{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

San Pedro de Atacama

atacamaöknen i chile
flamingos på en sjö i San Pedro de Atacama

Resa till San Pedro de Atacama - mumier och öken

San Pedro de Atacama är beläget i norra delen av Chile. Här finns saltöken, vulkaner och rosa flamingos, ångande gejsrar och imponerande bergsformationer. Den lilla pitoreska byn lockar mängder av turister för här finns så mycket att se och uppleva! I San Pedro hittar du restauranger, barer, pensionat, internetcafeér, hantverk och även en polisstation och postkontor.

Vill du resa till Chile? Snacka med oss!

Chiles arkeologiska huvudstad

San Pedro är en viktig stad och kallas Chiles arkeologiska huvudstad. På Museo Gustavo le Paige kan de som är intresserade av mumier bege sig.  Paleo-Indian mumier, shamanic kultur… detta museum är perfekt för att lära känna områdets kultur och historia. Aldea De Tulor är en 3000 år gammal ruin som är har blivit en stor arkeologisk utgrävningsplats. Den är belägen i närheten av San Pedro och man kan ta sig dit med cykel. Ett annat måste är den vitfärgade saltkolonikyrkan Iglesia San Pedro som är beläget mitt i staden. Kyrkan byggdes under 1700-talet.

Atacamaöknen

Atacama öknen är den torraste platsen på jorden och många tycker att det är en av de mest spektakulära platser de sett i sitt liv. Den klara himlen gör det till ett perfekt ställe för att titta på stjärnhimlen. Här finns några stora observatorier för dem som är intresserade av astronomi. Cirka 40 km från San Pedro i Chajnantolies ligger det mest kända observatoriet.

Salar de Atacama och Tononao är de viktigaste platserna du måste se i San Pedro området. Där ligger Laguna Chaxa som är en reservat för djurlivet i saltvattensområdet. Där kan du till exempel se flamingos! Åk dit vid soluppgången då fåglarna blir matade.

Gejsern El Tatio

Cirka 80 km från San Pedro hitter du El Tatio gejsern. Det geometriska området är beläget i Anderna. De ångande vulkanöppningarna ser häftiga ut under solnedgången. Glöm bara inte dina badkläder då du beger dig dit! Termas de Puritama ligger på vägen till El Tatio och är full av varma vulkankällor. Det finns också ett flertal källor och vattenfall som kommer från Puritama flodens varma vatten.

Valle de la Luna är ett annat ställe med spektakulära landformationer och fantastiska vyer under solnedgången. Detta är den mest populära utflykten. Den imponerande Pukará de Quitor fortet från 1200 talet är beläget på en bergstopp med makalös utsikt!

Festivaler i San Pedro de Atacama

Det finns många coola festivaler i San Pedro. Fiesta de San Pedro y San Pablo den 29 juni är den största festivalen. Upplev traditionell dans, rodeo, mystiska processioner av statyer, med mera. En annan festival är Fiesta de Nuestra Señora de la Candelaria som firas i början av februari med religiös dans med mera.

När ska du åka San Pedro de Atacama?

Det fungerar bra att åka när som helst under året. Högsäsongen är december till mars.

Att ta sig runt i och runt San Pedro de Atacama 

San Pedro är så litet att man lätt tar sig runt till fots. Hyra en cykel är även ett bra alternativ. Det finns ett flertal researrangörer på plats där du kan boka turer till närliggande attraktioner. Vi kan även hjälpa er med dessa turer.  Det finns bussförbindelser till Argentina och Boliviaoch till städerna Calama, Toconao, Peine, Socaire i Chile. Från Calama kan du fortsätta till Arica, Antofagasta och Santiago de Chile.

Låter en resa till San Pedro de Atacama som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Chile. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Aktiviteter i San Pedro de Atacama

Du kan bada i varma källor i närliggande områden eller ta en endagars eller tvådagars ridtur i omgivningarna. Att hyr en cykel är ett bra sätt att ta sig runt och utforska området. Om du vill göra något helt annorlunda så kan du surfa på bräda i öknen!

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...