{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Allt du behöver veta när du ska campa i Nya Zeeland

Mt

Bestämt dig för en roadtrip med campervan i Nya Zeeland? Här är 10 riktigt bra tips...

Nya Zeeland, med sina otroliga landskap, orörda sjöar och snötäckta toppar, är en perfekt plats för äventyrare från hela världen. Och vad är väl ett bättre sätt att utforska denna naturprakt än genom att campa under stjärnorna - i din egen campervan?

I den här bloggen kommer vi ge dig våra bästa tips för den ultimata roadtrippen med campevan i Nya Zeeland, från trafikregler till att respektera miljön och de bästa platserna för stjärnskådning. Oavsett om du är en erfaren campare eller nybörjare, låt oss dyka in i the basics som kommer att göra din kiwi-campingupplevelse oförglömlig.

new-zealand-kaikoura-whale-diving
Se alla våra reseförslag i Nya Zeeland
Oavsett om du fortfarande funderar på om Nya Zeeland är rätt destination för dig, eller om du redan har bokat dina flyg och letar efter den perfekta resplanen - kan vi hjälpa dig. Vi har massor av aktiviteter och upplevelser, och mycket förmånliga priser om du ska hyra en campervan eller bil. Ta en titt på den länkade sidan nedan för att se allt som erbjuds i Nya Zeeland!
View all the experiences on offer in New Zealand

1. Lämna inga spår: Den gyllene regeln

"Ta inget annat än foton och lämna inget annat än fotspår." Det är lite av en kliché, men den täcker det grundläggande ansvaret som gäller när det kommer till camping utomlands, eller var som helst egentligen. När du utforskar Nya Zeelands otroliga landskap, kom ihåg att:

 • Packa upp det du packar ner: Gör dig av med allt skräp ansvarsfullt, inklusive matrester.
 • Undvik att blanda kemikalier i vattenströmmar: Använd miljövänliga tvålar och rengöringsmedel när du tvättar dig, kläder eller diskar utomhus. 
 • Respektera ursprunglig flora och fauna: Bryt inte av grenar eller skada växter, så vandra lätt.
 • Släck eldar ordentligt: Lämna inga spår efter din lägereld, och se till att alltid ha något till hands för att släcka din eld.

2. Campingplatser:Från Fricamping till Semesterparker

 • Semesterparker: Dessa kommersiella campingplatserna är förmodligen det mest bekväma alternativet för camping i Nya Zeeland. De erbjuder säkra och välutrustade upplevelser. Välj mellan tältplatser, platser för elanslutning till husbil/bil, eller mysiga stugor.
 • Departementet för bevarande (DOC) Campingplatser: Dessa platser förvaltas på ett förtroendebaserat sätt och ligger ofta i fantastiska regioner. Tält, husbilar och bilar är välkomna. Faciliteterna varierar beroende på campingplats, men avgifterna är rimliga så de är ett utmärkt val för äventyrare med begränsad budget, som du!
 • Fricamping: På vissa områden kan du campa gratis ute i vildmarken, så länge du följer reglerna: du behöver en självförsörjande campervan, lämna inga spår efter dig och respektera miljön. Du kanske undrar vad en ''självförsörjande campervan'' egentligen betyder, men det är ganska enkelt. En självförsörjande campervan har en toalett (spol eller kompost), vattenförsörjning för matlagning och personlig hygien samt avloppstankar för avloppsvatten. Om du är osäker, fråga en av våra reseexperter - vi har självförsörjande campervans i många olika former och storlekar -som passar varje budget. 
new-zealand-south-island-road-trip-mountain-scenery-through-camper-window

3. Ingen camping betyder ingen camping

 • Följ Skyltarna: När du stöter på skyltar som förbjuder camping, ta dem på allvar. Dessa skyltar finns där av en anledning – för att skydda miljön och säkerställa allas säkerhet. Att ignorera dem kan leda till onödiga problem.
 • Känn Till restriktionsområden: Bekanta dig med begränsade områden. Vissa områden är otillgängliga på grund av bevarandeinsatser, kulturell betydelse eller säkerhetsbekymmer. Respektera dessa gränser och undvik camping där det inte är tillåtet.

 

4. Stjärnskådningens bästa campingplatser: 

Nya Zeeland har några av de klaraste natthimlarna på planeten och anses ofta vara den bästa platsen för stjärnskådning. För att få ut det mesta av din upplevelse när du campar i vildmarken, bör du definitivt prova på detta. Här är några tips:

 • Hitta rätt plats: Sök efter en mörk, tyst plats långt borta från konstgjorda ljus. Den bästa stjärnskådningen sker när du är långt från stadsljus.
 • Skydda ditt nattseende: Täck din vita lampa eller ficklampa med rött cellofan eller papper. Detta gör att du har kvar ditt nattseende och låter dig se fler stjärnor. Stäng även av din telefonskärm eller ställ in den på rött läge för att inte störa dina ögons anpassning till mörkret.
 • Ge dina ögon tid att anpassa sig: Efter att du har kommit fram till din stjärnskådningsplats, stäng av allt ljus (ficklampor, lampor, telefonskärmar och billyktor). Vänta cirka 30 minuter för att dina ögon ska anpassa sig helt till mörkret.

