fullproppade nattmarknader hittar du den bästa maten och de billigaste priserna. Skäm bort dig med färsk fisk på Miaokou Keelung Night Market eller experimentera dig fram och testa stinkande tofu på Shilin Night Market.

Lugang - det levande muséet

Lugang var en gång ett blomstrande handelscentrum. Det framgår av stadens vackra tempel och de gamla traditionella byggnaderna mellan de trånga gränderna, men med gott om utrymme i trädgårdarna.. Bland de många poetiska templena är Lonshan och Matsu de mest imponerande. Kom ihåg att använda nya strumpor eftersom du måste ta av dig skorna flera gånger om dagen när du besöker tempel eller små tehus. Lonshan Temple i Taipei Taiwan är motsvarigheten till "den förbjudna staden" i Peking och ett måste för alla resande som besöker Taipei.

East Coast - Suao Hualien Highway (11)

Tillbringa några dagar längs denna natursköna motorväg. Den tar dig över klippiga berg, genom traditionella fiskebyar och förbi vita sandstränder, där du kan slå läger nära vattnet och njuta av Taiwans vackraste utsikt. Du kan även köra längs riksväg 9, som löper parallellt med 11, mellan klippiga berg längre in i landet.

Taroko Gorge - branta klippor och djupa raviner

Taiwans största och mest besökta naturliga attraktion är Taroko-ravinen vid östkusten. På bara 20 meter stiger landskapet från havsnivån upp till 3800 m. Det är brant! Taroko Gorge är en 20 km lång spricka, som klyver det steniga landskapet med en snabb flod som rinner genom. Vackra vattenfall och lugna Hot Springs finns runt omkring. Taroko Gorge ligger i Taroko nationalpark, som erbjuder många sköna promenader genom en skiftande natur och små byar. Det är en fördel att utforska parken med en egen bil. Avsluta dagen som de taiwanesiska turisterna gör, med en avkopplande simtur i den vackert belägna Wenshan Hot Springs.

Nyfiken på att resa till Taiwan?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Taiwan och hela Asien. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Restips i Taiwan

Taiwans största och mest besökta naturliga attraktion är Taroko-ravinen vid östkusten. På bara 20 meter stiger landskapet från havsnivån upp till 3800 m. Det är brant! Taroko Gorge är en 20 km lång spricka, som klyver det steniga landskapet med en snabb flod som rinner genom. Vackra vattenfall och lugna Hot Springs finns runt omkring. Taroko Gorge ligger i Taroko nationalpark, som erbjuder många sköna promenader genom en skiftande natur och små byar. Det är en fördel att utforska parken med en egen bil. Avsluta dagen som de taiwanesiska turisterna gör, med en avkopplande simtur i den vackert belägna Wenshan Hot Springs.

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...