{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Boende

roadtrip-couple-in-campervan-cover
Novicell

Hitta det rätta boendet

Oavsett var du reser behöver du ett ställe att krascha på varje natt, men det är inte alltid lätt att hitta bra och billiga ställen att bo på. Eftersom du ofta reser från plats till plats kan det vara lite tufft att hitta bekvämt tak över huvudet varje gång. Men när du äntligen lyckas hitta den perfekta lilla plats där du känner dig hemma, är det väl värt ansträngningen!

Testa olika boendetyper
Vi rekommenderar att du blandar olika typer av boende. Spara pengar genom att bo på hostel och träffa nya vänner, koppla av på ett pensionat och skäm bort dig då och då på ett bra hotell. Varför inte testa på att leva vanlife en tag? Då kommer dina pengar att räcka långt och du kan ladda batterierna då och då!

Hitta boende 

Beroende på var i världen du ska resa finns det en del olika boendealternativ att välja på. Priserna skiljer sig såklart beroende på vilken standard du vill ha på ditt boende. Vi hjälper dig gärna att hitta något som passar just dig!

Några generella regler när man väljer ställen att bo på:

  • Kom ihåg att även om resehandböcker erbjuder långa listor med hotell, använder alla samma guidebok. Ge istället hotellet bredvid det guideboken rekommenderar en chans - vem vet, du kanske upptäcker ett nytt okänt litet paradis?
  • Om du reser under högsäsong är det alltid en bra idé att boka första natten på nästa destination i god tid. Då riskerar du inte att bli utan tak över huvudet eller tvungen att betala ett pris som blåser din budget.
  • Om du reser under lågsäsong, förhandla gärna om priset - du kan få riktigt bra rabatter.
  • Vill du landa smidigt efter en lång flygresa är det skönt att ha första nätterna klara med ett startpaket (ofta ingår även flygplatstransfer).


Generellt sett kan man säga att standarden och priset på boende runt om i världen, omfattas av dessa kategorier:

  • Det billigaste sättet att bo, är i eget tält på en camping. Alla länder har dock inte en lika omfattande campingtradition som Norden och Europa. USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland är bra campingländer. På vissa campingplatser kan du även hyra en stuga för natten.
  • Vandrarhem är också ett billigt alternativ. Där delar du ofta rum och toalett med andra resenärer. Vanligtvis måste du köpa ett medlemskort till vandrarhem i det aktuella landet. Det är inte alltid så billig, men när du väl har betalt finns det gott om prisvärda ställen att välja mellan.
  • Pensionat är ett tredje relativt billigt alternativ. Pensionat är ett hotell utan stjärnor, där du vanligtvis har ett eget rum med toalett/dusch i hallen.
  • Det dyraste alternativet är vanligt hotell. Internationella stjärnor beskriver olika grader av lyx - ju fler stjärnor desto bättre och dyrare.
  • "Couch surfing" är ett populärt sätt att få gratis boende. Det handlar om utbyte av boende, vilket innebär att du måste vara beredd att ta emot besökare när du är hemma, så du kan få gratis boende när du reser. Soffsurfing handlar också om kulturellt och socialt utbyte. Du lär känna din värd och det lokala området, så tänk på att det här är för resenärer med öppet sinne. I vissa delar av världen kan du också få gratis boende och kanske en gratis måltid genom volontärarbete 5-8 timmar om dagen.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...