{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bästa tipsen till din roadtrip i Australien

Bästa tipsen till din roadtrip i Australien

Att veta innan din roadtrip i Australien

Australien är ett perfekt land att göra en roadtrip i. Under en roadtrip har du friheten att resa i din egen takt och kommer under vägen till de olika destinationerna att passera varierande och vacker natur, städer och landskap. Här har du ett gäng sköna och nödvändiga tips samlat inför din roadtrip i Australien, så att du slipper lägga tid på att researcha själv!

Hyr en campervan
Att leva vanlife är total frihet. Med en campervan slipper du tänka på att hitta boende och lokala transporter längs vägen, du åker när du vill och stannar så länge du vill!
Se alla våra campervans i Australien

En roadtrip i Australien är ett episkt äventyr. Det du inte får missa är att du är på andra sidan jordklotet och andra regler gäller i vissa avseenden både vad gäller körregler och att hyra en campervan.

Känn friheten - campingregler och tips

Så kallad Freedom Camping, det vill säga att campa på offentliga platser är tillåtet i vissa platser i Australien, se till att det är tillåtet att campa där du tänkt innan du slår läger för natten, annars riskerar du att åka på höga böter. Det finns även ett flertal välutrustade campingplatser på härliga platser runtom i landet.

Här kan du hitta fler tips till din roadtrip i Australien:

  • Den smidiga appen CamperMate visar alla campingplatser och Holiday parks (både gratis och avgiftsbelagda) i Australien.
  • Hitta fler smarta campingtips hos Camping Australia
  • Ladda ner denna schysta app för nischade tips i Southern Australia

Great Ocean road i Australien på din roadtrip

Kör under dagtid

Även om du är van att köra längre distanser under natten i Sverige, på skidsemestern eller kanske i södra Europa, kör när dagsljuset fortfarande faller på i Australien.

Det kan vara väldigt farligt att köra under natten i här, främst på grund av stora djur, till exempel kängurur, som är aktiva i skymning och om nätterna. Försäkringar på din campervan gäller endast när du kör i dagsljus. En annan fördel med att köra dagtid är att du inte missar den makalösa naturen och landskapen som finns på vägen.

Tips: Undvik motorvägar och ta småvägar emellanåt för att passera charmiga små lokala städer och lite schyssta områden. Det tar lite längre tid men väl värt omvägarna!

Kör bil på dagen och hitta på annat när det börjar mörkna!

Spara in på kassan genom att tanka rätt

Planera dina besök till bensinmacken. På tisdagar och onsdagar kan du betala mellan 5-15% mindre än övriga dagar på veckan. Matbutikerna Coles och Woolworths äger flera bensinmackar och du får ofta rabattkuponger när du handlar hos dem.

Planera även när du behöver tanka, det är särskilt viktigt i Australiens outback att ha full tank då det är (väldigt) långa distanser mellan bensinmackarna här… Bränsle är en stor utgift under en roadtrip. En app vi rekommenderar och tycker funkar bra för att hitta billigaste bensinen i din närhet är MotorMouth.

Vägtullar i Australien

Vissa vägar i Australien har vägtullar. Om du kör igenom metropolerna i New South Wales, Queensland och Victoria kommer du troligtvis behöva betala vägtullar. Ytterligare en anledning till att planera din körning. De registreras elektronisk och betalas inte kontant längs vägen.

Efter att du har hämtat upp din campervan behöver du registerara ett visitors e-pass för att kunna betala tullavgifterna.

Boka din campervan

Alla vill få ut olika saker av sin campervan. Beroende på faktorer som budget, behov och hur många ni är som ska resa, väljer ni den campervan i Australien som passar er bäst. Om du vill ha inspiration på rutter kan du spana in dessa:

Hyr campervan för din roadtrip i Australien

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...