{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Death Road i Bolivia | Världens farligaste väg

en buss i regnet kör på Beath Road i Bolivia

Ett adrenalinpumpande äventyr för den våghalsige

North Yungas Road säger förmodligen inte dig särskilt mycket, men om vi istället säger Death Road kanske några klockor ringer. Death Road är en väg på cirka 7 mil i Bolivia vilken sträcker sig från huvudstaden La Paz till staden Coroico. Varje år fram till 1994 skedde omkring 200-300 dödsfall längs den här sträckan och det är därför den ofta går under det självförklarande namnet Death Road. Förvånande nog är det trots denna mörka statistik många spänningssökande som lockas dit… Varför? Läs vidare så får du veta vad de taggar igång på.

Läs mer om cykelturen på Death Road i Bolivia genom att klicka nedan. Om du vågar...
Klicka här!

Vad gör Death Road så farlig?

Vägen byggdes på 1930-talet av fångar från Paraguay med syftet att koppla samman Amazonas regnskog med La Paz. Sträckan slingrar sig längs branta sluttningar och passerar djupa avgrunder på upp till 600 meters djup. Kombinationen av en smal, oasfalterad enfilig väg, avsaknad av vägräcken, risk för stenras och väderförhållanden så som regn och dimma gör vägen extremt farlig. Dessutom är den mycket brant med en maxhöjd på 3 300 meter vilken sedan minskar hela vägen längs Death Roads 7 mil.

utsikt över death road i bolivia

Vilka regler gäller vid Death Road?

Det finns ett antal regler att förhålla sig till vid Death Road. En av de viktigaste är att du här kör du på vänster sidan av vägen. Att observera är att vänstertrafik inte gäller på någon annan plats i Bolivia. Det här innebär att fordon som kör nerför Death Road håller till vänster. Förklaringen till att man gjort denna undantagsregel är att föraren på så vis får en bättre uppsikt över bilens vänstra sida vilken är parallell med stupet. Det här gör möten längs vägen säkrare.

Varför är Death Road så populär?

År 2009 byggdes en ny och säkrare väg mellan Coroico och La Paz. Det här ledde till att Death Road blev mindre trafikerad vilket i sin tur öppnade upp möjligheten till att bland annat cykla på vägen. Den smala grusvägen, vackra utsikten, utmanande nedstigningen och adrenalinkickarna gör idag därför Death Road till ett mecka för spänningssökande.

Det är speciellt populärt bland entusiastiska äventyrare att anta utmaningen att ta sig nerför Death Road. Det finns flertalet mountainbiketurer att välja bland som organiseras av lokala operatörer. Om du är modig nog att ta dig an den här cyklingen kommer du snabbt observera de många minnesplatserna för platsens många dödsfall. Detta påminner dig ständigt om att vara på din vakt, hela vägen från start till mål.

två personer som cyklar längs death road

Är du extrem nog för cyklingen?

Om du känner dig manad att anta utmaningen boka då in dig på en gratis reserådgivning så snackar vi vidare om möjligheterna.

Boka in en reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...