{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Centralamerika

På din resa till Centralamerika får du uppleva ett fantastisk djur- och växtliv
på en resa till centralamerika och upptäckande av gamla ruiner

Resa till Centralamerika – strandliv möter historia

Centralamerika sträcker sig från Guatemala i norr till Panama i söder. Även om tiden är knapp ska du absolut passa på att besöka så många länder du bara kan. Tro oss - här finns oändligt mycket att upptäcka som du inte vill missa. Res långsamt, upplev den lokala kulturen ha din livs resa!

Vill du resa till Centralamerika? Snacka med oss!

Destinationer för din resa till Centralamerika

Centralamerika är en fantastisk del av världen att resa runt i och backpacka i och det finns fler resvägar att välja bland. Om du tänkt vara borta en längre period rekommenderar vi dig att börja med lite spanskalektioner för att lära dig grunderna. Hola América Central!

Costa Rica har blivit ett allt mer populärt resmål där fokus läggs på backpacking och äventyr. Lokalbefolkningen är kända för att vara väldigt välkomnande och vänliga. Men framförallt är Costa Rica känt för sitt rika djur- och naturliv, med kilometerlånga stränder och exotiska djur runt varje hörn! Du kommer garanterat stöta på många andra backpackers från hela världen! 

Panama liknar till stor del Costa Rica med sina underbara stränder och populära ställen att hänga för backpackers, kombinera ett soft liv i hammocken med surfing hela dagarna. Mest känd är Panama såklart för Panamakanalen, men det finns så mycket mer att upptäcka här. Vi vet vad du inte får missa!

Guatemala är ett land som backpackers stannar ofta här ett tag och landet passar perfekt för dig som vill volontärarbeta eller lära sig spanska. En av höjdpunkterna som du inte får missa är Tikals mayaruiner som fortfarande håller på att grävas fram. Längs den Karibiska kusten rekommenderar vi varmt att softa ett tag i en hydda i den spännande djungeln längs floden.

Honduras och Belize är hem till några av världens vackraste och bästa platser för snorkling och dykning. Här finns också Copans mayaruiner och den spännande grottor du kan simma igenom. Det kommer att kännas som att du har färdats flera hundra år tillbaka i tiden!

Nicaragua och El Salvador är mindre turisttäta länder än övriga i Centralamerika, vilket gör det till ett extra intressant resmål för backpackers. Här kan du vandra bland vulkaner och paddla kajak - i områden som ibland är helt folktomma. WOW-faktor deluxe! Dessutom är surfingen här på topp och det finns en hel del vackra koloniala städer att besöka. Generellt är det billigare att resa i de här två länderna vilket gör det till utmärka destinationer för din backpackresa!

Resa i Centralamerika

För den dig som älskar äventyr är en resa till Centralamerika en dream come true. Djungel, aktiva vulkaner, dimmiga bergslandskap, vilda djur, adrenalinumpande aktiviteter kombinerat med stränder. Vi får heller inte glömma surfingen och zipliningen. En resa i Costa Rica ger dig en komplett upplevelse av just livet som backpacker. Summerat: pura vida at it’s finest! Snacka med oss så hjälper vi dig att boka upp de större grejerna, som flyg, hostel, surfcamps och andra äventyr för en maxad resa till Centralamerika! 

Nyfiken på att resa till Centralamerika?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Centralamerika och sitter inne på riktigt nice tips som gör din resa till ett minne för livet. Hör av dig till oss, antingen genom att ställa dina första frågor på mejl eller boka en tid för att snacka med oss på telefon eller i vår butik så tar vi det därifrån!  

Fråga en reseexpert

Höjdpunkter under resan i Centralamerika

På en resa i Centralamerika kan du uppleva så många olika kulturer som du kan klara på kort tid! Perfekt för en rundresa med start i Guatemala, genom El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua och Costa Rica innan du till avslutar i Panama. Gör dig klar för ett redigt äventyr. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...