{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Kroatien

Resor till Kroatien - ett pärlband av öar

Kroatien är ett underbart land i sydöstra Europa, som gränsar till Italien i väster. Landet har tillgång till det mycket frestande Adriatiska havet och här finns mycket att uppleva! Njut av massor av sol, stränder och välbevarade kulturella höjdpunkter - och dessutom är det billigare här än i de flesta andra europeiska länder!

Vill du resa till Kroatien? Snacka med oss!

Upptäck Kroatiens alla öar

För dig som vill upptäcka mer av Kroatien är ö-luffa ett perfekt alternativ. Besök ön Vis om du vill njuta av lokalt mat och vin, åk till Brac för att testa alla äventyrliga vattensporter, eller ta dig till den vackra ön Mljet som har fantastisk orörd natur. Vill du festa ska du istället bege dig till ön Pag som har de bästa strandpartyna och nattklubbarna! Den lilla ön Palagruza erbjuder den totala motsatsen. Här får du lugn och ro och total isolering! En av de mest fascinerande sakerna med den här ön är att den bara har en byggnad - en fyr som innehar två dubbelrum, där du kan bo för 100 euro per natt (minimum per vistelse är 1 vecka). Men glöm inte att ta med dig mat, hit går nämligen inga båtar som levererar någon mat och förnödenheter. Så här får du njuta av en unik och stressfri semester!

Dubrovnik

I södra Kroatien hittar du Dubrovnik, en vacker stad med välbevarad arkitektur i världsklass. Denna fantastiska stad ligger precis intill havet och har massor av gamla vackra hus och gator belägna i Gamla Stan, som välförtjänt finns med på UNESCOs världsarvslista. Det är heller ingen överraskning att den här staden årligen översvämmas av turister från hela Europa, med tanke på de fina stränderna och den underbara naturen.  

Vi rekommenderar också att du besöker staden Split längre upp längs den kroatiska kusten. Se till att göra ett stopp i de trevliga städerna Makarska och Podgora på vägen! 

Plitvice Lakes nationalpark

Längre norrut, i den centrala delen av Kroatien, finns landets största nationalpark, Plitvice Lakes National Park. En helt fantastisk plats som även den finns med på UNESCOs världsarvslista. Parken är särskilt känd för sina karaktäristiska turkosa spegelblanka sjöar. Ett annat spektakulärt inslag med dessa sjöar är att de ligger i ett bergsområde med dramatiska kalkstensklippor. När det regnat kan du ibland se små vattenfall som bildas från klipporna och får du uppleva detta är det nästan som att se en bit av paradiset! 

Restips Kroatien

  • Om du reser åt nordost kommer du till huvudstaden Zagreb. Här möts det gamla med det moderna Kroatien. Staden har både skyskrapor, historiska monument och typiska Östeuropeiska förorter.

  • Avsluta en perfekt resa längs den norra kusten, på ön med det konstiga namnet Krk. Liksom resten av landets öar är Krk lyckligt lottad med sina fantastiska solnedgångar och sina utsökta fisk och skaldjur!

Låter en resa till Kroatien som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kroatien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Kroatien

I Kroatien har du fantastisk natur och behagligt klimat både på land och i vattnet och massa charmiga öar! Här kan du njuta av god mat och dryck och välja öar du ska till beroende på vad du föredrar: livligare resa med bad och fest eller lugna orörda platser och bara koppla av? Eller båda? Väljer du att båtluffa i Kroatien lär du knappast bli besviken! Zooma in på kartan nedan för att se mer.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...