{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

7 saker du måste se och göra i Sri Lanka

nine-arche-bridge-sri-lanka

Prioritera dessa sevärdheter om du ska till Sri Lanka!

I södra Asien ligger Sri Lanka och är ett fantastiskt ö imperium som i åratal har erbjudit besökare sällsynta upplevelser. Landets många teplantager, buddhistiska ruiner, vackra stränder och intressanta kulturer är något helt åtskilda, för att inte tala om djurriket som har uppfyllt många iögonfallande drömmar. Och glöm för guds skull inte att du har surfing i världsklass här! Vi har samlat 7 saker du bara måste avse tid till att se och göra om du planerar en resa till Sri Lanka!

Sri Lanka Ella Couple Mountains cover
Vill du få hjälp med att maxa dina resa till Sri Lanka?
Får du lite smått huvudvärk av tanken att hitta det bästa flyget, surfcampet, safarituren eller boendet på Sri Lanka? Mejla oss så hjälper vi dig att få ut det mesta av ditt äventyr och din budget! Vill du resa tillsammans med andra unga backpackers från Sverige, Norge & Danmark? Då ska du kolla in Tripmates!
Fråga oss om Sri Lanka

1. Besök Polonnaruwa

Sri Lanka Sacred Quadrangle Polonnaruwa

Ruinen i den antika staden Polonnaruwa har blivit ett världsarv och en stor turistattraktion i Sri Lanka. Den en gång blomstrande metropolen är idag tömd, men fortfarande spännande att utforska med sina vackra byggnader, parker och sjöar. Dröm dig bort bland forntida tempel och ruiner efter Kungliga slottet, Audience Hall och Sacred Quadrangle; den mest koncentrerade samlingen av byggnader i hela gamla stan. Definitivt ett måste se!

2. Bestig Sigiriya

Sri Lanka Sigiriya Rock

I den centrala delen av Matale-distriktet ligger Sigirya, ett gammalt klippfäste och ruiner av ett slott byggt på en vulkan plugg. Landskapet är omgivet av stora vackra trädgårdar, dammar, kanaler, gränder och fontäner. Efter en något svimlande klättring, kan du njuta av den magnifika utsikten cirka 200 meter över marken från toppen. Sigiriya är definitivt värt ett besök!

3. Tågresa från Kandy till Ella

Sri Lanka Ella Girl On Train

Ett genialt sätt att se Sri Lankas varierade och dramatiska landskap är genom en tågresa från Kandy till Ella. Järnvägarna var i grunden byggda för att transportera te och kaffe från plantagen i Colombo på ett enklare sätt. Idag är rutten en populär turistattraktion. Turen tar ca 6 timmar, så att du kan passera vackra berg, täta skogar, vattenfall och lokalfolkets primitiv liv. Luta dig tillbaka och njut av alla intryck på vägen!

4. Udawalawe National Park

Sri Lanka Udawalawe Reservoir Elephants

Udawalawe National Park är ett bra ställe att besöka om du är nyfiken på elefanter. Den majestätiska naturen är skyddad här och de cirka 200 elefanterna njuter av livet i skydd. Parken ligger i södra Sri Lanka och erbjuder vacker, frodigt landskap samt möjlighet att se andra spännande djur.

5. Delfin och valsafari

sri-lanka-kalpitiya-cover

Norr om Sri Lanka är Kalpitiya, känd för sin vackra marina miljö. Kalpitiya erbjuder perfekta förutsättningar för att spotta delfiner och valar i deras naturliga livsmiljö. Inte nog med det så erbjuder den 48 km långa halvön på fantastiska stränder! Med en timmes båtresa bort kan du också uppleva Sri Lankas längsta korallrev, Bar Reef - ett bra stopp för dem som älskar att dyka och snorkla!

6. Surfa i Arugam Bay

Sri Lanka Arugam Bay Surfers At Sunset

Arugam Bay är en av Sri Lankas bästa överraskningar. Här kan du leka i vattnet bland perfekta förhållanden för surfing och lära känna andra avkopplande, resglada människor som reser hit.

7. Delta i en ceremoni i Sri Dalada Maligawa

Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth

I staden Kandy är det buddhistiska templet Sri Dalada Maligawa, en av Sri Lankas viktigaste pilgrimsstäder. Ryktet säger att templet rymmer en av Buddhas hundar och betraktas som värdefull av många buddhister. Templet är dekorerat med vita, guldiga och röda interiörer och färgstarka väggmålningar. Om du besöker på kvällen kan du få en ceremoni-dans tillsammans med röda och vitklädda trumslagare.

Blir du också sugen på att resa till Sri Lanka, eller undrar du mer om destinationen?

Snacka med oss om Sri Lanka!

Vi har också en gruppresa planerad till Maldiverna & Sri Lanka. Vill du resa tillsammans med andra unga backpackers från Sverige, Norge & Danmark? Då ska du kolla på våra resor tillsammans med andra unga.

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...