{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
KILROY är experter på resor till Mexiko
KILROY är experter på resor till Mexiko

Resor till Mexiko – stränder, tacos & god tequila

Mexiko är ett land att förundras av. Det sprudlar av liv och har dessutom en riktigt fascinerande historia. Mexikanare är livsnjutare ut till fingerspetsarna och det är inte konstigt eftersom är känt för sina kritvita stränder, turkosa vatten och inte minst tacos, het salsa och riktigt god tequila. Behöver vi säga mer?

Få ett reseförslag till Mexiko

Upplevelser under resor till Mexiko

Vill du fylla din resa med massor av roliga upplevelser så är Mexiko helt rätt destination. Det finns en mängd olika aktiviteter du kan ägna sig åt, både sådana som får adrenalinet att pumpa och pulsen att gå ner i varv - på riktigt. 

Du kan exempelvis vandra upp i de imponerande bergen eller bestiga en vulkan. Hur coolt? Det finns även gott om strandaktiviteter såsom dykning, snorkling och surfing. Det finns även flera naturreservat och cenoter som är häftigt att besöka. Varför inte passa på att ta en spanska kurs för att lära dig språket? Vi är vana att arrangera resor till Mexiko och hjälper dig att boka in upplevelser som passar dig! 

Var hittar du Mexikos bästa stränder?

Är du en soldyrkare kommer du snabbt konstatera att det inte finns mycket som slår de mexikanska kritvita stränderna. Några av de finaste och mest orörda stränderna i landet är Zipolite och Puerto Escondido, som båda ligger vid kusten i regionen Oaxaca. 

Ytterligare strandparadis hittar du på Yucatánhalvön vilken är en perfekt region för dig som vill kombinera bekymmerslöst strandliv, fascinerande snorkling med att besöka mayaruiner. Några platser som är värda att planera besök på Yucatánhalvön är:

 • Cancún
 • Ön Isla Mujeres precis utanför Cancún
 • Ön Cozumel
 • Playa del Carmen
 • Puerto Aventuras

Platserna vi nämner ovan är alla belägna vid Mayakusten och en aing turistiga alternativ. Trots detta är stränderna ändå väldigt fina och perfekta för dig som vill uppleva Mexikos nattliv. Om du planerar att fira nyår i Mexiko är Playa del Carmen the place to be!

Vid stillahavskusten hittar du de mer okända vackra strandorterna som exempelvis:

 • Mazatlán
 • Manzanillo
 • Ixtapa
 • Puerto Vallarta

Historiska platser i Mexiko

Forntida Mexiko och Centralamerika har varit bebodda av några av de tidigaste och mest avancerade civilisationerna i den västra hemisfären. På otaliga platser kan du därför se och uppleva lämningarna av gamla olmek-, toltek, maya- och azteksamhällen och det är en upplevelse som slår det mesta.

Ett besök till någon av alla fascinerande arkeologiska fyndplatser är alltså ett måste när du reser runt i Mexiko. Några starka rekommendationer från oss är att besöka Teotihuacán, precis norr om Mexiko City, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá, makalöst men något turistigt, samt underbara Tulum.

Dia de Muertos - de dödas dag

Många tror att Dia de Muertos är den mexikanska versionen av Halloween, men så är det inte riktigt. Båda högtiderna är relaterade till varandra men de har båda helt olika traditioner. Amerikanska Halloween är centrerad kring skräck, medan Dia de Muertos är rena kontrasten. Denna högtid är en färgsprakande festival som pågår i dagarna två då man hylla livet. Perspektivet man ta utgår från att visa sin kärlek och respekt för sina avlidna nära och kära.

Några av de städerna där firandet av Dia de Muertos är som störst är i:

 • Pátzcuaro
 • Mixquic
 • Tuxtepec
 • Aguascalientes

Ta dig runt under resor till Mexiko

Under resor till Mexiko är det bussen som gäller. Det gäller alla fall, förutom när det kommer till Cooper Canyon Railway, även känd som Ferrocarril Barrancas del Cobre, i nordvästra Mexiko. Bussarna i Mexiko är väldigt praktiska och bekväma och de går mellan praktiskt taget alla städer och byar.

Vill du känna dig helt fri att resa vart du vill, när du vill, är hyrbil ett annat alternativ. Men se till att gå igenom bilen noga innan du skriver på några papper och be biluthyraren anteckna eventuella defekter. Annars är risken att du själv får betala för dey när du lämnar tillbaka bilen.

Om du vill ta dig från en sida av landet till den andra är det dock enklast att flyga - vi hittar bästa biljetten åt dig! 

Taggad på att resa till Mexiko?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Sri Lanka och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Mexiko

Sri Lankas fantastiska stränder, natur och spännande historia har under flera år lockat turister i alla åldrar. Zooma in på kartan nedan för att se alla platser som du kan besöka under din resa till Mexiko! 

alt

Designa din drömresa till Centralamerika

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...