{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Packlista för backpacking

Backpacking Image For Gap Year Travel Page

Packlista - vad ska du ta med dig?

”Less is more”, som man brukar säga. Det har aldrig varit mer sant när det kommer till att packa väskan. Detta är vårt bästa råd på KILROY: packa din väska med allt du tror att du behöver och ta sedan bort två tredjedelar av allt. Även om det här kanske låter lite konstigt så finns det flera bra anledningar till varför du ska göra såhär för en backpackingresa eller en lång jorden runt-resa.

Hur kan vi på KILROY hjälpa dig komma iväg på en backpackingresa?

 • Tips & råd från backpackers som själva sett världen
  Vi har själva rest massor, i flera olika världsdelar och vet alla do's and dont's när det kommer till det mesta.

 • Planera din drömresa tillsammans med oss
  Så, vill du ut och backpacka kan du alltid boka in ett snack över telefon eller i vår butik i Stockholm så kan vi tillsammans lägga upp en plan för din resa. Vilken rutt är bäst att ta? Vill du surfa, dyka, volontärarbeta på resan? Vi fixar allt det där ink. flyg utan att du behöver boka upp hela resan i förväg.

 • Trygghet på hemmaplan under hela resan
  Vi finns här när du är ute och reser, om något händer eller du behöver hjälp på något vis kan du alltid hör av dig till oss så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig!

Frågor om backpacking? Kör!

Nu kör vi packlistan!
Backpacker In Misty Forest
Skaffa rätt sorts ryggsäck
Själva ryggsäcken ska vara bekväm och anpassad efter dig.De flesta friluftsbutiker (och kanske din KILROY-resekonsult) kan ge dig råd om vad du ska leta efter. Köp i alla fall inte en ryggsäck som är för stor. När du reser som backpacker kommer du att behöva bära alla dina saker under längre perioder och det är inte särskilt kul att missa saker för en för tugn väska! Ditt bästa val är en 50-70 liters ryggsäck. Allt över 70 liter är för mycket!

Det viktigaste att packa

För det första är det inte alls kul att resa runt med en supertung ryggsäck. Sen vill du ju såklart ha plats med alla saker som du kommer köpa på resan. Och du behöver verkligen inte ta med allt till alla tillfällen. Du kan alltid köpa det du saknar för att täcka dina grundläggande behov över hela världen, och ofta till ett mycket billigare pris än hemma.

 • Själva ryggsäcken
 • En liten rygsäck för kortare dagsturer och för att utforska städer
 • Ett kompakt regnskydd för att skydda din ryggsäck när det regnar och för smutsiga flygplanslastrum
 • Ett par bekväma vandringsskor eller stövlar
 • Ett kompakt första hjälpen-kit med smärtstillande, plåster och liknande
 • Dina vanliga toalettartiklar (solkräm, tandkräm, etc.)
 • Flip flops (både för soliga destinationer och duscharna på hostlet)
 • Kopior av alla dina värdefulla dokument; pass, biljetter, kuponger och viktiga telefonnummer.
 • Ficklampa
 • Reseadapter (kolla om du behöver en för din destination)
 • En lätt hatt, keps eller annat huvudskydd
 • En regnjacka, poncho eller litet paraply
 • Schweizisk armékniv eller liknande verktyg
 • En snabbtorkande handduk eller strandhandduk (dom har handduksservice på dom flesta hostlen)


Med de här sakerna i väskan kommer du att klara dig bra på dom flesta ställena. Sen är det helt upp till dig hur mycket kläder du känner att du behöver ha med dig. Vi skulle säga att ta med mestadels bekväma kläder som är lätta att klä upp eller klä ner. Det är bra att vara förberedd på alla slags väder, speciellt när du reser en längre tid, och glöm inte badkläder!

Det kan vara praktiskt att köpa en eller några uppsättningar packkuber för att sortera kläderna och accessoarerna i ryggsäcken för att ha lite mer koll och ordning. På så sätt kan du packa upp och packa om din ryggsäck snabbt (perfekt för små rum och trånga hostelutrymmen) och du kommer att få mindre skrynkliga kläder att hantera. IKEA säljer några bra för nästan ingenting.

karta och packning inför en resa

Packa bara det som behövs

Du kanske funderar på att ta med andra saker (eller inte ta med) beroende på var du ska resa. När du bor på backpackerhostels och andra enkla boenden kommer en kompakt sovsäck och en resehandduk (torkar snabbt) vara din bästa vän. Detsamma gäller en vattenflaska när du reser i varma länder och lätt campingutrustning (plastplatta/skål/kniv/gaffel/sked) om du planerar att göra mycket utomhusaktiviteter. Myggmedel är att rekommendera för vissa regioner i världen, men det är ofta bäst att köpa dem lokalt. Strunta i att ta med dig saker som hårtorkar, de brukar ha dem på hostel och de tar upp alldeles för mycket plats i din ryggsäck. Ta med kameran, powerbanken eller en hoodie istället. En backpackingresa är en unik upplevelse - det är inte meningen att det ska likna livet hemma med alla dina vardagsbehov!

Är du redo att åka?

Om du läser det här nu kommer du säkert snart att resa eller du funderar iallafall på det. Om du behöver hjälp med att hitta den perfekta destinationen, en helt egen resplan, eller om du helt enkelt vill boka en kombination av flyg och några fantastiska aktiviteter - så kan vi hjälpa dig! Vårt team av erfarna reseexperter är redo att ta dig ut på ditt drömäventyr. Hit us up! 

Skriv till oss! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...