{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hur du träffar locals när du reser runt i Japan

Koenji Street In Tokyo, Japan

Japanerna är kända för att vara reserverade, introverta och tystlåtna. Så hur träffar du lokalbefolkningen på din resa?

Japan är mer än bara sightseeing och mat. Det är en rik och mångfaldig kultur som välkomnar travellers som vill uppleva den på plats. Men hur kan du skippa turistfällor och träffa lokalbefolkningen? Oroa dig inte, vi got you covered. Här är fem roliga och enkla sätt att träffa och hänga med de fantastiska människorna i Japan - utan att det blir awkard.

Food Stalls And Market Near Senso Ji Temple In Tokyo
Tokyo är den bästa platsen att börja din resa på i Japan.
Inte bara för att det är lättare att träffa lokalbefolkningen i stora städer, utan det är också en utmärkt plats att vänja sig vid alla Japans egenskaper och underverk.
5 unika saker du behöver testa när du är i Tokyo

1. Låt oss börja med det uppenbara - barerna!

Ett av de bästa sätten att träffa lokalbefolkningen i Japan under resan är att utforska nattlivet, särskilt izakayas. Izakayas är traditionella japanska pubar som serverar mat och drycker och är mycket populära bland lokalbefolkningen. De är också utmärkta platser att umgås på och träffa ny människor, eftersom atmosfären vanligtvis är livlig och vänlig. Här är några tips om hur du kan njuta av izakayakulturen och träffa lokalbefolkningen i Japan:

 

  • Var äventyrlig och prova nya saker. Izakayas är en bra möjlighet att smaka på olika typer av japansk mat och dryck, som sake, shochu, öl eller plommonvin. Var inte rädd för att fråga personen bredvid dig vid bardisken om förslag, eftersom de vanligtvis är glada att dela med sig.

 

  • Var vänlig och öppensinnad. Izakayas är en bra plats att prata med lokalbefolkningen och lära dig mer om deras liv, åsikter och intressen. Du kan inleda en konversation genom att ge komplimanger eller fråga om deras mat- eller dryckesval, fråga dem om deras favoritplatser att besöka i Japan eller dela med dig av dina egna reseberättelser. Du kan hitta något ni har gemensamt  eller lära dig något nytt. Som alltid i Japan - var artig och respektfull.

 

  • Ha roligt och njut av upplevelsen. Izakayas är till för att vara roliga och avslappnade platser där du kan njuta av god mat, drycker och sällskap. Var inte blyg eller nervös, var bara dig själv och ha det kul. Du kanske hittar några nya vänner eller till och med hitta en lokal guide som kan visa dig runt i staden. Du vet aldrig vad som kan hända på en izakaya!
Group of people sitting around the bar in a pretty packed Izakaya somewhere in Japan

2. Sjung loss på karaoke med nya vänner:

Ett av de bästa sätten att träffa lokalbefolkningen i Japan under resan är att joina i en av deras favoritsätt att hänga med andra på: karaoke. Karaoke är en stor del av den japanska kulturen, och många människor går till karaokebarer efter jobbet eller på helgerna för att slappna av, umgås och ha roligt. Du kan hitta karaokebarer överallt i Japan, och de erbjuder olika låtar, genrer och språk. Vissa karaokebarer har även kostymer, rekvisita och specialeffekter för att krydda upp ditt framträdande.

Om du vill uppleva karaoke med lokalbefolkningen har du några alternativ. Du kan gå till en offentlig karaokebar där du kan sjunga inför främlingar och kanske träffa några nya vänner. Du kan också gå till ett privat karaokerum där du kan hyra ett bås för dig själv eller en grupp människor. Detta är mer bekvämt och intimt, och du kan bjuda in lokalbefolkningen att joina eller be dem att bjuda in dig till deras rum. Oavsett vilket sätt du väljer kommer du att ha väldigt roligt och lära känna lokalbefolkningen bättre.

