{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Sydamerika

klippiga berg och lamor under en resa till sydamerika
glad kvinna i färgglada kläder du kan möta under en resa till sydamerika

Resa till Sydamerika – djungel möter storstäder

En resa till Sydamerika är en höjdare för alla som älskar den softa och avslappnande mañana mañana-mentaliteten. Hela kontinentens atmosfär känns väldigt avstressad och här hittar du en spännande historia, otroliga naturupplevelser, fantastiska storstäder, några av världens vackraste stränder, den godaste maten du kan tänka dig och en massa intressanta människor. 

Vill du resa till Sydamerika? Kontakta oss!

Populära resmål i Sydamerika

Sydamerika börjar där Panama slutar och sträcker sig hela vägen ner till Kap Horn där isande vindar blåser in från Antarktis i söder. Totalt finns 12 länder i Sydamerika och några utav dem är extra spännande att topp sin bucketlist med, beroende på vad som intresserar dig. Sydamerikas största land är Brasilien där du bland mycket annat hittar världsberömda Rio de Janeiro, sol och bad.

Nedan länder (listade i befolkningsstorlek) har du att välja bland om du att sugen på en resa till Sydamerika. Välj ett land, välj två eller varför inte alla?

Sevärdheter i Sydamerika

För många är en resa till Sydamerika synonymt med imponerande unika naturupplevelser. Det är verkligen kontinenten av extremer. Om du är ute efter att se några rejält imponerande naturfenomen, vilka dessutom är de största sevärdheterna i Sydamerika, är det här platsen för dig. Varför? Jo, här väntar:

 • Angel Falls/Iguazu falls - världens högsta vattenfall
 • Anderna - världens längsta bergskedja
 • Amazonas - världens största flodområde
 • Atacamaöknen - världens torraste plats
 • Salar de Uyuni - världens största saltdyna

Ännu en plats vi inte få glömma att nämna är Machu Picchu och den klassiska Inkaleden. I detta område hittar du dessutom en hel del andra spännande platser som till exempel Titicacasjön och Nazca-linjerna. Toppa resan med en cykeltur (varför inte världens farligaste...?) eller varför inte rafting?

Är du mer av en chillare bör stränderna i Brasilien vara ett inslag under din resa till Sydamerika. Hela brasilianska kusten kryllar av underbara stränder, de flesta med inbjudande hammockar som går att hyra till låga priser. 

Om du vill uppleva äkta tango, fotboll eller delikata stekar är Argentina landet för dig. Buenos Aires är en oförglömlig stad och en perfekt utgångspunkt för dig som planerar att resa i Sydamerika för första gången. Nattlivet i staden är världsberömt!

Amazonas i Sydamerika

En resa till Sydamerika är inte komplett utan att ha upplevt Amazonas. Med dess naturliv och spännande indianstammar är det utan tvekan en av Sydamerikas absoluta höjdpunkter. 

Kanske är Amazonas djungel inte lika lättgenomreslig som de andra sevärdheterna i Sydamerika, men den är definitivt värd lite extra möda. Om din drömresa inkluderar isolering från omvärlden, utan elektricitet och mobiltelefontäckning, så är det här definitivt det rätta stället. Inget planetarium i världen kan skapa samma utsikt över stjärnhimlen som den Amazonfloden bjuder på.

På gränsen mellan Paraguay, Argentina och Brasilien kommer du att få se tusentals fjärilar, de mest fantastiska regnbågarna och världens mäktigaste vattenfall. Det känns nästan som ett overkligt sagoland! Missa inte vattenfallet Iguazú, det är ett absolut måste på under en resa till Sydamerika.

Ännu mer natur under en resa till Sydamerika

Vi har sagt det en gång och säger det igen, en resa till Sydamerika leverera den häftigaste naturen du kan föreställa dig. På gränsen mellan Paraguay, Argentina och Brasilien kommer du att få se tusentals fjärilar, de mest fantastiska regnbågarna och världens mäktigaste vattenfall. Det känns nästan som ett overkligt sagoland, även om det till 100% är äkta. Vattenfallet Iguazú är ett absolut måste på din Sydamerikatripp.

Om pengarna räcker till så är Galapagosöarna underverken som ger dig en oförglömlig upplevelse. Sjölejonen där väntar på att få dansa under ytan med dig. Om du har lite tid övers och letar efter ett verkligt paradis så ska du verkligen inte missa Los Roques öarna i Venezuela eller Fernando de Noronha i Brasilien.

Att resa till och runt i Sydamerika

São Paulo eller Buenos Aires är att föredra som första stopp på en resa till Sydamerika. Även Rio de Janeiro, Quito och Lima är bra alternativ. 

Att köpa flygbiljetter på plats i Sydamerika kan bli en dyr historia, så om du tänker resa en del inom kontinenten snacka med oss för att få de bästa och billigaste rundbiljetterna.

Det absolut bästa sättet att uppleva Sydamerika och alla sevärdheter på är att hänga med på någon av våra arrangerade turer som görs med jämngamla likasinnade backpackers. Från strandhäng och Inkaleden till extrema Amazonas. Hos oss hittar du det mesta. 

Föredrar du att resa på egen hand? Med ett busspass laddat inför en resa till Sydamerika kan du själv välja när du vill hoppa på och av bussen. Och du, vi kan anpassa busspasset helt efter din resrutt.

Karnevalssäsongen i Sydamerika

When in Sydamerika… bör du se till att vara med om minst en karneval. I februari är det karnevalstid och också den populäraste säsongen för att resa till Sydamerika. Om du planerar att besöka karnevalen i Rio så är ett hett tips att boka biljetter och boende långt, långt, långt i förväg.

Bästa tid för att resa till Sydamerika

 • Amazonas: juni - december Inkaleden: maj- oktober (i februari är leden helt stängd) 
 • Skidåkning i Anderna: juli och augusti 
 • Sommarsemester i Chile och Argentina: november- mars 
 • Sydamerika som helhet: året om

Låter en resa till Sydamerika som något för dig?

Våra reseexperter kan hjälpa dig att skapa din unika resa till Sydamerika. Äventyr eller chill? Stor eller liten budget? Vi löser allt. Boka in en kostnadsfri reserådgivning så ser vi till att göra dina resedrömmar till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Sydamerika

Kontinenten som börjar i Colombia och sträcker sig ända ner till slutet av Chile och Kap Horn, kan som du säkert gissat inte bjuda på annat än unika landskap. Du har även livfulla storstäder och intressanta människor på en backpackingresa i Sydamerika. Njut vackra stränder, Amazonas (regnskog), flodkryssningar och världens mest imponerande vattenfall, Iguazu Falls.

Reseinspiration

Få mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

 1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
 2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
 3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...