{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

10 boostande effekter resande har på dig

blond tjej promenerar på en gata under en resa

10 argument för att resande får dig att växa som person

Älskar du, precis som vi, att resa? Cool - vi gillar hur du rullar. Det är ju faktiskt som så att resande får dig att växa som person och ger dig en bättre förståelse för varför världen kan skilja sig så otroligt mycket åt från plats till plats. Trots att det låter klyschig tror vi starkt på att resande får oss att växa som personer vilket i sin tur låter oss bygga mer öppna samhällen. För att stärka vår tes levererar vid här 10 boostande bieffekter resande har på dig när du kastar dig ut i det okända och möter världen.

1. Du lär dig att ha tålamod

Alla som rest i Europa vet att saker och ting inte alltid följer tidsplan. Bussarna kommer inte i tid, tågen stannar oväntat på okända stationer längs vägen, och vägförhållandena är oftast inte riktigt så som man hade föreställt sig. Oavsett om du gillar det eller inte är en resa till mer eller mindre exotiska platser tålamodsprövande. Så bara luta dig tillbaka och enjoy the ride.

tuktuks och trafik på en stor gata i new delhi

2. Du lär dig hantera kulturkrockar

Kulturkrockar kan uppkomma under resor till platser där livet ser totalt annorlunda ut i förhållande till det du är van vid. Att hantera dessa är det inte alla som lyckas med. En sak är däremot säker och det är att ju fler gånger du utsätts för dessa krockar desto lättare blir kollisionerna. Du lär dig tillslut att helt acceptera olikheterna, ja du kan till och med lär dig att förbereda dig inför dem redan på flygplatsen dit.

3. Dina relationer stärks

Oavsett om du reser med din kille, tjej eller vän så kan du ge dig den på att resan kommer att definiera er relation och avgöra om det är meant to be eller inte. Under en resa tillsammans lär man känna varandra på helt nya plan, inte minst på grund av de många dagar och timmar som spenderas ihop.

tjej och kille på paddleboard

4. Du utökar din vänskapskrets

Det här händer i synnerhet när du reser ensam då det är mer regel än undantag att lära känna mängder av nya vänner längs resans gång. För många är det givetvis ett stort orosmoment att resa ensam och att ta kontakt med främlingar, men vänd det till det positiva. Att utmana sig på detta vis är i sig en upplevelse och något som låter dig växa som person. Som bonus får du dessutom en uppsjö av nya vänner från alla världens hörn.

5. Din syn på världen förändras

Kanske har du en bestämd uppfattning om hur världen fungerar, hur vissa länder är, hur olika kulturer ser ut. Men stanna upp och tänkt till, hur mycket av detta har du egentligen sett i verkligheten? När du reser kommer du uppleva faktiska platser och riktiga kulturer och din verklighetsuppfattning kommer definitiv att utmanas. Om dina uppfattningar faktiskt tycks stämma är även detta en värdefull lärdom.

Du ser, det är omöjligt att inte växa av resande.

6. Du lär dig hantera förändring

Oavsett vilka livsval du gör kan du vara säker på att du kommer möta människor och samla på dig upplevelser som får dig att styra om dina vägval. När du reser finns alltid risken (eller chansen om du så vill) att något oväntat sker som kan få dina resplaner att totalt haverera. När du väl upplev det en gång lär du dig att hantera dessa situationer som en äkta krigare.

7. Du lär dig att leva utan det som du tar för givet

När du vaknar en tidig morgon i en hydda mitt i Myanmars djungel så är det långt ifrån säkert att internetuppkopplingen är stabil eller att plattången kan kopplas in i vägguttaget. Det kanske inte ens finns möjlighet att ta en dusch, vem vet?

Ja, när du är på resande fot lär du dig snabbt att det du tar förgivet faktiskt inte alltid är så givet. Det du har tillgång till på daglig basis hemma kanske nödvändigtvis inte är det som prioriteras i landet du besöker.

8. Du lär dig att värdesätta livet

För att fortsätta på samma spår som tidigare punkt måste vi även påpeka att resande är den bästa medicinen mot att ta saker förgivet och att lära sig att värdera det man har. När du reser på landsbygden i exempelvis i Botswana eller Vietnam kommer du snabbt märka att du är mycket priviligierad. Detta kan vara svårt att förhålla sig till i soffan där hemma när du står i valet mellan att se Paradise Hotel eller streama något på Netflix. Men tro oss, efter en resa till främmande land kommer dina perspektiv vändas upp och ner...

9. Du blir mycket modigare

När vi är hemma tenderar vi att falla tillbaka på gamla rutiner och dagarna smälter samman till en enda enformig vardag... Så är det inte när du är ute och reser.

När du står inför valet att käka den där gräshoppan på en stimmig marknad i Ho Chi Minh City, eller ska komma fram till hur du äter en traditionell gryta utan bestick på Bali, är vardagslunken som bortblåst. Och då har vi inte nämnt alla möjligheter när det kommer till galna aktiviteter du kan ”utsätta” dig själv för. Vad sägs om bungyjump och fallskärmshoppning? Eller varför inte att sova under stjärnorna mitt ute i Australiens outback med vetskapen om att du med största sannolikhet är omringad av fler ormar än det totala antalet memes du någonsin scrollat förbi? Läskigt, right? Men hey, allt detta gör dig till en modigare person.

10. Din comfortzone expanderar

Vi känner allt till uttrycket ”att ta sig utanför sin comfortzone”. Begreppet kan faktiskt inte bli mer spot on än när vi just reser. Det här gäller i synnerhet under resor till paltser där infrastruktur, kultur och vardag skiljer sig långt från Sverige. Det är först när den där obehagskänslan börjar krypa sig på som du tagit dit tillräckligt lång utanför din comfortzone för att låta den expandera. När zonen växer blir du mer bekväm med att saker och ting inte alltid är på det vis som du är van vid. Därefter växer du såväl som ditt mindset.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...