{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
KILROY är experter på resor till Mexiko
KILROY är experter på resor till Mexiko

Resor till Mexiko – stränder, tacos & god tequila

Mexiko är ett land att förundras av. Det sprudlar av liv och har dessutom en riktigt fascinerande historia. Mexikanare är livsnjutare ut till fingerspetsarna och det är inte konstigt eftersom är känt för sina kritvita stränder, turkosa vatten och inte minst tacos, het salsa och riktigt god tequila. Behöver vi säga mer?

Få ett reseförslag till Mexiko

Upplevelser under resor till Mexiko

Vill du fylla din resa med massor av roliga upplevelser så är Mexiko helt rätt destination. Det finns en mängd olika aktiviteter du kan ägna sig åt, både sådana som får adrenalinet att pumpa och pulsen att gå ner i varv - på riktigt. 

Du kan exempelvis vandra upp i de imponerande bergen eller bestiga en vulkan. Hur coolt? Det finns även gott om strandaktiviteter såsom dykning, snorkling och surfing. Det finns även flera naturreservat och cenoter som är häftigt att besöka. Varför inte passa på att ta en spanska kurs för att lära dig språket? Vi är vana att arrangera resor till Mexiko och hjälper dig att boka in upplevelser som passar dig! 

Var hittar du Mexikos bästa stränder?

Är du en soldyrkare kommer du snabbt konstatera att det inte finns mycket som slår de mexikanska kritvita stränderna. Några av de finaste och mest orörda stränderna i landet är Zipolite och Puerto Escondido, som båda ligger vid kusten i regionen Oaxaca. 

Ytterligare strandparadis hittar du på Yucatánhalvön vilken är en perfekt region för dig som vill kombinera bekymmerslöst strandliv, fascinerande snorkling med att besöka mayaruiner. Några platser som är värda att planera besök på Yucatánhalvön är:

 • Cancún
 • Ön Isla Mujeres precis utanför Cancún
 • Ön Cozumel
 • Playa del Carmen
 • Puerto Aventuras

Platserna vi nämner ovan är alla belägna vid Mayakusten och en aing turistiga alternativ. Trots detta är stränderna ändå väldigt fina och perfekta för dig som vill uppleva Mexikos nattliv. Om du planerar att fira nyår i Mexiko är Playa del Carmen the place to be!

Vid stillahavskusten hittar du de mer okända vackra strandorterna som exempelvis:

 • Mazatlán
 • Manzanillo
 • Ixtapa
 • Puerto Vallarta

Historiska platser i Mexiko

Forntida Mexiko och Centralamerika har varit bebodda av några av de tidigaste och mest avancerade civilisationerna i den västra hemisfären. På otaliga platser kan du därför se och uppleva lämningarna av gamla olmek-, toltek, maya- och azteksamhällen och det är en upplevelse som slår det mesta.

Ett besök till någon av alla fascinerande arkeologiska fyndplatser är alltså ett måste när du reser runt i Mexiko. Några starka rekommendationer från oss är att besöka Teotihuacán, precis norr om Mexiko City, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá, makalöst men något turistigt, samt underbara Tulum.

Dia de Muertos - de dödas dag

Många tror att Dia de Muertos är den mexikanska versionen av Halloween, men så är det inte riktigt. Båda högtiderna är relaterade till varandra men de har båda helt olika traditioner. Amerikanska Halloween är centrerad kring skräck, medan Dia de Muertos är rena kontrasten. Denna högtid är en färgsprakande festival som pågår i dagarna två då man hylla livet. Perspektivet man ta utgår från att visa sin kärlek och respekt för sina avlidna nära och kära.

Några av de städerna där firandet av Dia de Muertos är som störst är i:

 • Pátzcuaro
 • Mixquic
 • Tuxtepec
 • Aguascalientes

Ta dig runt under resor till Mexiko

Under resor till Mexiko är det bussen som gäller. Det gäller alla fall, förutom när det kommer till Cooper Canyon Railway, även känd som Ferrocarril Barrancas del Cobre, i nordvästra Mexiko. Bussarna i Mexiko är väldigt praktiska och bekväma och de går mellan praktiskt taget alla städer och byar.

Vill du känna dig helt fri att resa vart du vill, när du vill, är hyrbil ett annat alternativ. Men se till att gå igenom bilen noga innan du skriver på några papper och be biluthyraren anteckna eventuella defekter. Annars är risken att du själv får betala för dey när du lämnar tillbaka bilen.

Om du vill ta dig från en sida av landet till den andra är det dock enklast att flyga - vi hittar bästa biljetten åt dig! 

Taggad på att resa till Mexiko?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Sri Lanka och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Mexiko

Sri Lankas fantastiska stränder, natur och spännande historia har under flera år lockat turister i alla åldrar. Zooma in på kartan nedan för att se alla platser som du kan besöka under din resa till Mexiko! 

alt

Designa din drömresa till Centralamerika

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...