{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

5 fantastiska djur i Malaysia

5 fantastiska djur i Malaysia

5 fantastiska djur i Malaysia

Vackra havssköldpaddor, busiga orangutanger, näsapor, pygmeelefanter och eldflugor är bara några av naturens underverk och alla dessa fantastiska underverk kan skådas i Malaysia. Landet kan verkligen skryta med ett fantastiskt djurliv som inte kan beskrivas utan måste upplevas på nära håll! 

Borneos highlights
Missa inte det bästa av Borneo. Häng med på en äventyrsresa - lär dig om kulturen, besök djungeln och upptäck grottor. Och mycket, mycket mer!
Till äventyrsresan

1. Orangutangerna - En av människans närmaste släktingar

Se orangutanger på Borneo

Visste du att orangutanger och människan delar cirka 97% av generna? Det är fascinerande att se hur lik människan de är i sitt beteende och hur de interagerar med varandra på ett mänskligt plan. För att uppleva dessa fantastiska djur på nära håll rekommenderar vi ett besök till Semenggoh naturreservat där möjlighet ges att se orangutanger i deras naturliga miljö. Passa även på att titta in på Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center efteråt. Här kommer du att få se djuren på nära håll samtidigt som du stödjer centrets arbete med föräldralösa och skadade orangutanger.

2. Fågel, fisk eller båda två?

Livet under ytan i Malaysia vill du inte missa!

Malaysia har massor av spännande fågelarter men även livet under ytan är något utöver det vanliga. Passa på att ta ditt dykcertifikat när du är i Malaysia. Här väntar kristallklart vatten och underbara korallrev som väntar på att bli utforskade!

3. Småskratta vid åsynen av näsapor

Näsapor i Borneo

Näsapan lever i mangroveskogarna samt längs vattendrag på Borneo och kännetecknas av den långa hängande näsan som hos hanar kan överstiga 10 cm. Förutom den stora näsan är de också kända för att ha vad som ser ut som en ölmage vilket gör de till en riktigt rolig åsyn. Faktum är att malajer kallar dessa apor för ”monyet belanda" vilket kan översättas till "holländska apa". Detta pga. de fysiska likheterna mellan aporna och de holländska kolonisatörerna.

4. Säg hej till Borneos söta pygmeelefanter!

Pygmeelefanter på Borneo

Borneos pygmeelefanter är något mindre än de asiatiska elefanterna som i sin tur är mindre än de afrikanska elefanterna. Var dessa små söta elefanter ursprungligen kommer ifrån är fortfarande ett hett debattämne. Kommer de från Borneo eller av avlidna tama elefanter som släpptes fria år 1750 av sultanen av Sulu? En dag kommer vi förhoppningsvis att få svaret på denna fråga, men tills dess kan vi bara njuta av de vackra varelserna i Borneos djungler.

5. Hjälp en babysköldpadda!

Sköldpaddor i Malaysia

I Malaysia kommer du att stöta på olika arter av sköldpaddor på en rad olika platser. Ett exempel är ön Penang, där du kan mata sköldpaddor i Kek Lok Si som är Malaysias mest kända tempel. Om du hellre vill se dessa fina djur i naturen, ska du ta dig ut till Turtle Island, dit Hawksbill havssköldpaddor kommer för att lägga sina ägg. Om du besöker landet under rätt tid på året, kan du även uppleva när de nykläckta små sköldpaddorna tar sig ut i havet för första gången. En sannerligen minnesvärd åsyn!

Vill du utforska Malaysias djurliv?

Våra reseexperter hjälper dig gärna att sätta ihop en resa i Malaysia så att du inte missar något äventyr på resan. 

Snacka Malaysia med oss!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...