{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Res tryggt

jumping-liana-water-guy-planning-booking-cover
Novicell

Res med sunt förnuft

Den första tiden som resenär är den mest utsatta - du möter nya baciller som tar tid att vänja sig vid, ett nytt klimat som kanske gör dig trött och ofokuserad. Dessutom finns det ligor som direkt känner igen "nya resenärer" och har otaliga sätt att försöka lura dig på. Men låt det inte skrämma dig - med lite sunt förnuft löser sig det mesta!

Ta inte med värdesaker
Vår rekommendation är att inte ta med värdesaker när du reser i världen - och om du måste ta med de flashiga diamanterna för fest och "se-bra-ut" ändamål, se till att de är falska och att du klarar av att förlora dem!

Säker förvaring

Förvara aldrig kreditkort, resecheckar och kontanter på samma plats. Då slipper du att allt försvinner eller blir stulet på en och samma gång. Använd ett pengabälte, de finns i alla möjliga former och storlekar och är väldigt praktiska. Förvara den nära kroppen, där främlingar inte kommer åt. Ha ditt pass, kreditkort och de flesta av dina pengar i ditt pengabälte när du reser.
Ha alltid en liten summa pengar i fickan eller i en liten börs i fickan - men aldrig mer än vad du har råd att förlora. Det blir som ett lockbete för tjuvar och du kan alltid betala för mindre inköp utan att visa ditt pengabälte.

Den säkraste platsen för en resenär att förvara sina pengar är på hotellet. Om hotellet inte har en förvaringsbox, kan de erbjuda dig att förvara dina värdesaker i ett förseglat kuvert i receptionen. Den andra säkraste platsen är i ditt pengabälte. Den tredje säkraste platsen är dolt i ditt bagage på hotellrummet (men vi avråder starkt från det om du inte litar på personalen). Den fjärde säkraste platsen är i en vanlig plånbok i fickan, men tänk på att då är du ute på farligt vatten. 

Stöld och rån

  • Många resenärer råkar ut för stöld och rån under sin resa, men det krävs bara en liten ansträngning för att vara lite mindre i riskzonen. Förvara alltid en liten summa pengar i fickan - aldrig mer än du har råd att förlora. Tjuven blir nöjd och du kommer att klara dig.
  • Om du blir rånad, överlämna alla tillhörigheter till förövaren och spela inte hjälte. Det är trots allt bara pengar och inte värt att riskera något annat för.
  • Håll ett öga på dina tillhörigheter och bagage under transport med taxi, buss, tåg eller båt. Förvara värdesaker nära kroppen och större objekt i en dag-ryggsäck. Om det krävs, använd ryggsäcken som huvudkudde.
  • Lokalbefolkningen är inte de enda som stjäl. Vissa resenärer finansierar sina resor genom att stjäla från vänner, det går inte lita på någon i blindo bara för att den bär en ryggsäck.
  • Var alltid på vakt om en folkmassa samlas omkring dig - även om det är barn. Ett välkänt knep, är att knycka dina tillhörigheter samtidigt som du blir runt-knuffad i folkmassan.
  • Gå inte på mörka gator och i gränder på natten, i kvarter som du inte känner till (OK, detta visste du)
  • Om du blir rånad eller om saker har stulits från dig och du vill få ersättning från din reseförsäkring, rapportera händelsen till polisen eller lokala myndigheter på en gång och få en skriftlig polisanmälan. Skicka rapporten till ditt försäkringsbolag som dokumentation. Men ta det lugnt, det är ingen idé att springa runt och vara skräckslagen under resten av resan. Om du bara använder huvudet och inte göra något dumt, kommer allt att bli bra. Och de saker som inte blir bra, täcks så småningom av din reseförsäkring!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...