{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Är du en backpacker eller en flashpacker?

Är du en flashpacker?

Är du en backpacker eller en flashpacker?

Vi har hjälpt unga människor att uppleva världen sedan 1951. Men den traditionella synen på en backpacker har förändrats. Fler och fler unga väljer att vara borta en kortare period, resa lyxigare och bekvämare men vill fortfarande uppleva unika platser och umgås med lokalbefolkningen - vi kallar dem flashpackers!

Reseförslag
Oavsett om du är en back- eller flashpacker har vi massor av grymma reseförslag för dig. Spana in dom och låt dig inspireras inför ditt äventyr!
Till alla reseförslag

Du har kanske en bild av den typiska backpackern. Du kanske själv stämmer in på denna bild? Okej, vi leker verkligen med stereotyper här! Men vår bild av en traditionell backpacker är en person som tar sig runt och utforskar världen med ryggsäcken på ryggen och fokus ligger på att se så mycket som möjligt. Det är väldigt viktigt att vara borta så länge det bara går, gärna minst 3 månader och helst ännu längre. Bekvämligheter så som rena sängkläder och tillgång till egen toalett står långt ner på prioreteringslistan.

Backpacker på äventyr - eller flashpacker?

Så, vad är då en typisk flashpacker? Det är en person som gärna vill resa runt och uppleva världen på samma sätt men gör det under en kortare period, kanske max 3-4 veckor och med större bekvämlighet. En person som föredrar en skön säng på hotellet istället för att sova i en sovsäck och dela sovsal med 15 andra främmande människor. En flashpacker vill hellre ta flyget istället för sitta på ett lastbilsflak eller ta bussen på längre sträckor. Ryggsäcken är också ofta utbytt mot en väska på hjul.

Men flashpacking låter dyrt!?

Flashpacking behöver nödvändigtvis inte vara dyrare, bara lite bekvämare. Visst, bor du bara på 5-stjärniga hotell, flyger till dyra och exotiska destinationer och äter på dyra restauranger då får du vara beredd på att öppna plånboken. Men du kan faktiskt se exakt samma saker som backpackern för nästan samma budget. Medan backpackern är borta under en längre period så har flashpackern komprimerat sin resa.

Flashpackern har självklart mycket gemensamt med backpackern - de vill båda uppleva den autentiska sidan av en destination, bekanta sig med lokalbefolkningen och andra resenärer, bara lite "flashigare".

Reseförslag

Om du ska iväg på ett back- eller flashpackäventyr har vi satt ihop en hel del episka förslag på rutter:

Om du ska du på ditt första backpackäventyr så är det här den perfekta rutten med det mest backpackertäta platserna i Asien, som Thailand, Singapore och Bali. 

Gör en fantastisk resa till Karibien och Latinamerika, nedan kommer ett utmärkt förslag. Inkaleden, mayakulturen, stränder, surfing och båtluff mellan paradisöar är bara några höjdpunkter på dessa destinationer.

Är du mer nyfiken på en resa Down Under? Den här resan startar i toppmoderna Dubai, tar ett stopp  i Bali innan du reser vidare ner mot Australien och Nya Zeeland. 

Står jorden runt på din bucketlist? Med den här rutten ser du till att du inte missar någon, vilket du kanske förstår av namnet. 

Vad är du - en backpacker eller flashpacker?

Din resa - du bestämmer!

Oavsett om du är en traditionell backpacker eller glammig flashpacker, så finns det en sak gemensamt: Önskan och längtan efter frihet och att uppleva världen och dra iväg på äventyr. Våra reseexperter älskar att hjälpa till i planeringen till vilket som!

Snacka resor med oss!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...