{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Ta sig runt

Riksja-india-planning-tips-for-your-journey-cover
Novicell

Ska du flyga eller resa landvägen?

Flyg är enkla, bekväma, snabba - och tråkiga! Lokala transportmedel är ofta raka motsatsen: ansträngande, obekväma och långsamma. Å andra sidan får du en mycket bättre känsla för landet, naturen, landskapet och lokalbefolkningen. Det blir dessutom en upptäcktsfärd! 

Testa på att leva vanlife!
Vi kan hjälpa till med att hyra en campervan eller bil. I USA och Kanada till exempel, erbjuder vi de bästa priserna på hyrbil för ungdomar och studenter, om du beställer i förväg hemifrån. Då behöver du inte betala en extra avgift för unga förare och du får en full tank gratis!

Lokala transporter

Om du har tillräckligt med tid, kan lokala transportmedel, oavsett hur irriterande de kan vara - visa sig vara en genväg till de största upplevelserna på din resa! Här kan du läsa om fördelar och nackdelar med de olika lokala transportmedlen!

Buss

Bussar är ofta det billigaste och enklaste sättet att ta sig från en plats till en annan och det anses vara backpackers favorittransportmedel. Det kan dock visa sig bli en ganska obehaglig upplevelse, då sätet kan vara utformat för en person hälften så lång som dig själv. Om du reser i ett utvecklingsland, riskerar du också att konfronteras med väldigt dåliga vägar och många sömnlösa bussförare i hög hastighet.

I Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, USA, Mexiko och Kanada kan du köpa speciella busspass. Med busspassen kan du resa över hela landet och gå av och på bussen ganska mycket som du vill. Några av dessa bussar är ofta återkommande festbussar för backpackers. Ett fantastiskt sätt att träffa andra resenärer och hitta nya vänner.

Tåg

Tåg är oftast det mest bekväma transportmedlet, där man kan sträcka ut benen och njuta av den vackra utsikten. Det är i allmänhet dyrare och har färre avgångar än bussar. Förvänta er inte höghastighetståg på alla ställen - vissa tåg kör snigelfart så snart de lämnat den europeiska kontinenten. Detta är dock en stor del av charmen.

Kom ihåg att alltid hålla ett öga på dina tillhörigheter när du använder lokala transportmedel - och speciellt på tåg. Många stölder sker på nattåg medan ägaren sover. Var också medveten om att du sällan kan behålla ryggsäcken bredvid dig när du reser på en buss. I de flesta fall förvaras de i bagageluckan eller uppe på taket.

Bil och campervan

Att hyra eller köpa en bil eller campervan är den dyraste formen av transport. Detta alternativ kommer däremot att erbjuda dig den största friheten att bestämma helt på egen hand vart du vill åka. USA och Kanadas vidsträckta landskap, nästan ber om att få utforskas med bil. I andra stora länder med låg befolkningstäthet och långa avstånd mellan städer, såsom Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, är det mycket populärt att hyra/köpa en husbil, där du har transport, boende och kök i ett.

Det är ofta billigare att köpa en begagnad bil eller husbil istället för att hyra den om du behöver ett fordon för mer än 2 eller 3 månader. Backpackers köper och säljer ofta bilar av varandra, särskilt Down Under.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...