{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Dos and don'ts som backpacker

tjej sitter på en sten i sri lankas djungel

Om du inte gör det på hemmaplan, varför göra det på bortaplan?

Att ta seden dit man kommer kan inte bli mer sant än när man driver runt som backpacker. Givetvis finns det många vanliga missar vi alla kan göra.. hrmm typ det där med att missa hur mycket som ska dricksas... men vad gör det om hundra år? Världen är ett hopkok av fina kulturer som skiljer sig enormt åt. Detta innebär krockande åsikter och beteenden. As easy as that. Det är det som gör resande så galet fett. Det finns dock vissa universala grejer man helt enkelt inte gör som resenär. Men relax, nedan punkter kommer att göra dig till den mest älskvärda backpackern möjligt.

Var snäll

Oavsett hur hur hangry du är eller hur stressad du är för att hinna med flyget är det aldrig en bra idé att ta ut sina aggressioner på oskyldiga som kommer i din väg. Vi är alla människor, oavsett om vi jobbar i drop-offen på en flygplats eller står i receptionen på ett hostel. Genom att vara snäll kommer du med 100% sannolikhet få en najsigare resa och alla omkring dig kommer vara mer välvilliga.

Ge djuren det utrymme de behöver

Holler till alla djurälskare där ute! De är fluffiga, söta och bara galet coola. Men precis som du behöver de sin private space. Observera djur på avstånd utan att störa dem, i synnerhet om du befinner dig i deras hem, det vill säga i naturen (men givetvis gäller detta även för inhägnade djur). Det är aldrig värt att störa djuren bara för att få till den där perfekta selfien.

tre kängurur på en strand i australien

Ha tålamod

Vissa människor går långsammare än dig. Andra snabbare. Vissa gillar att köa. Andra inte. När du reser kommer ditt tålamod sättas på prov, det kan vi lova dig, men det är bara att gilla läget och acceptera hur det funkar i det landet du befinner dig i. Så vänd det till det positiva och tänk på hur lyckligt lottat du är som faktiskt har möjligheten att resa och uppleva just dessa olikheter.

Behandla inte människor som attraktioner

Foton blir så mycket mer intressanta med människor på motivet, det är vi medvetna om. Men vad skulle du säga om att ovetandes fastna på en snapshot som sedan publiceras i valfri sociala medier-kanal? Inte så poppis, eller hur? Fråga istället artigt om lov innan du fotar andra. Av egen erfarenhet brukar de flesta faktiskt säga ja.

munkar vid angkor wat i kambodja

Var tolerant

Lämna alla fördomar hemma. Att resa handlar om att möta människor och kulturer som skiljer sig från det du är van vid. Istället för att ifrågasätta, var tolerant och försök istället att lära dig mer om människors olikheter när det kommer till värderingar, åsikter och livsstilar.

Klä dig efter normen

Ta reda på vad som är passande att bära i det landet du ska till eller de platserna du ska besöka. Oavsett om detta innebär att du måste dra på dig långbyxor i 35 graders värme eller att byta ut den klassiska backpackeroutfitten (tjena, harembyxor!) mot något mer dressat. Att klä sig efter normen visar på respekt.

man i yogjakarta vid templet borobudur

Lär dig sederna

Här finns det många fallgropar att sicksacka sig runt som resenär, men genom att undersöka hur det fungerar på de platserna du ska besöka kan dessa undvikas i största möjliga mån. Bör du dricksa eller inte? Hälsa med en handskakning eller kindpuss? Tilltala med förnamn eller efternamn? Genom att ha ett hum om hur sederna ser ut kommer både du och alla omkring dig känna sig mer bekväma.

Spetsa ditt språkförråd

Om du inte redan kan språket som talas i det land du ska besöka är det rätt nice att ha spetsat språkförrådet med ett par grundläggande fraser. Att kunna säga ”hej” och ”tack” på landets språk är inte bara artigt, det öppnar dessutom upp för konversation. Även om det kanske mestadels blir i form utav kroppsspråk, men hur charmigt är inte det? Locals sitter inne på de bästa restipsen och det finns inget att förlora på ett gott snack!

tjej står vid en neonskylt i tokyo, japan

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...