{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Förenade Arabemiraten

Dubais marina från ovan
Sheikh Zayed Moske Abu Dhabi

Resa till Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är belägen på den arabiska halvön och är en sammanslagning av sju emirat (stater); Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain och Fujairah. Abu Dhabi är huvudstaten och även det till ytan största emiratet även om Dubai är det mest välkända för oss västerlänningar.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Förenade Arabemiraten

Landet som helhet är rikt på olja och naturgas, men även utländska investerare och turism är blomstrande industrier. På grund av det stora antalet utländska arbetare har landets befolkning den högsta obalansen i världen när det gäller könsfördelningen, med en manlig till kvinnlig ranson på 2,7 - vilket betyder att det finns mer än dubbelt så många män som kvinnor i landet. Detta faktum är högst anmärkningsvärt men inte på något sätt något problem för turister.

Befolkningen är ändå väldigt skiftande eftersom mer än 80 procent utgörs av personer från andra delar av världen. Dubai är det största emiratet rent befolkningsmässigt sett och nästan 90 procent av befolkningen i Förenade Arabemiraten bor i städer. Väldigt få lever i de små och utspridda ökenbyarna. Detta gör städerna till en spännande mix av kök, kulturer och kulörer.

Otroliga byggnader

Förenade Arabemiraten är ett rikt land, uppskattat till att vara en av världens snabbast växande ekonomier, vilket är väldigt synbart i de häpnadsväckande byggnadsprojekt man ser överallt; dessa kan bara beskrivas som att göra det omöjliga möjligt. Palm Islands, The World, Sports City, Dubai och många fler är bara några exempel på de respektingivande byggnaderna.

Lyxiga hotell

Levnadskostnaderna skjuter i höjden och för en besökare kan det vara utmanande att hitta ett prisvärt hotellrum, även fast fler av de internationella hotellkedjorna bygger för att tillgodose fler än lyxlirarna. Men faktum kvarstår ändå - har du pengar har Förenade Arabemiraten mycket att erbjuda!

Storstäder

Dubai och Abu Dhabi är de mest händelserika ställena med tjusiga hotell och shoppingcentrum, men här finns även många kulturevenemang, främst i Dubai. Det finns flertalet fina stränder att besöka, där emiratet Fujairah är den riktiga pärlan med bra dyk- och snorkelmöjligheter. Här badar du i Omanviken, som har mycket friskare vatten än Persiska viken. En del andra turisters favoritresmål är de organiserade körningarna över öknens sanddyner vilka avslutas med ett dopp i Hatta-poolerna.

Låter en resa till Förenade Arabemiraten som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Förenade Arabemiraten. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Att tänka på inför ditt besök i Förenade Arabemiraten

En stor anledning till ett besök är maten! Du bör dock vara medveten om att Förenade Arabemiraten har en väldigt strikt alkoholpolicy. Alkohol får bara köpas och konsumeras inom hotellmötesplatserna och Sharjah är ett helt torrt emirat. Även fast folket mestadels är väldigt liberalt och öppensinnat finns det något man inte tummar på; respekten gentemot kvinnor såväl som respekten gentemot det muslimska levnadssättet. Alla som besöker Förenade Arabemiraten förväntas visa samma respekt gentemot nyss nämnda som de som bor där. 

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...