{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Mat och dryck

food-and-drinks-brazil-cover
Novicell

Överraskas av nya smaker

Att pröva mat runt hela världen kan vara ett riktigt äventyr - du kommer överraskas av alla spännande kryddblandningar och smaker. Kanske vill du lära dig mer om hur man tillagar en del av den maten som du äter - testa på en matlagningskurs i det landet!

Tänk på vattnet du dricker
I de flesta u-länder i världen kommer dricksvattnet inte ur kranen. Om du vill ha ett riskfritt äventyr, drick alltid vatten på flaska. Om det inte finns, ta det säkra före det osäkra och använd någon form av kemisk vattenrening eller vattenfilter. Koka det också väl. Samma sak gäller för dricksvatten från åar, floder och sjöar.

Testa på matkulturen

I de flesta regioner kommer du inte ha svårt att hitta bra mat, eftersom lokala och internationella maträtter alltid är tillgängliga. Genom en liten insats, som att leta i din guidebok eller be andra resenärer och lokalbefolkningen om tips, kommer du förmodligen att hitta de bästa och billigaste ställena i de smala gatorna, bort från turistfällorna. Om du är sugen på lokal mat, gå alltid till de platser där de infödda äter.

Ät med sunt förnuft

När du reser med liten budget, kommer du troligtvis hålla dig borta från de dyraste matställena, men unna dig själv lite lyx ibland. Att äta på billiga ställen kan främja orolig mage, men detta är en del av äventyret. De flesta resenärer upplever någon form av diarré när de reser i utlandet under längre perioder. Se till att följa försiktighetsåtgärder, ät vitaminer och drick alltid vatten på flaska. Om du håller dig till den gamla filosofin "koka det - skala det - laga det, eller glöm det", kommer du troligen vara säker, men då måste du hålla dig borta från en stor del av det lokala köket - och det är verkligen inte att vara äventyrlig!

I vissa delar av världen kommer du att utmanas av menyer på det lokala språket - eller ingen meny alls och då måste du göra "blunda och peka- tricket" eller titta/fråga runt för att få veta vad de andra gästerna äter. Bekanta dig åtminstone med de vanligaste rätterna i området du besöker eller ta med en ordbok eller slå upp det i din mobil.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...