{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Grekland

Grekland är full av mysiga byar och städer
Res till Greklands många vackra stränder

Resa till Grekland – kultur och härliga öar

Vita hus med blå dörrar och öar som slutar på - os! Det är kanske inte helt okänt att Grekland är ett välbesökt land för alla charterturister, men det antika och mytomspunna landet döljer också mer oupptäckta pärlor på sina många öar!

Vill du resa till Grekland? Snacka med oss!

Båtluffa bland Greklands öar

Du känner säkert en och annan som varit på någon av Greklands 1400 öar. Vi förstår varför det är populärt att resa hit och vi rekommenderar dig att båtluffa i Grekland! Ett ypperligt sätt att utforska flera av dessa otroligt vackra öar är att segla i Grekland! Några av de mest populära öarna är:

Rhodos, är ön som ger dig det allra bästa av Grekland. Från gröna berg och fantastiska stränder till shopping, nöjesliv, krämig tzatziki och magnifika solnedgångar. Det är den perfekta sol- och badön med långa fina naturstränder och flest soldagar av alla de grekiska öarna. Dessutom bjuder Rhodos på ett intensivt nöjesliv och en fascinerande historia. De flesta besökare bor på den norra delen av ön, där huvudstaden Rhodos stad ligger. Resten av ön är så gott som helt orörd med många små fina byar och badvikar, vi rekommenderar dig att bo på den här sidan.

Kreta, Greklands mest mångsidiga ö bjuder på stränder, mysiga byar och antik kultur. Kreta har naturlig luftkonditionering. Det är den svala vinden från norr, meltemin, som gör också de hetaste sommardagarna friskare än på många andra ställen.  

Kos, är en charmig ö, som gjord för sol och bad och fina cykelturer. Här finns allt från fina sandstränder till intressanta arkeologiska utgrävningar. Kos är en av Greklands mest populära semesteröar med fina stränder, ett rikt nöjesliv och mängder av sevärdheter.

Samos, är en av de grönaste, vackraste och mest mångskiftande öarna i Grekland. Med 240 små och stora badstränder hittar du garanterat just din favorit.   

Hyr en bil och ta en roadtrip i Grekland

Grekland är förmodligen mest känt för sin vackra ö-värld, men det finns ett annat sätt att uppleva ett ofta mer autentiskt Grekland. Du kan hyra en bil och utforska landsbygden på fastlandet. En roadtrip här är allt annat än tråkigt. Du kan få uppleva ett äventyr helt annorlunda från vad en normalt förväntar sig att få ut av en resa till Grekland. Och det bästa är att du kan göra det helt i din egen takt!

Hur tar du dig dit?

Det är alltid enkelt att flyga till Grekland, och med flygplatser både i Aten, Thessaloniki och på många av öarna så kan du resa till vilken del av landet du vill.

Ett annat, mer klimatsmart alternativ, är att ta tåget. Resan är såklart längre, men reseupplevelsen jämfört med flyget är något helt annat. Det är också ett bra sätt att ta in naturen och omgivningarna längs vägen. Om du till exempel bokar en interrailbiljett kan du dessutom planera in flera stopp på vägen ner genom Europa. Läs mer om förslag på resplan som inkluderar interrail här.

Sevärdheter i Grekland

Stora delar av Greklands rika historiska arv finns bevarade och representerade på det Nationella Arkeologiska Muséet i Aten, som är väl värt ett besök. På Akropolisklippan ligger ruinerna efter Parthenontemplet till gudinnan Athenas ära. Ett av de vanligast motiven på grekiska vykort och en fantastisk syn! Den antika Dionysosteatern ligger också vid Akropolis. Här spelades flera av de klassiska grekiska tragedierna för första gången. Än idag anordnas under somrarna olika sevärda arrangemang på de gamla scenerna. Ett imponerande palats utanför Kretas största stad Iraklio är Knossospalatset. Palatset grävdes ut i början av 1900-talet och är en av Kretas mest fascinerande platser!

Låter en resa till Grekland som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Grekland. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resan blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Grekland

Njut av utsökt medelhavsmat och upplev fantastiska landskap på både land eller till havs på en segelbåt - Grekland är mer än bara charterresor! Hyr moppe och ta dig runt öar och genom idylliska byar med vita tegelhus och blåmålade dörrar. Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...