{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

7 saker du måste se och göra i Sri Lanka

Prioritera dessa sevärdheter om du ska till Sri Lanka!

Prioritera dessa sevärdheter om du ska till Sri Lanka!

I södra Asien ligger Sri Lanka och är ett fantastiskt ö imperium som i åratal har erbjudit besökare sällsynta upplevelser. Landets många teplantager, buddhistiska ruiner, vackra stränder och intressanta kulturer är något helt åtskilda, för att inte tala om djurriket som har uppfyllt många iögonfallande drömmar. Och glöm för guds skull inte att du har surfing i världsklass här! Vi har samlat 7 saker du bara måste avse tid till att se och göra om du planerar en resa till Sri Lanka!

1. Besök Polonnaruwa

Sri Lanka Sacred Quadrangle Polonnaruwa

Ruinen i den antika staden Polonnaruwa har blivit ett världsarv och en stor turistattraktion i Sri Lanka. Den en gång blomstrande metropolen är idag tömd, men fortfarande spännande att utforska med sina vackra byggnader, parker och sjöar. Dröm dig bort bland forntida tempel och ruiner efter Kungliga slottet, Audience Hall och Sacred Quadrangle; den mest koncentrerade samlingen av byggnader i hela gamla stan. Definitivt ett måste se!

2. Bestig Sigiriya

Sri Lanka Sigiriya Rock

I den centrala delen av Matale-distriktet ligger Sigirya, ett gammalt klippfäste och ruiner av ett slott byggt på en vulkan plugg. Landskapet är omgivet av stora vackra trädgårdar, dammar, kanaler, gränder och fontäner. Efter en något svimlande klättring, kan du njuta av den magnifika utsikten cirka 200 meter över marken från toppen. Sigiriya är definitivt värt ett besök!

3. Tågresa från Kandy till Ella

Sri Lanka Ella Girl On Train

Ett genialt sätt att se Sri Lankas varierade och dramatiska landskap är genom en tågresa från Kandy till Ella. Järnvägarna var i grunden byggda för att transportera te och kaffe från plantagen i Colombo på ett enklare sätt. Idag är rutten en populär turistattraktion. Turen tar ca 6 timmar, så att du kan passera vackra berg, täta skogar, vattenfall och lokalfolkets primitiv liv. Luta dig tillbaka och njut av alla intryck på vägen!

4. Udawalawe National Park

Sri Lanka Udawalawe Reservoir Elephants

Udawalawe National Park är ett bra ställe att besöka om du är nyfiken på elefanter. Den majestätiska naturen är skyddad här och de cirka 200 elefanterna njuter av livet i skydd. Parken ligger i södra Sri Lanka och erbjuder vacker, frodigt landskap samt möjlighet att se andra spännande djur.

5. Delfin och valsafari

sri-lanka-kalpitiya-cover

Norr om Sri Lanka är Kalpitiya, känd för sin vackra marina miljö. Kalpitiya erbjuder perfekta förutsättningar för att spotta delfiner och valar i deras naturliga livsmiljö. Inte nog med det så erbjuder den 48 km långa halvön på fantastiska stränder! Med en timmes båtresa bort kan du också uppleva Sri Lankas längsta korallrev, Bar Reef - ett bra stopp för dem som älskar att dyka och snorkla!

6. Surfa i Arugam Bay

Sri Lanka Arugam Bay Surfers At Sunset

Arugam Bay är en av Sri Lankas bästa överraskningar. Här kan du leka i vattnet bland perfekta förhållanden för surfing och lära känna andra avkopplande, resglada människor som reser hit.

7. Delta i en ceremoni i Sri Dalada Maligawa

Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth

I staden Kandy är det buddhistiska templet Sri Dalada Maligawa, en av Sri Lankas viktigaste pilgrimsstäder. Ryktet säger att templet rymmer en av Buddhas hundar och betraktas som värdefull av många buddhister. Templet är dekorerat med vita, guldiga och röda interiörer och färgstarka väggmålningar. Om du besöker på kvällen kan du få en ceremoni-dans tillsammans med röda och vitklädda trumslagare.

Blir du också sugen på att resa till Sri Lanka, eller undrar du mer om destinationen?

Snacka med oss om Sri Lanka!

Vi har också en gruppresa planerad till Maldiverna & Sri Lanka. Vill du resa tillsammans med andra unga backpackers från Sverige, Norge & Danmark? Då ska du kolla på våra resor tillsammans med andra unga.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...