{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

6 sevärdheter i Sydafrika du bara måste uppleva minst en gång i livet

Häftiga klippor under bar himmeli Sydafrika.

Drömmar om att utforska Sydafrikas sevärdheter bortom turistfällorna?

Vi fattar och vi håller helt och hållet med dig. Att utforska områden som inte är packade med turister är asnice. Inget slår känslan av att hitta en riktig pärla till plats, som du dessutom har i princip för dig själv. Givetvis är det ingen garanti att du är den enda där som förälskat sig i platsen, vad vi däremot kan garantera dig att nedan sydafrikanska highlights är orimligt coola och inte allt för turisttäta!

All in all, här är 6 sydafrikanska sevärdheter som du bara måste lägga till på din bucket list.

Dolphin Coast

Cirka 4 mil norr om Durban hittar du Dolphine Coast, även känd som regionen KwaZulu-Natals norra kust. Som namnet Dolphine Coast avslöjar är platsen känd för just sina delfiner.

Om du ger dig av på en roadtrip längs Sydafrikas östkust bör du definitivt planera in ett stopp just här. Känn av mysvibbarna i den lilla kuststaden Ballito och ta en promenad längs stranden. Vår favorit är utan tvekan Thompsons Bay Beach.

Besök Thompsons Bay som sevärdhet under en roadtrip i Sydafrika.

Valley of Desolation

25 mil norr om Port Elizabeth, mitt i Camdeboo National Park, möts du av detta naturunder. Det bästa sättet att uppleva denna makalösa sevärdhet i Sydafrika på är att ta dig upp innan soluppgången för att sedan möta solen från toppen av de över 120 meter höga klipporna. De vertikalt stående klipporna är inte vilka klippor som helst, de uppstod för över 100 miljoner år sedan efter ett enormt vulkanutbrott, häftig, right?

Om du har tur kan du dessutom få syn på den utrotningshotade arten Cape Mountain Zebra och känner du dig äventyrlig bör du se till att ge dig ut på en vandring i nationalparken.

valley of desolation är en mindre vanlig sevärdhet i sydafrika

Tsitsikamma National Park

Från en vacker nationalpark till en annan. Tsitsikamma National Park ligger längs den kända sträckan Garden Route i Sydafrika, vilket är en magisk rutt för just roadtrips! Den kända hängbron som hänger i Storms River Mouth hittar du även i detta område. Om du är ute efter en adrenalinkick se då till att hoppa bungyjump här! Om det inte floats your boat kan du även prova på ziplining, paddla kanot och utmana sig själv på mängder av andra vis här.

utforska tsitikamma i sydafrika

Die Hel

Die Hel, eller översatt till “Helvetet”, är en orörd dal i Swartbergpasset i södra Sydafrika. Den här sydafrikanska sevärdheten ligger i Swartberg Nature Reserve, vilket dessutom tillhör UNESCOs världsarv. Det är inte enkelt att ta sig dit, men när du väl kommit fram kommer du inte att ångra dig. Platsen kallas även Gamkaskloof, men “Helvetet” låter ju så mycket häftigare.

den gröna folddalen die hel är en sevärdhet du inte får missa i sydafrika

Blyde River Canyon

Det här naturundret anses vara världens största grönskande floddal och här kan du hitta helt makalösa utsiktsplatser. Blyde Rive Canyon, som formar den norra delen av bergskedjan Drakensberg (Sydafrikas högsta berg!), har ett snittdjup på imponerande 750 meter. Det här innebär att denna folddal är den näst största i hela Afrika.

Om du är i krokarna  är det här alltså något du inte får missa!

Utrikten över Blyde river canyon i Sydafrika.

Buffalo Bay Beach

På en av Sydafrikas sydligaste platser, cirka 5 km söder om Garden Route, ligger den vackra stranden Buffalo Bay. Det här är en utmärkt plats för att ladda upp batterierna och generellt bara chilla. Om du gillar att surfa är dessutom Buffalo Beach utmärkt för detta!

Stora vågor utanför Buffalo Bay, perfekta för surfing.

Nyfiken på fler mindre kända sevärdheter i Sydafrika?

Vi är backpackers by heart och älskar att utforska mindre utforskade platser i alla världens hörn. Släng iväg ett meddelande till oss eller boka in dig på en kostnadsfri reseårdgivning (som vi tar över telefon eller i en av våra butiker) så hjälper vi dig att hitta dina pärlor.

Boka in gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...