{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Grymma saker att göra i Australien

Grymma saker att göra i Australien | Aktiviteter i Australien

Grymma saker att göra i Australien

Det gigantiska landet down under är fantastiskt att resa runt i. Det finns oerhört många coola, vackra och unika platser att se och massor av spännande saker att göra i Australien. Vi listar här våra topp 11 favoriter i Australien; både mer välkända platser och pärlor "off the beaten track"!

Hyr en campervan
Om du vill resa runt i Australien med total frihet rekommenderar vi att hyra en campervan. Åk vart du vill, stanna så länge du vill och njut av att ta dagen som den kommer!
Australien

1. De 12 apostlarna på Great Ocean Road

Vill du uppleva en av världens mest sceniska vyer? Då kan vi verkligen rekommendera att du åker på en roadtrip i Australien längs 243 km långa Great Ocean Road. En av de stora höjdpunkterna här är kalkstensformationerna "de tolv apostlarna" som sticker upp ur havet. I skrivande stund är det bara nio stycken kvar p.g.a. att apostlarna eroderar bort. Passa på att se dessa mäktiga naturfenomen innan de försvinner helt!

Längs med Great Ocean Road ligger även en klippformation som kallas London Bridge. Det fanns tidigare en naturlig bro här som möjliggjore för folk att strosa över till klippformationen. Denna bro rasade dock 1990. Rykten säger att två personer som hade en affär blev strandsatta på bron vid raset, och blev i och med denna händelse påkomna...

De 12 apostolarna vid Great Ocean Road, Australien | Grymma saker att göra i Australien

2. Legendarisk surf på Östkusten

Surf’s up! Lär dig att surfa i Australien. KILROY kan hjälpa dig att hitta både mobila surfcamps där du är i rörelse nästan dagligen, och camps där du bor och chillar i en surfvilla och åka till områdets bästa surfspots för dagen. Självklart finns det kurser och utmaningar för ALLA nivåer, oavsett om det är första gången du ska ställa dig upp på surfbrädan eller om du behöver slipa på tekniken och lära dig nya tricks.

Kanske något av dessa surfpaket:

Lär dig surfa i Australien | Grymma saker att göra i Australien

3. Skeppsvraket Yongala på Magnetic Island

Mellan Sydney och Cairns finns det sååå mycket spännande saker att göra och se för alla smaker (inte minst hippiemeckat Byron Bay och surfparadiset Surfers Paradise). I slutet av denna sträcka (när du åker från söder till norr) är det värt att ta en tur ut till ön och nationalparken Magnetic Island. Upplev fantastiska stränder och ett rikt djurliv! Här går det även utmärkt att dyka vid det coola skeppsvraket Yongala, som har legat på havsbotten sedan 1911.

Koala på Magnetic Island | Grymma saker att göra i Australien

4. Whitehaven Beach

På Australiens nordostkust i Queensland hittar du trollbindande Whitsunday Islands som består av 74 öar av olika storlek med riktigt bra förutsättningar för att segla. De fina vita sandstränderna är rena himmelriket och ett besök vid den 7 km långa Whitehaven Beach är något du sent kommer att glömma. Whitsunday Islands utforskas bäst med segelbåt, eller via luften i en helikopter! Platsen är ett måste att besöka minst en gång i livet och är nog så nära paradiset en kan komma...

Whitehaven Beach Australien | Grymma saker att göra i Australien

5. Fraser Island

Världens största sandö! Hur coolt? Denna 120 kilometer långa sandö med över 100 sötvattensjöar, alla omgivna av vit sandstrand, finns med på UNESCOs världsarvslista. Besök även populära Eli Creek på östra sidan av Fraser Island, här rinner Elifloden ner till stranden och vidare med sötvatten från sjöarna ner till havet. Sätt på dig dina badkläder och börja gå uppför berget, när du är på en bra höjd hoppa i floden och följ med strömmen! Har du tur kan du även få se en dingo eller två då de är ganska vanliga på ön.

