{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Guatemala med KILROY
Res till Guatemala med KILROY

Resor till Guatemala City - stad med mycket historia

Att utforska Guatemala är en fantastisk upplevelse! Den forna Maya kulturen, charmerande kolonistäderna och otrolig natur gör landet till ett fascinerande resmål.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Guatemalas huvudstad

Guatemala City är huvudstaden i Guatemala, och även den största staden i Centralamerika. Staden är central för finans och politik, och utgångspunkten för vidare resor i landet. Guatemala City är belägen i en dal och består av många historiska och arkitektiska byggnader. De är över 3 miljoner invånare som bor i metropolen och staden växer konstant. Det är väldigt lätt att hitta i staden. Du kommer inte att ha  några problem att hitta varken hotell, gallerior, museum, olika barer och restauranger eller shoppingcenters, här finns massor.

Värt att se

Inom den här moderna staden ryms fortfarande ruiner från den antika Maya-staden Kaminaljuyu. Vissa av ruinerna har byggts över av motorvägar och shoppingcenters, men den centrala delen av Kaminaljuyu finns ändå bevarad som en skyddad park. Zon 1, hjärtat av staden passar dig med kulturella intressen. Här hittar du massor av intressanta muséer, teatrar och bibliotek och Central Park. 

Zon 10, även kallad "Zone Viva" är den rätta platsen för dig som är ute efter nattliv, barer och restauranger. Här hittar du också Guatemalas finansiella city samt de flesta hotell.

Ta sig runt

Guatemala City har ingen lokaltrafik, men de har nyligen startat ett system för speciella busslinjer som förbättrar transporten en hel del. Generellt så går ingen av invånarna i Guatemala City, alla använder sig av taxi eller buss. Det är värt att skriva upp att det finns två olika typer av taxi, de med metertaxa och de som du måste beställa i förhand. De du beställer är säkrare än dem du kan vinka till dig på gatan. Beroende på hur bra dina förhandlingskunskaper är så kan dessutom metertaxan bli billigare än de oregistrerade taxibilarna.

De är lätt att få tag på en taxi på flygplatsen, taxibolagen använder sig av fixerade priser, så den är alltid högre än den vanliga taxan. Det finns även minibussar som går till Antigua flera gånger om dagen som kostar 8-12 USD/person. Om du väljer att åka buss så bör du komma ihåg att förstaklassbussar är säkrare och mer bekväma. Det finns ett fungerande bussystem till de större städerna i landet och närliggande länder, där priserna inte är så höga.

Säkerhet

Var vaksam så att du inte går in i fel delar av staden, staden har generellt ett farligt rykte. Detta betyder att det är bättre att undvika att röra sig i staden under nattetid. Och var försiktig om du åker lokalbussen nattetid, de flesta rån äger rum där.

Nyfiken på att resa till Guatemala City?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika. Boka in ett kostnadsfritt möte, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...