{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Punta Arenas med KILROY
Res till Punta Arenas med KILROY

Resor till Punta Arenas - Chilenska fjordar

Har du möjlighet, ta dig till Punta Arenas, det chilenska Patagonien. En garanterat unik upplevelse på vår jord. Om du är naturälskare kommer du att älska det. Staden längst i söder är hem för fiskare och fårbönder. De chilenska fjordarna påminner väldigt mycket om det spektakulära Antarktis. Den ändlösa kontrasten och det vackra landskapet är ett imponerade mästerverk. 

Punta Arenas är huvudstad i Magellan's och Chiles Antarktiska region. Den sägs vara den region som ligger längst söderut i världen och den sträcker sig ända till Cape Horn i söder. Området är framför allt känt för den chilenska Patagonien med riktig unik natur att utforska.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Staden

Punta Arenas ligger "bara" cirka 1418 km från Antarktis kust och kallades förr för staden med de röda taken. Nu för tiden är det dock mer färgrannt.

Plaza de Armas, även kallad Plaza Muñoz Gamero, är stadens centra. De flesta hotellen ligger i närheten av Plaza. Det finns jätte bra chilenska restauranger i området - pröva centolla som är krabba eller andra fiskrätter. Nattlivet går inte heller av för hackor. Gör dig redo för en schyst krogrunda.

Mirador Cerro de la Cruz ligger inte långt ifrån huvudtorget. Där har du en fantastisk utsikt över staden och i horisonten kan du se ön Tierra del Fuego, Mount Sarmiento och den södra delen av halvön Brunswick.

Omgivningen

Vill du se pingviner? Bege dig till Monumento Natural Los Pingüinos, en koloni med upp till 50 000 pingviner! För att se denna magnifika plats måste du ta en färja till ön Magdalena i Magellan sundet. Detta är definitivt ett paradis för djurälskare. Om du fortfarande inte är mätt på pingviner kan du ta dig till Seno de Otway cirka 70 km från Punta Arenas för att spana på fler.

Alberto De Agostini National Park är en av det största skyddade områdena i landet. Området är fullt av glaciärer och fjordar som Darwin Mountain Range och Beagle kanalen. Du kan segla längs med kanalen och titta på de skimrande glaciärerna. Och Pampa Guanaco är ett måste för de som är intresserade av fiske. Det är fullt med djur i hela parken som till exempel sjölejon, sjöelefanter och utter. Floran är skiftande. Bland annat finns här kanelträd som lever på de branta klipporna.

Aktiviter

Punta Reserva Forestal Magallanes erbjuder en bra variation av mountain biking och vandringsleder. Du kan ta dig hela vägen upp till Cerro Mirador, även kallad Mt Fenton, och du kommer inte bli besviken på den vida utsikten! Orkar du inte gå finns en sittlift upp till toppen. Du kan också rida på häst upp till Mount Fenton, passar även för nybörjare!

Ännu mer ivrig efter äventyr? En idé är att ta sig från Puerto Natales till Torres del Paine nationalpark där du kan ta en tur till Grey Glacier. Detta är verkligen ett av naturens under och att gå på glaciären är en oförglömlig upplevelse. Under expeditionen använder man sig av isyxor för att kunna klättra upp för isväggen. Det finns ett bra vandringsledssystem i Torres del Paine. Ska du ut på längre vandringar behöver du dock ta med dig tält och mat. Torres del Paine finns med på UNESCO:s världsarvslista och många resenärer tar sig dit. Se till att ha flera dagar på dig för att utforska den oerhört stora parken.

Punta Arenas är ofta en mellanlandningsplats för expeditioner till Antarktis och har du tur kan du få höra några häftiga reseberättelser på puben. Vem vet, det kanske slutar med att du följer med på nya äventyr! Eller så hänger du med på en av våra turer!

När ska du åka

Januari och februari är sommarmånader och det är som kallast under juli och augusti.

Ta sig runt

Det är enkelt att ta sig runt i Punta Arenas. Taxi är dyrare än lokalbussar men mycket snabbare. Att hyra en bil är ett lämpligt sätt att ta sig runt.

Det finns ingen specifik centralstation för bussar i staden. Istället har alla bussbolag sina egna stationer. Du kan resa med buss till El Calafate, Coyhaique (tar en hel dag), Puerto Montt (dags tur), Río Gallegos, Puerto Natales, Ushuaia och Río Grande.

Det är möjligt att flyga mellan Santiago och Punta Arenas. Det finns även flygningar till Falköarna, Porvenir, Puerto Williams, Ushuaia och Río Grande. Du kan också segla till Tierra del Fuego och Porvenir.

Värt att veta

När du packar din ryggsäck, betänk det nyckfulla vädret i Chile och Punta Arenas. Det kan snabbt växla från extremt kalla vindar till brännande solsken.

Låter en resa till Punta Arenas som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Punta Arenas. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...