{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

7 skäl till att resmålet Malaysia bör toppa din bucketlist

en taxibåt vid perenthianöarna i resmålet malaysia

Ett resmål som har allt

Asien är hem åt galet många vackra länder – alla unika och med en otrolig variation både när det kommer till natur och kultur. Malaysia är ett utav de länderna som aldrig slutar leverera spännande upplevelser. Vad helst som triggar din wanderlust kan vi med säkerhet påstå att Malaysia kommer ge dig fjärilar i magen. Landet har verkligen allt!

1. Den livliga huvudstaden Kuala Lumpur

Först och främst, vid ankomst i ett asiatisk land möts du generellt sett alltid utav en mastodontstad. Detta gäller givetvis även Malaysia, men olikt andra enorma metropoler i Asien är Kuala Lumpur lätt att navigera sig igenom. Staden huserar grymma matmarknader och mängder av kulturella happenings, och dessutom hittar du några av Sydostasiens bästa barer här. Nej, vi har obviously inte besökt alla barer, men Reggae Bar i Chinatown är ett ställe som verkligen kan rivstarta en utgång i Kuala Lumpur!

skyline över ett disigt kula lumpus i malaysia

2. Maaaaaagiska stränder!

Från enorma storstäder till vackra stränder. I Malaysia hittar du ett gäng helt otroliga stränder! I norra Malaysia breder den härliga regionen Langkawi ut sig längs västkusten, på östkusten möts du utav Perhentianöarna och Tioman. Trust us, oavsett vilken strand du väljer kan du vara säker på att inte bli besviken. Kristallklart vatten, perfekta förhållanden för snorkling och varm kritvit sand mellan tårna. Vad mer kan man önska sig?

vänner snorklar vid resmålet malaysia

3. Borneo - Djungeltrumman kallar!

Det är konstant diskussion om skogsskövlingen på Borneo, men på ön finns faktiskt än idag världens mest unika och rika djur- och naturliv. Tack vare flertalet naturvårdsprojekt är den största delen av djungeln fortfarande intakt och den är definitivt värd att besöka. Malaysia delar Borneo med Indonesien och på den malaysiska sidan är några av highlightsen dykning i Sipadan (på nordöstra kusten), djurskådning (inklusive orangutanger!) i en av de många nationalparkerna, trekking vid Mt. Kinabalu och ett besök på några av de många festivalerna i Kuching.

utsikt över en dimming djungel på borneo i malaysia

4. Malaysias mat - En dröm för foodien

Mums! Malaysia bjuder sina besökare på riktigt nice mat. Den gastronomiska scenen har definierats utav landets multikulturella befolkning och har tagit influenser från kinesisk, indisk och såväl malaysisk tradition. Många smaker och fräscha grönsaker är ett genomgående tema.

Missa inte att testa Curry Laksa, Maggi Goreng, Rendang och Sambal Udung!

medelålderns man som lagar malaysisk mat i kuala lumpur

5. Trekken vid Mt. Kinabalu

Om du är den som taggar igång på äventyr och fysiska utmaningar bör du ta tillfället i akt att bestiga Malaysias högsta berg Mt. Kinabalu. Berget är ett utav UNESCOs världsarv och det är inte konstigt varför, den omgivande naturen är hem åt över 6 000 växtarter och 326 fågelarter! Trekken upp till toppen är otroligt vacker. Solnedgången från Laban Rata och soluppgången under den sista etappen av vandringen levererar maxade instamöjligheter! Like-raket deluxe!

Psst… Se till att boka bra tid i förväg. Trekken är populär och KOMMER att sälja slut.

Solnedgång från Mount Kinabalu i Malaysia

6. Malaysias läge

Malaysia som resmål är perfekt i sin ensamhet, men landets läge gör det till en ideal plats för vidare äventyr i andra länder. Malaysia ligger inklämt mellan Indonesien, Thailand, Singapore och Filippinerna. Ett bättre läge för en rundresa genom Sydostasien finns alltså inte.

7. Bang for the buck!

Trots att priserna i Asien stigit något det senaste decenniet är det fortfarande riktigt billigt att resa runt i Malaysia. Om du vill hålla dig till en smal budget är det här resmålet för dig! Här hittar du ganska billigt boende, maten är i princip gratis och transporten är även den snäll mot plånboken. Givetvis kan du gå all in och göra din resa mer lyxig, men vem behöver 5-stjärniga hotell när det finns bambuhyddor med bästa läge mitt på stranden? Yes, Perhentianöarna, vi syftar på er!

solnedgång vid tioman island i malaysia       

Toppar Malaysia din bucketlist?

Eller vill du helt enkelt veta mer om Malaysia som resmål? Hör då av dig till oss, boka in en gratis reserådgivnig eller släng iväg ett meddelande så kickar vi igång äventyret!

Få gratis reserådgivning

Skriv ett meddelande till oss

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...