{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Därför borde Panama stå på din bucketlist

Därför borde Panama stå på din bucketlist| KILROY

Panama har så mycket mer att erbjuda än du kanske tror!

Panama passar perfekt att kombinera med din resa till Costa Rica och Colombia. Här har man lyckats hålla massturismen på avstånd och på så sätt lyckats behålla landets avslappande charm. Det är alltså ett paradis för äventyrslystna backpackers! Här är några anledningar till varför Panama borde borde ligga högt upp på din bucketlist! Nyfiken på vad Panama har att erbjuda? 

1. Båtluffa i San Blas

Visste du att Sant Blas består av 378 öar som mestadels är obebodda? Lokalbefolkningen som bor på de större öarna kallas Kuna och har i uppgift att skydda marken mot massturismen. Så, om du vill ha din egen Robinson Crusoe upplevelse, är ett besök i San Blas precis vad du letar efter! Här bor du i enkla (men bekväma) hyddor omgiven av palmer! Vem skulle inte vilja vakna mitt PÅ stranden och börja dagen med ett dopp i det kristallklara vattnet? Vill du ha en hel paradisö för dig själv är en båtluff i San Blas alltså att rekomendera! Njut av den avslappnade atmosfären och se solen gå ner över Stilla havet. Om du är en person som värderar lite mer komfort bör du istället överväga att besöka Bocas del Toro!

 

Vår reseexpert Ingrid delar med sig av sina bästa semesterbilder från San Blas nedan!

2. Bocas del Toro – där djungeln möter stranden

Området består av 6 frodiga öar (Colón, Bastimentos, Isla de Solarte, Zapatilla, Cristobal & Popa) samt en marin nationalpark bara 40 kilometer från gränsen till Costa Rica. Isla Colon är Bocas del Toros huvudö och som vi nämde tidigare finns här ett större utbud av boenden än på San Blas. Här hittar du bland annat coola eco-lodges, hotell, vandrarhem för surfare, bed & breakfast och mycket mer. Hela området är helt enklet mer utvecklat och bjuder på fler bekvämligheter. Upplev den lokala kulturen, regnskogen och några av områdets mest populära stränder. Du bör också besöka Bird Island (som liknar något ur Jurassic Park), lära dig att surfa, snorkla på Hospital Point, utforska djungeln från hästryggen och besöka de ekologiska kakaoplantagerna. Listan på saker att göra i Bocas dl Toro kan fortsätta i evigheter!

3. Traveling classroom

Vill du lära dig spanska samtidigt som du lär känna nya människor? Traveling classom är ett populärt koncept som erbjuder en unik kombination av reseäventyr och spanskalektioner. Du kan välja mellan 3 olika platser i Panama: Panama City, Boquete och Bocas del Toro och det finns många häftiga aktiviteter som bara väntar på dig! Du kommer att lära dig spanska genom att utvidga ditt ordförråd under dagliga utflykter och sociala aktiviteter på kvällarna. 

Om detta låter som något för dig kan du läsa mer om Traveling Classroom här eller höra av dig direkt till våra reseexperter! 

Frågs oss om traveling classroom

4. Dykning

Enligt National Ocean Service är Panama en av världens bästa platser för dykning! Här finns det något för alla färdighetsnivåer, oavsett om du är nybörjare eller proffsdykare! Om du har stor dykvana bör du bege dig ut till Coiba, vid Stilla havet. Här finns fantastiska korallrev och ett marinliv att dö för i kombination med skeppbrutna fartyg och flygplan. Det finns alltid något spännande att utforska på havsbotten! Vi vågar nästan lova att du kommer få se både delfiner, kaskeloter, hammarhajar, sköldpaddor och mycket mer! Med andra ord väntar en riktigt episk dykuppelvelse! 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...