{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 anledningar till att älska Costa Rica

Flygfoto över en avskild sandstrand i Costa Rica, precis vid djungeln

Äventyret börjar där djungeln möter havet

Costa Rica är en fantastisk, tropisk pärla som förmodligen är det mest backpackingvänliga landet i Centralamerika. Costa Rica är en underbar kombination av strandliv, surfing, dykning, snorkling, djurliv och vandringar som låter dig uppleva den frodiga naturen på nära håll. 

Om du ännu inte har besökt detta magiska land är det verkligen på tiden! Är det inte redan uppenbart, kommer här 10 anledningar till varför du kommer att älska Costa Rica!

Arenal-vulcan-cover
Costa Ricas häftiga natur
Costa Rica är ett litet land med ett STORT utbud när det kommer till äventyr. Den frodiga regnskogen och allafantastiska stränder gör det till ett paradis för äventyrslystna själar. Det är även något för dig som är naturälskare, med sin otroliga mängd av vilda djur och biologisk mångfald. Landets olika ekosystem, inklusive molnskogar och sandstränder, ger en livsmiljö för en mängd växter och djur. Visste du att mer än 25 % av Costa Ricas mark är skyddad som nationalparker och djurreservat?

1. Ziplining i djungeln

Det är något väldigt speciellt med att glida fram genom trädtopparna på en av Costa Ricas många fantastiska ziplines. Du får se regnskogen från ett helt annat perspektiv vilket är riktigt häftigt. Om du föredrar att vandra uppe bland trädtopparna är det också ett alternativ på vissa ställen. Lika coolt, men en långsammare upplevelse eftersom du kan stanna och ta bilder var du vill. Vårt förslag är att prova båda och se vad du gillar bäst!

Man ziplining through the jungle in Costa Rica

2. Otroligt djurliv

Costa Rica är ett land med otrolig biologisk mångfald som är ett stort dragplåster för besökare. Här bor en mängd olika djur som finns i både regnskogar och kustområden, från apor och sengångare till tukaner och papegojor. Har du tur kan du även få syn på vrål-, vit- och kapucinapor, uppe bland trädtopparna. Sengångare är också en vanlig syn i Costa Rica, hängandes från grenar i regnskogen.

Costa Rica också hem åt en mängd olika fågellarter, inklusive den färgglada tukanen och papegojan. I Costa Rica finns även många häftiga reptiler, amfibier och insekter, såsom leguaner, krokodiler och lövskärarmyror. Costa Ricas mångfald av vilda djur är verkligen heeeelt fantastiskt och för att sammanfatta kan du se det mesta från de minsta insekterna till de största kattdjuren som jaguarer och pumor, genom att utforska de olika nationalparkerna och skyddade naturområdena!

Colourful Toucan sitting on a tree branch in Costa Rica

3. Regnet gör det hela ännu vackrare

Costa Rica är ett grönt, frodigt och färgglatt land, med hela 28 otroliga nationalparker. Om du reser i slutet av regnperioden kommer det absolut att regna ibland, men du kommer också att få uppleva något av det mest livfulla och fantastiska landskap du någonsin har sett. Costa Rica är inklämt mellan två hav och två kontinenter och erbjuder unika livsmiljöer och ekosystem. Landets minsta nationalpark ligger i Manuel Antonio på Stillahavskusten. Parken är hem åt en enorm mängd exotiska djur: ormar, apor, enorma ödlor, sengångare och fåglar i alla tänkbara färger.

Lush and green Costa Rica

4. Vänlig lokalbefolkning

Lokalbefolkningen i Costa Rica kallas ofta för Ticos, ett ord som kommer från hermanticos, som betyder småbröder. Detta sammanfattar själen hos Costa Ricas befolkning riktigt bra, eftersom de värdesätter familj, gemenskap och samhörighet. I allmänhet är Ticos ett varmt, vänligt och välkomnande folk. Ticos är också extremt artiga och undviker ofta att säga direkt nej till folk, vilket kan vara lite förvirrande för oss turister!

Men det är inte bara den vänliga lokalbefolkningen som får dig att känna dig som hemma här. Jämfört med sina centralamerikanska grannar är landet relativt säkert: den politiska situationen är stabil och det finns ingen militär närvaro på gatorna.