Australiens östkust | Grymma saker att göra i Australien

6. Stora Barriärrevet och Cape Tribulation

I Australien är Stora Barriärrevet utanför Queensland en upplevelse i sig. Världens största och absolut finaste korallrev och dess ekosystem med dess imponerande 900 öar och ca 2500 olika rev, breder ut sig på en yta på omkring 2600 km. Detta otroligt stora rev är en dröm för dykare och snorklare och det marina livet har en sådan mångfald att undervattensmiljön är helt spektakulär. Att utforska Cape Tribulations regnskogsstigar ovanför Cairns är en annan grym naturupplevelse.

Dyk eller snorkla vid Stora Barriärrevet Australien | Grymma saker att göra i Australien

7. Pinnacle Desert på Västkusten

Australiens västkust upplevs av många som ett helt annat land. Även vissa i lokalbefolkningen upplever att mentaliteten skiljer sig rejält mellan öst- och västkustbor. Perth i delstaten Western Australia är den största staden på den västra sidan och har ca 2 miljoner invånare. Du behöver inte resa långt från Perth för att kunna njuta av delstatens härligheter. Du får absolut inte missa häftiga Pinnacles Deserts-landskapen i Nambung National Park och de tusentals imponerande raukarna här.

Pinnacle Desert Australien | Grymma saker att göra i Australien

8. Flinders Ranges

Flinders Ranges är en grupp berg i södra Australien som ligger i nationalparken Flinders Ranges National Park och har utsetts till ett av landets mest utmärkande landskap. Här kan du se en hel del tusenåriga gamla målningar och hällristningar från ursprungsbefolkningen Adnyamathanaha.

Flinders Range i södra Australien | Grymma saker att göra i Australien

9. Coober Pedy

En stad som tagen ur en film! Eller vänta, originalversionen av filmen Mad Max 3: Beyond Thunderdome från 1985 spelades faktiskt in i Coober Pedy. En mer unik stad får du leta länge efter! Staden ligger i Australiens Outback (alltså i öknen) och på grund av den intensiva hettan har människorna valt att bygga sina hus under marken, där temperaturen blir lite mer behaglig. Lite häftigt är att 90% av all världens opalbrytning i världen sker här, trots att det bara bor ca 3500 personer här!

Coober Pedy är som taget ur en film | Grymma saker att göra i Australien

10. Uluru (Ayers Rock)

Ett 500 miljoner år gammalt Inselberg som huvudsakligen består av sandsten och är 3,5 km långt, upp till 2 km brett, ca 9 km i omkrets och når upp till 869 meter över havet. Denna stora klippas röda färg är fantastisk vacker i olika ljus och ses gärna i soluppgångens skiftande färger.

Berget är än idag heligt för ursprungsbefolkningen och de skulle helst se att folk inte vandrade upp för berget, både på grund av bergets status men även för att det är farligt. Under årens lopp har flera turister fallit ner och dött. Namnet kommer från det aboriginska språket och betyder mötesplats. Efter ett besök av en brittisk forskare i slutet av 1800-talet började det även kallas Ayers Rock.

Missa inte Uluru i Australiens outback på ditt äventyr | Grymma saker att göra i Australien

11. Kakadu National Park

Kakadu är mer än en nationalpark. Det är även ett område som tydligt visar aboriginska traditioner och hur de har levt i landet i tusentals generationer. På denna 19804 km2 stora yta i norra Australien hittar du många storslagna sandstensklippor, brusande vattenfall och en imponerande flora och fauna.

När det kommer till djur är detta område speciellt känt för sina många och stora (!) krokodiler. Det finns också gott om koalor, kängurur och ett dussintal andra fantastiska och spännande djurarter här. Det kommer inte dröja länge innan du förstår varför Kakadu finns med på UNESCOs världsarvslista!

Kakadu National Park med imponerande miljö och djurliv | Grymma saker att göra i Australien

Blev du sugen på något, flera av eller kanske alla dessa äventyr?

Våra reseexperter hjälper gärna till att sätta ihop ett reseförslag med flygbiljetter och aktiviteter som passar dig och dina önskemål. Kanske vill du åka tillsammans med andra, köpa ett busspass eller hyra en campervan och ta dig fram på egen hand genom Australien - vi fixar det!

Snacka Australien med oss! 

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...