{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

12 skäl till att backpacka i Japan

två personer som i kyoto som backpackar i japan

Du kommer inte att ångra dig... just sayin'...

Imponerande bergstoppar, mytologiska bestar, blanka robotar och än mer blanka samurajsvärd. Japan, ett land som till största del består utav vulkaner och snötäckta berg, är en maxad men tyvärr något bortglömd destination för backpacking. Skandal tycker vi! Här är därför vår tolv bästa argument för varför du borde dra dit. Thailand och Bali i all ära, men klassisk backpacking kan vänta!

1. Den magiskt goda sushin

Väljer du att backpacka i Japan kommer din syn på sushi vändas upp och ner. Aldrig kommer din lokala sushirestaurang hemma i Sverige bli sig lik. Punkt.

Ett bord med sushi i Japan, Ōsaka-shi

2. Den orimligt effektiva kollektivtrafiken

Du kommer att bli bortskämd med kollektivtrafik som nästintill är pedantiskt mycket i tid. Klagar du på SJ, SL, Skånetrafiken, Västtrafik (you name it!) redan i dagsläget kommer din frustration bli tusen gånger värre efter en tripp till Japan.

Oron för att transporten mellan resmålen ska att dra ut på tiden är därför så gott obefintlig. Med andra ord en dröm för dig som vill hinna med så mycket som möjligt under resan. Spana in våra tågpass i Japan och låt dig inspireras till tågluff genom landet.

Mer om att tågluffa i Japan

Japan Rail Pass och snabbtåg framför Mount Fiji

3. Det är obegriplig enkelt att hitta sitt inre zen

Det finns vackra trädgårdar, jätteparker, shintoistiska helgedomar, buddistiska tempel och till och med sjöar i de enorma metropolerna som bubblar av liv. Det är med andra ord obegripligt lätt att hitta sitt inre zen även om du befinner dig mitt i en av landets gigantiska städer... Aummm….

Hakone i Japan

4. Den japanska vänligheten

Taggar du iväg på backpacking i Japan möts du av en helt overklig artighet och gästvänlighet. Varför är de så schyssta...? Som skandinav kan det först kännas ovant, men observera att chansen är stor att du faktiskt kommer att börja älska det lagom till hemfärd, där du än en gång möts av de kalla och inte riktigt lika vänliga nordborna.

Geisha går på gata i Kyoto i Japan

5. Ett galet nice flöde på insta

Förbered dig på att en tripp till Japan bjuder på grymma fototillfällen och helt magiska flöden i sociala medier. Futuristiska neonskyltar i Tokyo eller körsbärsblomning i Osaka? Du kan få allt - och mer därtill!

Kvinna i Tokyo framför en neonskylt.

6. The Land Of The Rising Sun

Det finns ingen entydig förklaring till varför Japan benämns som The Land Of The Rising Sun. En sak som är säker är att det inte är Japan som möter den första soluppgången varje morgon, det är faktiskt Nya Zeeland (enligt GMT-tid)! Men misströsta inte, Japans soluppgångar är helt häpnadsväckande.

BONUS: Ta dig upp innan gryning för att få bästa vyn över Vintergatan!

Tempel i Kyoto i solnedgången

7. Shopping på nya nivåer

Tar du dig ut på en shoppingrunda i distriktet Ginza eller Harajuku i Tokyo lovar vi dig att du kommer hitta de coolaste grejerna du kan tänka dig. Det värsta du behöver oroa dig för är att inte få plats med alla nice inköp i ryggan när det väl är dags att dra hem.

en hektisk gata i japan med massor av skyltar

8. Körsbärsblomningen - sakura & hanami

Körsbärsblomningen i Japan, A.K.A. hanami, är bara ett måste att uppleva när du backpackar i Japan. Det sker under våren så snacka med oss för att få till den bästa tajmingen.

Snacka hanami med oss

Körsbärsblomning iOsaka

9. Japan är maxat med spännande historia och kultur

Som att futuristiska Tokyo inte är häftigt nog så har Japan en helt sjuk historia. Samurajer, mytologiska varelser, geishor, konst och kultur. Hur ska du någonsin hinna med att utforska allt?! Vi vet knepen och hjälper dig att skräddarsy the ultimate experience av Japan. Eller spana helt enkelt in nedan rundresa...

Rundresa till Japans highlights

Körsbärsträd blommar vid templet Kiyomizu Dera i Kyoto.

10. Renligheten och säkerheten

Renligheten i Japans storstäder kan klassas som utopisk. När du backpackar i Japan kan du alltså glömma att känna dig ofräsch i samma stund som du kliver ut ur duschen på hostlet (á la klassisk backpacking). Glömde vi säga att Japans storstäder dessutom är sinnessjukt säkra för sina enorma invånarantal. We like!

Två poliser på gatorna i Tokyo i Japan.

11. Den bästa kombon av futurism och historia

Från buddistiska tempel och geishor i Kyoto till uråldriga traditioner så som hanami under körsbärsblomningen och de klassiska teceremonierna. I Japan är rötterna djupt rotade i kulturen. Samtidigt är landet ett av de mest futuristiska i världen. Befinner du dig i 2200-talet eller 1200-talet? Åk dit och avgör själv!

Neonupplyst gata i Tokyo.

12. Backpacking i Japan leder till stora crawings efter mer

Det är i princip omöjligt att inte förälska sig i Japan. Dessutom är det omöjligt att hinna med att se allt av landet under en resa. Vi ser därför till att plocka ut guldkornen åt dig så att din resa till Japan blir perfekt just för dig. Du slipper alltså blicka tillbaka på resan efter hemkomst och ångra att du inte drog iväg till det där templet i Osaka, eller sov i en sån där hypead sleeping pod i Tokyo.

vy över mount fiji i japan

Tror du backpacking i Japan är något för dig?

Då tror du rätt! Japan är ett fantastisk land att utforska som backpacker. Från futuristiska metropoler till oslagbart vacker natur och magisk historia. Boka in en reserådgivning med oss (som alltid är helt gratis) så guidar vi dig genom möjligheterna till att uppleva The Land of The Rising Sun!

Boka in ett möte

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...