{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Santiago med KILROY
Res till Santiago med KILROY

Resor till Santiago - En trevlig huvudstad

Fotbollsälskande chilenare, häftiga klubbar med levande musik, fina restauranger, vingårdar, häftig surfing och några av världens bästa skidorter några timmar bort. Santiago är en stad som måste upplevas för dig som är äventyrlig! Själva staden är supertrevlig, till skillnad mot många andra stora sydamerikanska städer... 

Santiago de Chile är Chiles huvudstad. En starkt växande ekonomi har gjort staden till en av de största moderna metropolerna i Sydamerika. Spanjorerna upptäckte Santiago 1541. Denna ljudliga och dynamiska stad ligger i en dal, omgiven av vulkaner och den snötäckta bergskedjan Anderna. Idag är staden centrat för ekonomiska och industriella företag, med över 6 miljoner invånare.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

The sky is the limit

Byggbranschen blomstrar, Costanera Center är ett pågående mega projekt som består av en 300 meter hög futuristisk shopping galleria, 2 stycken 170 meter höga torn som är kontorsbyggnad, och ett hotell som är över 100 meter högt, belägen i det finansiella området av Santiago. Komplexet var färdigt 2010 och är den högsta byggnaden i hela Sydamerika.

Plaza, plaza, plaza...

Plaza de Armas är platsen där de flesta framstående byggnader är belägna som ex. Metropol katedralen. Där kan du även se Barrio Brasil och Gothic Brasilica del Salvador från 1892. Detta område har en stark bohemisk känsla.  

Plaza Brasil är en trevlig plats som lokalbefolkningen brukar hålla till på framförallt under helger. Den vackra parken Cerro Santa Lucia har vackra fontäner och är även ett perfekt ställe att ta de lugnt på. Parque Metropolitano är en vacker grön park som attraherar joggare och fotgängare. Ta linbanan för att se denna vackra park med trädgårdar, pooler och zoo. Att bada i Piscina Tupahue är den häftigaste upplevelsen någonsin för att de ligger i berget San Cristóbal, vilket ger dig möjlighet att få en fantastisk utsikt över staden.

Konst & muséer

Det finns ett stort utbud av museum för dem som är intresserade av historia och konst. På Museo Chileno De Arte Precolobiano finner du Chiles historia. Museo De Arte Contemporáneo i Santiago Centro är en plats där de samlat moderna fotografier, skulpturer och elektroniska konstutställningar. Om du vill se några konstverk av Miró och Yoko Ono, gå till Museo de la Solidaridad Salvador Allende som är belägen i Herrera 360, Barrio Brasil.

Mat och Dryck

Santiago är en fantastisk plats för att göra några kulinariska upptäckter. I Bellavista Patio finns de bästa restaurangerna och klubbarna. Pröva den klassiska chilenska maträtten stekt lamm eller havsål. Om du känner för att dansa, ta dig till gatan Suecia där det är party hela veckan.

Notera att några av världens bästa viner produceras i landet. Miguel Torres är en av de mest framstående producenter. Vinturerna kan göras på landsbyggden, några timmar från staden.

Shopping i Santiago

Om du vill shoppa är detta den rätta staden för dig. Det finns massor av varuhus. Centro Artesanal Santa Lucía är belägen vid Carmen & Diagonal Paraguay och är riktigt bra om du vill köpa souvenirer. El Mundo del Vino är ett paradis för vinprovning och shopping. Detta varuhus är beläget i Isadora Goyenechea 2931, Las Condes.

Härliga stränder Viña del Mar är en favorit strand för lokalbefolkningen som bor i Santiago. I närheten ligger Pitchilemu, som är en magnet för surfare. Du kommer smidigt hit via buss och notera att tidtabellerna stämmer rimligt. Missa inte världens bästa salsa fester! Pröva dansa salsa på de lokala klubbarna, många utav dem anordnar nästan gratisklasser för nybörjare.  

Ta sig runt

Även fast Santiago är stort är centrumet rätt så litet. Välfungerande tunnelbanesystem gör det lätt att ta sig runt, även fast det är rusningstider. Du kan hyra en cykel eller ta en minibuss eller vanliga bussen. Colectivo taxis är även bekvämt, de kör på fixade priser. Vanlig taxi är även okej. Att hyra bil för att endast köra runt i staden är en dålig idé!  

Tåg fungerar också, Estación Central är centralstationen. Det finns 4 stora buss terminaler beroende på var man ska resa. Tur de Bus har ett bra rykte. 

Nästan alla internationella flighter flyger från Santiago's Aeropuerto Internacional Arturo Merino Benítez, in Pudahuel. 

När ska du resa hit?

Ett milt Medelhavsklimat är karaktäriserat för Santiago. Bästa tiden att resa till Chile är från september till december, men vädret är bra ända fram tills april. Under vintern är det regnsäsong från maj till augusti. Bästa tiden att åka skidor är från juni till augusti.

Låter en resa till Santiago som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Santiago. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...