{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Kuba som en del av din resa
Upplev livliga Kuba under din backpackresa

Resa till Kuba – salsa, mojitos & spännande historia

Om du är taggad på att resa till Kuba väntar ett överflöd av mojitos, salsa, cigarrer och Che Guevara-posters. Det här är landet likt ingenting annat. Kuba ger dig det bästa av tropiskt klimat, spännande historia och kultur, sol och bad, fantastiska stränder, och självklart, salsa!

Det har aldrig varit svårare att ta ut pengar under en resa som en till Kuba, och du kommer aldrig att få vänta så länge på att kyparen ska komma ut med din mat som här. Men oroa dig inte, det är okej. Stress existerar inte på Kuba. Tålamod är din bästa vän.

Vill du resa till Kuba? Snacka med oss!

Highlights under en resa till Kuba

Kuba kan vara en av världens mest musikaliska nation och som ordspråket säger: where there is music, there is dance! Om det är någonstans du ska ta en danskurs så är det här. Kvällstid är någon av alla Dirty Dancing-look-a-like salsaklubbar i gamla Havanna perfekta att gå till om du vågar släppa loss dina salsamoves.

Huvudstaden Havanna är inte bara känt för sina salsaklubbar, något som associeras än mer med staden är de många veteranbilarna. Det är som att tiden stått stilla sedan 50-talet. Om du har möjlighet överväg att hyra en bil och åk runt på egen hand på en liten roadtrip genom Havannas förorter, alternativt åka med en chaufför.

Ett par städer i Kuba som du bör överväga att besöka, förutom Havanna:

 • Viñales
 • Santa Clara
 • Cayo Santa Maria
 • Trinidad
 • I viss mån även Varadero

Viñales har en av de bästa klättringsmöjligheterna i världen, men är även perfekt för cykling, ridning eller varför inte besöka en tobaksodling. Res via Santa Clara på väg till den mysiga staden Trinidad för att se Che Guevara's grav. Väl i Trinidad väntar mysiga kullerstensgator, restauranger, djungelvandring och en nattklubb djup inne i en grotta!

Sol och bad i Kuba

Förutom att uppleva Havanna finns kan du självklart även njuta av Kubas vackra stränder, snorkla i det klara vattnet eller bara göra det som man gör bäst på Kuba, det vill säga att ta det lugnt och njuta av nuet. De kritvita stränderna runt Kuba är fantastiska att jobba upp brännan på.

Varadero är en av Kubas charterdestinationer, som för övrigt är packad av kanadensare. Även om du inte gillar charter så kan det vara skönt att avsluta semestern i Kuba på ett billigt all-inclusive-hotell ett par dagar.

Om du vill undvika den större delen av charterturismen bör du överväga att ta dig till paradisön Cayo Santa Maria utanför Kubas norra kust.

Casa Particulares på Kuba - me casa, su casa

Som backpacker är det ett hett tips att spana efter casa particulares. En resa till Kuba är inte komplett utan att ha bott på just ett sådant. Faktum är att denna boendeform är den vanligaste för resenärer på Kuba.

På ett casa får du en genuin upplevelse och bor hos en kubansk familj som gärna har dig som gäst i sitt hem. För en liten summa pengar tvättar kan de även dina kläder och laga mat. Vilket är tjänster som oftast är mycket bättre än de som ges på landets hotell.

Då casa particulares drivs av kubanska familjer är de inte alltid särskilt att hitta innan ankomst till Kuba. Om du har is i magen är den bäst rekommendationen därför att hitta boende på plats.

Så, hur hittar du ett casa particular? Då det är en av de mest populära boendeformerna för besökare är det så enkelt som att lyda till word of mouth. Fråga, fråga och fråga lite till. Kubanerna är otroligt hjälpsamma när det kommer till denna typ av frågor. Många har vänner och familj som själva drivet ett casa particular som de gärna rekommenderar. De är ett ovant sätt att hitta boende på, vi vet, men trust us on this one.

När du strosar på gatorna bör du även se dig om efter den officiella symbolen för lagliga casa particulares på hemmens ytterdörrar. Symbolen är blå och liknar ett omkullvält “H”.

När du väl hittat ett casa particular är du inne i “nätverket” och dina boendevärdar kommer helt säkert kunna slussa dig vidare till nya casas under fortsatt resa.

Restips inför en resa till Kuba

 • Att ta sig runt Kuba är inte något problem, men var inte en tidsoptimist om du har en tid att passa, allt tar alltid lite längre tid i Kuba.
 • Prisnivån är varken hög eller låg, det beror helt på hur du ser på det. En påse chips kostar lika mycket eller lite som en liter rom.
 • Mataffärerna innehåller nästan ingenting, så förvänta dig inte ett stort sortiment av varor. Se till att ta med hygienartiklar hemifrån då det i många fall kan vara svårt att hitta på plats.
 • I Havanna måste du bara besöka Muses de la Revolution och gå på den kända esplanaden Malecón.
 • Om du mot alla odds hittar ett WiFi, förvänta dig ingen snabb uppkoppling. Så förbered dig på en internet-rehab.

Kubansk peso - två olika typer

Ett ! (utropstecken) i Kuba betyder pengar, och det finns två olika typer. En av valutorna är för turister, Convertible Pesos (CUC), den andra är den lokala valutan, vanliga pesos, och är menad att ensom användas av kubaner.

Den lokala valutan är bara värd 1/25 av CUC. Var därför oerhört försiktig så att de inte ger dig fel valuta i växel.

Taggad på att boka en resa till Kuba?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kuba. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet. Äventyret är så nära nu!

Boka in en gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa till Kuba!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...