{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Ge dig ut på en episk vandring till the Lost City i den Colombianska djungeln

The Lost City i Colombia omgiven av frodig grön djungel

En resa djupt in i både djungeln och det förflutna

Djupt inne i Colombias täta skogar döljer sig en 1200 år gammal hemlighet kallad Ciudad Perdida - även känd som The Lost City. En krävande vandring på sju dagar tar dig till denna mystiska och gamla ruinstad som en gång var ett komplext, men civiliserat, samhälle helt omgivet av grön djungel. Utsiktspunkterna längs vägen är fantastiska och slutdestinationen är oslagbar. Läs vidare för att ta reda på om det är något för dig!  
cartagena-colombia-old-and-new-city
Colombias dolda skönhet
För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Colombia måste du ta dig bortom turiststråken. Alla de bästa platserna, som The Lost City och nationalparken Serranía de la Macarena, ligger långt borta från civilisationen. Vi hjälper dig att hitta dit dit (och tipsar om alla andra höjdpunkter du vill besöka). Utforska pulserande städer som Cartagena, Bogota och Medellin och djupdyk i den latinamerikansk kulturen och naturen.
Börja planera ditt äventyr

Gömt kulturarv djupt inne i djungeln

Ciudad Perdida är Colombias mest otroliga gömda skatt som bara kan nås till fots under en 7 dagars vandring. Vandringen kallas The Lost City Trek och tar dig förbi floder, vackra berg, fantastiska utsiktsplatser, autentiska Koqisamhällen och små byar mitt i den frodiga gröna djungeln.

Trots att Ciudad Perdida har varit öppen för turister i över 10 år så är det förvånansvärt få besökare som faktiskt antar utmaningen och vandrar till ruinstaden. I hjärtat av djungeln kommer du att stöta på stenhus och flera platser som används för ritualer och ceremonier. Kanske kommer du till och med att upptäcka något själv eftersom man tror att endast cirka 10% av ruinstaden och det gamla samhället har upptäckts ännu.

Om Colombias Lost City

Ciudad Perdida byggdes av Taironafolket och sträcker sig över drygt 12 000 m2. Utgrävningar visar att mellan 2 000 och 8 000 människor bodde där när det var som mest befolkat. Det var förmodligen den största staden i imperiet och Ciudad Perdida var troligen det ekonomiska och politiska centrumet för en avancerad civilisation med både politiska strukturer och imponerande tekniska färdigheter.

Känner du dig nyfiken? Det finns många fler historier att berätta! Under denna vandring får du möjlighet att lära dig mycket mer av kunniga guider som har en otrolig kunskap om den mystiska civilisationen och djungeln som omger den.

En utmanande vandring

Vandringen till Ciudad Perdida är en bergig rundresa på 44 km som både börjar och slutar vid Santa Marta och längs med vägen är det stigningar på mer än 2 000 meter. Du kommer att korsa tät djungel, leriga passager och bokstavligen korsa floder på väg till den gamla ruinstaden. Det är inget för veklingar, men om vi ska vara ärliga: Det är HELT klart värt det!

Resplan

Dag 1-2: Santa Marta ➡ Ricardito Camp

Låt vandringsäventyret börja! Du bör komma minst en dag tidigare för att ha tid koppla av och vila benen lite i den mysiga hamnstaden Santa Marta. Sedan körs du till Machete Pelao där själva vandringen börjar. Du kommer att korsa stora fält, tät djungel och små Kogibyar samtidigt som du får en inblick i hur lokalbefolkningen som bor vid floderna i bergskedjan Sierra Nevada de Santa Marta lever.

Dag 3: Ricardito Camp ➡ Teyuna Paraiso Camp 

Vandringen fortsätter dag tre och här väntar en tuff etapp med många stigningar längs vägen. På eftermiddagen anländer du till Teyuna Paraiso Camp där du kan koppla av vid floden för att få lite välförtjänt vila efter en lång dag.

Dag 4: Teyuna Paraiso ➡ Mumaki Camp

Dag fyra kommer får du stiga upp tidigt eftersom idag är dagen du går hela vägen till The Lost City. Vad väntar dig? Jo, när du har lyckats ta dig upp för de 1 200 trappstegen kommer du att mötas av den sjukaste utsikten över Sierra Nevada de Santa Marta. Utforska de gamla ruinerna och lär dig mer om historien om en civilisation som bodde i området för mer än 1 000 år sedan. Efter att ha utforskat The Lost City avslutas dagen vid Mumaki Camp.

Dag 5: Mumaki Camp ➡ Ricardito Camp 

Dag fem följer du en liten stig genom djungeln och förbi de små byarna tillbaka till Ricardito Camp, även känt som Vista Hermosa. Det betyder att din vandring tillbaka har några nya sevärdheter att utforska men också ett camp beläget i helt galet vackra omgivningar!

Dag 6-7: Santa Marta

Santa Marta! Den sista dagen innehåller återigen en vacker vandring i de kuperade landskapen medan du vandrar tillbaka till Santa Marta. Om du inte har fått nog vid denna tidpunkt kan du välja att gå med på en kortare vandringstur till ett av de närliggande vattenfallen. Tillbaka i Santa Marta kan du annars koppla av resten av dagen innan du fortsätter din resa på dag sju

 

Vad ingår?

 • Boende: 6 nätter (2x hotell & 4x camping)
 • Lokala transporter
 • Måltider: 6x frukost, 5x lunch och 4x middagar (beräkna runt 60-80 EUR för måltider som inte ingår).
 • Entréavgift till Guldmuséet i Santa Marta
 • Hjälp från en personlig reseexpert som hjälper dig att planera din drömresa så att du får ut det mesta av både din tid och budget

 

Vad ingår inte?

 • Flyg till Colombia (men det kan vi såklart hjälpa till med!)
 • Reseförsäkring (vi hjälper också till med det)
 • Fickpengar
 • Vaccinationer
 • Måltider (andra än de som ingår)
 • Övriga aktiviteter, turer m.m.

Green jungle in Colombia on the Lost City trek

Redo att åka?

Vi hör dig! Skriv till oss så kommer du ett steg närmare att uppleva en av de coolaste vandringarna i Sydamerika!

Jag är redo!

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...