{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
I Yucatan finns mycket att upptäcka
Yucatan som en del av din resa i Mexiko

Resor till Yucatán – strandliv och historia

Om du är ute efter en mix av sol, bad, äventyr och sevärdheter bör du besöka Yucatán. I Cozumel hittar du världens mest kända dykplatser och i Tulum de mäktiga mayaruinerna som du verkligen inte får missa. För en backpacker finns mycket att bocka av på bucketlistan, här kommer våra restips!

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Sevärdheter i Yucatán

Att Cancún är den ultimata platsen för fest och populärt för springbreakers är ingen hemlighet, här kommer andra höjdpunkter du inte får missa när du besöker Yucatánhalön:

Ciudad Cancún, fastlandet med billiga boenden. Man måste ta buss eller taxi till stranden. I Zona Hotelera hittar du stränder, shopping, uteliv, restauranger och barer. Beställ en Piña Colada eller Strawberry Daiquiri på den legendariska Hard Café! Här kan du förvänta dig sol, bad och party!

Isla Mujeres, bara 25 minuters express-båttur från Cancun kan du antingen ta en endags tur eller välja att stanna i tre nätter på Isla Mujeres. Ön är åtta km lång och har vacker sandstrand, Playa Norte och en avslappnad atmosfär och väldigt vackra solnedgångar. Vi rekommenderar övernattning!

Playa del Carmen, om Cancún är för stort att hantera ska du resa till Playa Del Carmen. Det är en timmes busstur från Cancún. Stränderna är verkligen extraordinära och bli inte förvånad om du ser ett par brudpar gifta sig här. Det finns en gågata parallellt med stranden där du kan hitta restauranger, barer, shopping och ett flertal ställen att bo på. Playa Del Carmen har utvecklats mycket de senaste tio åren och de bygger konstant nya hotell.

Cozumel, världens mest kända dykdestination och Mexikos enda, och största karibiska ö som du kommer till via båt. Från Playa Del Carmen tar det ca 30 minuter beroende på vilken båt du tar. Här finns mer än hundra olika dykställen av världsklass, men även några platser som du kan snorkla på! Det är dyrt att bo på ön och det är ett typiskt stopp för kryssfartyg.


Mayaruinerna i Tulum, 63 km söder om Playa Del Carmen ligger Tulum, där du verkligen måste se mayaruinerna på bergen precis vid havet. Detta gör det till en spektakulär plats som måste upplevas! Åk dit tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att slippa trängseln. Detta är verkligen en backpacker-destination där boendet, som är väldigt enkelt består av sandgolv med hammock som säng. Leta efter "Cabanas" och lev de riktiga backpacker-livet!

Låter en resa till Yucatan som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Yucatan. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa till Centralamerika

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...