{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Jordanien

Upplev Jordaniens öken under din resa
Jordanien som en del av din resa

Resa till Jordanien – Litet land med mycket att se

Jordanier uppskattar turister och deras gästvänlighet märks verkligen av. Landet är litet, men sevärdheterna är många - flyt som en kork i Döda havet, åk på kamelsafari i öknen, besök staden Amman eller upplev ett av världens underverk, den antika staden Petra!

Vill du resa till Jordanien? Snacka med oss! 

Amman

Jordaniens huvudstad Amman är landets största stad. Den är belägen på sju kullar, vilka finns representerade som sju stjärnor på landets flagga. Upplev den välplanerade staden, de luftiga förorterna, den moderna shoppingen, den sorlande gamla stan, citadellet och den romerska amfiteatern. Besök bazaarerna i den äldre stadsdelen, och var beredd på att ta emot chaite från affärsbiträden som en vänlig gest - men också som en del av förhandlingsprocessen!

Jerash

En timmes bilfärd norr om Amman hittar du de forntida romanska ruinerna i Jerash. Det här stället är perfekt som en dagstripp från Amman. Hyr en taxi som kan ta dig fram och tillbaka, den väntar den medan du upplever staden. Ta dig tid och njut av det spektakulära skådespelet. Jerash har fler sevärdheter som t.ex. en romersk amfiteater, Artemis tempel, Hadrians valv och det ovala forumet. Jerash är i dagsläget den näst populäraste turistattraktionen i Jordanien, efter Petras fantastiska ruiner.  

Döda havet

Om du befinner dig i Jordanien en het och klar dag, så är en tripp till Döda havet ett måste! Utmed strandremsan hittar du en uppsjö Spa-anläggningar, majoriteten av dem väldigt dyra, men det finns även allmänna stränder att utforska. En av de populäraste stränderna för både turister och jordanier är Amman Beach. 

Att ta sig ett dopp i Döda havet är verkligen en häftig upplevelse. Man vet att man kommer flyta, men man kan inte riktigt greppa innebörden av det innan man verkligen provar. Om man går ut i vattnet så kommer man så fort fötterna inte längre når botten, poppa upp som en kork. Man behöver inte göra någon som helst ansträngning, man flyter ändå och känslan är fantastisk! Simma kan du glömma, det går helt enkelt inte. Så ta en svalkande drink, sätt dig ner i vattnet och ta det lugnt istället!

Att ta sig runt

Jordanien är ett relativt litet land och att ta sig runt är billigt. Det enklaste sättet att färdas är genom att hyra en taxi som tar dig dit du vill. Det är också smidigt att hyra bil i Jordanien. Vägarna är i bra skick, avstånden korta och det finns tillräckligt med vägskyltar för att man inte skall irra bort sig. Det finns också många kontrollposteringar runt om i landet. Jordanien är ett säkert och roligt land att upptäcka på egen hand!

Restips

  • Staden Petra har blivit utsedd till ett av världens nya underverk, det är en pampig stad som måste upplevas!
  • I Wadi Rum kan du uppleva fantastiska ökenlandskap och vackra bergsformationer och testa också att åka på kamelsafari. Här kan du också ta chansen och spendera natten i ett beduinläger, mitt i öknen, och lyssna till tystnaden medan du ligger under stjärnorna.
  • Aqaba är Jordaniens enda hamn och staden har många fina strandremsor. Aqaba erbjuder strålande dyk- och snorklingsmöjligheter bara några meter från strandkanten. 

Låter en resa till Jordanien som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Jordanien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...