 

Nu ska vi dela några av de bästa stjärnskådningsplatserna i Nya Zeeland:

 • Aoraki Mt Cook: Beläget i Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve, erbjuder detta område opåverkade himlar och fantastisk utsikt över södra halvklotets stjärnbilder.
 • Lake Tekapo: En annan pärla inom Dark Sky Reserve, Lake Tekapo har klara himlar och näst intill inget annat ljus som kan störa. Twizel, nära Lake Tekapo, är lika fantastiskt för stjärnskådning.
 • Stewart Island: Känd för sin råa skönhet, ger Stewart Island utmärkta stjärnskådningsmöjligheter.
 • Great Barrier Island: Utanför kusten i Auckland är denna ö en del av Dark Sky Sanctuary och erbjuder otroliga himmelska vyer.
No Entry Sign In Auckland New Zealand

5. Boka din campervan i förväg

Nya Zeeland är en populär destination för roadtrips med campervan, så det kan bokas upp snabbt. För att undvika besvikelse, boka din campervan långt i förväg. Oavsett om du utforskar de lugna kustlinjerna, frodiga skogarna eller de karga bergen, se till att ha din campervan redo så att du bara kan fokusera på att planera den perfekta roadtrippen.

6. Väsentliga appar

När det är dags för din roadtrip med campervan genom Nya Zeeland finns det några ganska användbara appar som du kan ladda ner. Här är några:

 • CamperMate: Denna populära reseapp är gratis och är ett måste för din roadtripp. Den ger en mängd information, inklusive:
  • Platser för campingplatser: Hitta gratis, lågkostnads- och betalda campingplatser.
  • Faciliteter: Hitta allmänna toaletter, stormarknader, tvättstugor och bensinstationer.
  • Vägvarningar: Håll dig informerad om vägförhållanden och vädervarningar.
  • Tips från medresenärer: Få insidertips och hitta dolda pärlor.
  • Sista minuten-rabatter: Få erbjudanden på boende och aktiviteter baserat på din plats.

 

 • Gaspy: Hitta de bästa bränslepriserna längs din rutt. Att spara några ören per liter är inte helt fel på en roadtrip!
 • GrabOne Discount NZ: Få rabatter på restauranger, aktiviteter och upplevelser. Unna dig själv utan att använda upp hela budgeten!
Campervan Under A Starry Sky In New Zealand

7. Hyr rätt bil eller campervan om du ska in i bergen

Nya Zeelands bergspass är kända för sina utmanande förhållanden. Beroende på säsongen kan du stöta på snö, is eller riskera jordskred. Allvarligt talat, dessa vägar kräver försiktighet. Om du planerar att köra under höst, vinter eller tidig vår är det viktigt att välja rätt bil eller husbil.

Här är det praktiska rådet: att försöka köra dessa vägar med en kompakt liten bil är ingen bra idé, och under vintern kräver vissa bergsvägar till och med användning av snökedjor. Så, innan du hyr en bil eller campervan, kontrollera dina rutter och om ditt fordon är det bästa valet för vart du vill åka. Våra reseexperter kan hjälpa dig med detta!

Kom ihåg att Nya Zeelands karga terräng kan överraska även förare med mycket erfarenhet, så var förberedd och kör försiktigt. För mer detaljerad information om att köra i Nya Zeeland och faktiska förhållanden, besök NZ Transport Agencys webbplats för vägledning.

8. Låt folk passera om du kör långsamt (det är lagen!)

I Nya Zeeland är det inte bara artigt utan också lagligt att låta snabbare fordon passera om du kör långsamt. Denna praxis främjar säkrare vägförhållanden och säkerställer ett jämnare trafikflöde. När du märker ett fordon bakom dig rör sig i en snabbare takt, hitta en lämplig möjlighet att stanna eller köra åt sidan av vägen och låt dem passera. Många vägar i Nya Zeeland har dedikerade avfartsplatser, så det finns ingen anledning att inte använda dem! Om du är i det snabbare fordonet kommer du också att vara tacksam när andra låter dig passera.

New Zealand South Island Hanmer Springs Mountain Range

9. Köksessentials och Matlagning

Hur du kommer att laga mat och vad du behöver beror lite på vilka campingplatser du väljer. Om du håller dig till de kommersiella platserna, som semesterparker, är det enkelt. Dessa campingplatser är utrustade med gemensamma kök och grillar, och dessa parker erbjuder ofta köksredskap.

Om du bor på DOC Campingplatser eller planerar att campa i vildmarken måste du ta med din egen köksutrustning. Väsentliga saker inkluderar en gasbrännare, kastruller, stekpannor och köksredskap som antingen ingår eller är ett valfritt tillägg vid hyra av en campervan. Se vad som ingår på de specifika sidorona för campervans, eller fråga en av våra reseexperter.

10. Brandsäkerhet och Tystnad

 • Lägereldar: Om tillåtet, släck dem ordentligt och se till att platsen er ut precis som du lämnade den. 
 • Tystnad: Respektera tystnadstimmar. Låt naturens ljud råda.
campervan-otago-new-zealand

Redo för ditt livs campingäventyr?

Så, det var allt! Vi hoppas att du känner dig redo för en campingresa till Nya Zeeland. Om planeringen känns lite för mycket eller om du är osäker på var du ska börja så finns våra reseexperter här för att hjälpa dig. Med ett stort utbud av campervans och deras bästa tips och tricks - kommer det att bli episkt!

Skriv till oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...