Friendly local woman smilling at a market in Central America

5. Magiska stränder

Landets två kustlinjer omgivna av frodig djungel gör Costa Rica känt för att ha några av de vackraste stränderna i hela Centralamerika. Cahuita National Park är en av landets bästa nationalparker, på grund av sina fantastiska vita sandstränder, lummiga djungel och en uppsjö av vilda djur. Det ligger inte heller särskilt långt från Puerto Viejo och det är gratis, vilket gör det till ett måste i Karibiens söder!

Manuel Antonio national park, stunning beaches and forests

6. Spännande nattliv

Det må vara den fantastiska naturen som lockar de flesta till Costa Rica, men även nattlivet gör det till ett attraktivt remål, särskilt unga backpackers. Här hittar du allt från avslappnade barer på stranden till klubbar med DJs i världsklass i San José. Det är svårt att missa en episk fest. Den legendariska elddansen på stranden i Tamarindo är också en cool upplevelse. Musiken, elden och stranden gör det hela till en riktig show!

Woman fire dancing on a beach in Tamarindo in Costa Rica

7. Bästa surfvågorna i Centralamerika

Costa Rica är ett riktigt surfparadis, med ett överflöd av vågor världsklass och varma vattentemperaturer. Några av de bästa platserna för att surfa i Costa Rica är:

  • Playa Hermosa: Denna strand ligger på längs med Stillahavskusten och erbjuder grymma vågor för surfare på alla nivåer. Den är också känt för sin pittoreska miljö och härliga atmosfär. 

  • Jaco: en populär kuststad belägen på den centrala Stillahavskusten, även här passar vågorna för alla nivåer. Den långa sandstranden och varma vattentemperaturen gör den till en favorit bland turister.

  • Tamarindo: ligger på Nicoyahalvön och är känt för sina jämna vågor för både nybörjare och avancerade surfare. Strandstaden erbjuder en livlig atmosfär med massor av restauranger, barer och butiker.

  • Pavones: Beläget på södra Stillahavskusten, är Pavones känt för sin långa vänstra punktbrytning och anses vara en av de längsta vågorna i världen. Det är mest en plats för erfarna surfare, eftersom vågen kan vara riktigt utmanande och strömmarna starka.

  • Santa Teresa: Santa Teresa ligger på Nicoyahalvön och är känt för sina långa och jämna vågor, vilket gör det till en populär plats för både nybörjare och mer erfarna surfare. Här möts du av en avslappnad atmosfär och är omgiven av frodig djungel och vilda djur.

Det här är bara några av de MÅNGA fantastiska surfplatserna som Costa Rica har att erbjuda. Med sina varma vattentemperaturer och olika typer av vågor kan vi med säkerhet säga att Costa Rica är ett surfparadis!

Surfboards on a sandy beach in Costa Rica

8. Pura Vida

Om du har varit i Costa Rica, eller om du planerar att åka dit, är en kort fras du bör känna till "Pura Vida". Enkelt översatt betyder det "enkelt liv" eller "rent liv", men här i Costa Rica är det mer än bara ett ordspråk... det är en livsstil. Ticos använder dessa gyllene ord för att säga hej, hejdå eller att allt är bra. Inte överraskande har Costa Rica utsetts till ett av de lyckligaste länderna i världen, mest för att dess invånare inte stressar över små saker en annan har en tendes att göra..

Guy standing in front of a big waterfall in Costa Rica

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna är ett vackert område som är mest känt för sin aktiva vulkan, Arenal, som har varit en av de mest aktiva vulkanerna i världen. Vulkanen kastar ut moln av rök, glödande aska och glödande lava nästan dagligen. Fascinerande och ofarligt så länge du håller dig på säkert avstånd. Men för tillfället har Arenal varit vilande sedan 2010. En annan spännande aktivitet är bada i en av Costa Ricas mååånga vattenfall.

Arenal Volcano

10. Vattenaktiviteter

Om du inte riktigt har häng med så här långt, är Costa Rica ett land fyllt med vulkaner, regnskogar, vattenfall, floder och stränder. Men här finns även ett stort utbud av vattenaktiviteter som forsränning, snorkling, kajakpaddling, surfing och massor av andra häftiga aktiviteter. Din största utmaning är hur du ska hinna med så mycket som möjligt i Costa Rica! 

A girl kayaking on a river in Costa Rica

Taggad på äventyr i Centralamerika?

Snacka med oss! Berätta för oss vart du vill åka så sätter vi ihop din drömresa, helt från grunden. Inga paketerbjudanden, inga tråkiga utflykter..bara de häftigaste äventyren! 

Berätta om dina resdrömmar

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...