{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

De bästa platserna i Asien för fantastiska djurupplevelser

Rådjur vid en grusväg i Kaziranga nationalpark med en safarijeep som närmar sig

Öga mot öga med naturen i Asien

Du kanske tänker på Afrika när du hör safari och vilda djur, men visste du att Asien har lika mycket att erbjuda? Inte bara dom stjälande aporna, utan allt från lejon, tigrar, elefanter och björnar plus några mycket sällsynta djur som du inte hittar någon annanstans. I den här bloggen ger vi dig en lista över nationalparker som du absolut inte får missa under din nästa resa österut!

volunteering-asia-thailand-elephant-mom-and-baby-cover
Volontärarbete med vilda djur- något utöver det vanliga!
Vill du engagera dig i djur och få ett äventyr som är lite extra? Vi fixar det! Ta hand om elefanter eller arbeta med orangutanger, vi har några fantastiska projekt som du kan kolla in om du är sugen på att volontära. Kolla in dom här!
Volunteering - Wildlife conservation

Yala National Park - Sri Lanka

Eftersom Sri Lanka är en ganska liten ö, kanske du inte tänker att du kommer se så många vilda djur men vänta tills du är i Yala National Park. Med flest leoparder på ett område i hela världen är det här det bästa stället att se dessa majestätiska djur i deras naturliga miljö. Det är såklart ingen självklarhet men det är fortfarande ett äventyr. Du kommer också stöta på elefanter, sengångsbjörnar, schakaler, krokodiler och massor av fåglar som näshornsfåglar.

 

Elephant Rock in Yala National Park, Sri Lanka

Kaziranga National Park - Indien

Längst i nordöstra Indien, inklämt mellan Bangladesh, Kina och Myanmar, hittar du denna fantastiska sträcka av våtmarker, gräsmarker och skogar fulla av flora och fauna att utforska. På floden Brahmaputras översvämningsslätter möts massor av djur som elefanter och bufflar, och om du har tur kommer du att kunna se de indiska enhorniga noshörningarna och kanske till och med Gangesflodens delfiner som lever i parkens vatten. 

Rhino at a lake in Kaziranga National Park in India

Gunung Leuser National Park - Sumatra, Indonesien

Också känd som ''Bukit Lawang'' (namnet på byn i utkanten av den här stora regnskog). Här kan du lätt se orangutanger i deras naturliga milljö. Sumatra är faktiskt en av bara två platser på jorden där du kan se dom i naturen, den andra är på den halva malaysiska och halva indonesiska ön Borneo. I Gunung Leuser finns det gott om andra primater, som den söta bladapa, många elefanter och till och med en och annan sumatransk tiger. Ändå är dessa söta orangutanger den absoluta höjdpunkten!

Orangutan hanging in a tree on Sumatra, Indonesia

Taman Negara National Park - Malaysia

Glöm den supermoderna huvudstaden Kuala Lumpur, om du älskar djur kommer Taman Negara nationalpark att vara din favorit i Malaysia. Om du vill till den inre delel av djungeln där de mest intressanta djuren finns så måste du ta en guidad tur (privat eller i grupp). Om du väljer att bara åka till Wildlife HQ, delen där du inte behöver guide så lovar vi att du nog kommer bli besviken. Så boka in ett av djungelpaketen med övernattningscamping! Du kommer sova gömd på platser där du har en stor chans att få se vilda djur under kvällen och natten när regnskogen verkligen vaknar till liv. Förvänta dig djur som tigrar, elefanter, noshörningar, bufflar, leoparder och indiska bisoner.

Taman Negara national park in Malaysia in the fog

Kanha National Park - Indien

Varför Indien finns på den här listan två gånger, är för att landet är så stort är att det finns olika typer av vilda djur i den centrala delen av Indien jämfört med den nordöstra delen vi snackade om tidigare. I Kanha National Park finns det ganska många indiska leoparder och bengaliska tigrar. De stora katterna kan vara svåra att hitta, men du kan också se sengångsbjörnar, barasinghahjortar och indiska vildhundar. Fun fact: barnboken och Disney-klassikern ''Djungelboken'' var delvis baserad på just denna djungel! Kommer du att följa Mowglis fotspår?

Tiger crossing a dirt road in Kanha National Park in India

Kardemummabergen - Kambodja

Bara delvis en skyddad nationalpark, men definitivt ett område du inte får missa är Kardemummabergen i norra Kambodja. Det här är inte några dystra, klippiga bergstoppar utan istället några av de mest täta och frodiga regnskogarna du någonsin kommer att stöta på. Djungeln är sammanflätad med stora och små floder, verkligen den perfekta platsen för båtsafari för att försöka upptäcka vilda djur från floden. I kardemummabergen kan du se asiatiska elefanter, svartbjörnar, malaysiska solbjörnar, leoparder, tigrar och mycket mer.

Tatai river in the Cardamom mountains in Cambodia

Ba Be National Park - Vietnam

Vietnam har massvis av vackra platser, men nationalparken Ba Be är kanske inte en av de mest kända höjdpunkterna. Längst upp i norra delen av landet, via Hanoi, hittar du en del av den grönska du kanske tänkt dig i Sydostasien, men utan massor med turister. Parken har flera grottor, sjöar, skogar och vattenfall. Och vilda djur finns helt klart här med. Som på bilden kan du se asiatiska svartbjörnar, men också civetter, olika arter av langurapor och dom otroliga pangolinerna som ser ut som om dom kommer direkt ur ''Fantastic Beasts And Where To Find Them''. Den här platsen borde verkligen vara på din lista! 

Two Asiatic black bears having a fight in Ba Be National Park, Vietnam

Vi tar dig dit

Vi hoppas att du hittade det du letade efter här, med så många olika länder, ekosystem och djur är vi säkra på att du hittade något du gillade. Oavsett om du vill ha en okomplicerad safariupplevelse som i Yala National Park eller något mindre vanligt som Kardemummabergen, hjälper vi dig att komma dit. Sugen på att skapa din drömresa i Asien? Hör av dig till oss så ser vi till att du får ditt äventyr. 

KONTAKA OSS !

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...