Karaoke är inte bara en avslappnad aktivitet i Japan, utan tas ganska seriöst! Japanerna övar mycket och ger feedback till varandra. Bli inte förvånad om de kommenterar din tonhöjd, ton eller uttal. De försöker inte vara oförskämda, utan hjälpa dig att förbättras. De förväntar sig också att du gör detsamma för dem. Så var inte blyg och ge det ditt bästa försök. Du kanske imponerar på dem med din talang eller får dem att skratta med din entusiasm.

Karaoke är ett utmärkt sätt att träffa lokalbefolkningen i Japan på under resan eftersom det är roligt, enkelt och finns nästan överallt. Du behöver inte tala flytande japanska eller veta mycket om deras kultur för att njuta av karaoke. Du behöver bara vara villig att sjunga, lyssna och lära. Du kommer att upptäcka att karaoke är ett universellt språk som kan bryta isen och skapa band mellan människor från olika bakgrunder.

Guy holding a microphone singing karaoke in a karaoke bar in Japan

3. Åk till dom lokala festivalerna:

Japans kalender är fullspäckad med festivaler, och de är inte bara för lokalbefolkningen - de vill ha dig där också! Från körsbärsblomsfiranden till livliga matsuri (traditionella festivaler) är dessa evenemang ett utmärkt sätt att komma närmare japanerna.

Inte säker på var du ska börja? Några av våra förslag för att du ska ha det epsikt på japanska festivaler (beroende på när du besöker) är Sanja Matsuri i Tokyo, Daito Ohara vattenfestival i Ohara och Hitaki Sai eldfestival i Kyoto - men det finns naturligtvis många fler alternativ!

  • Sanja Matsuri är en shintofestival som hålls årligen i Tokyo, Japan. Shintofestivaler är en kombination av heliga ritualer och glädjefyllt firande, där firandet ofta inkluderar mycket alkohol. Sanja Matsuri anses vara en av de vildaste och största shintofestivalerna i Japan. Den hålls den tredje helgen i maj varje år vid Asakusa Shrine och lockar 1,5 till 2 miljoner människor varje år!

  • Daito Ohara är en av de mer ovanliga japanska festivalerna, som äger rum i februari i Ichinoseki, Iwate. Under denna festival springer män som anses vara i en traditionellt otursam ålder nakna genom staden medan människor längs rutten öser kallt vatten över dem. Den otursamma mannen som springer längst fram bär en banner som säger "böner för att förebygga eldsvåda". Festivalen går tillbaka till 1657, då det var en stor brand i Edo. Det sägs att datumet för de stora bränderna som förstörde gatorna i Edo utsågs som en otursam dag, och festivalen startades både för att be och öka medvetenheten om brandförebyggande.

  • Hitaki Sai eldfestival är en spektakulär händelse som äger rum vid Fushimi Inari Shrine i Kyoto den 8 november varje år. Templet är känt för sina tusentals toriiportar som leder till det heliga berget. Under denna festival tänds buntar med bönestickor med besökarnas skrivna önskningar på tre eldar eftersom en helig eld anses rena bort människors synder och uppfylla önskningar. Värmen och lågorna ger en dramatisk bakgrund medan präster utför reningssriter framför varje eld med vatten, salt och sakakiblad, och heliga kaguradanser utförs emellanåt av prästinnor som bär gyllene klockor tills den sista bönestocken kastas in i elden.
Large crowds dressed in traditional clothing at the Sanja Matsuri celebration at the Sensoji temple in central Tokyo

4. Fråga Japanerna var man ska äta

En av de bästa sätten att träffa lokalbefolkningen på i Japan när du reser är att fråga dem var man kan äta. Japanska människor är mycket stolta över sitt kök och älskar att dela det med besökare. Om du approachar dem artigt och visar intresse för deras kultur, kommer de troligtvis att bjuda med dig till något av deras favoritställen. På så sätt kan du njuta av autentisk mat, lära dig mer om de lokala sederna och skapa nya vänskapsband. Du kanske till och med får några insidertips om vad du ska se och göra i området.

Platter Of Japanese Food

5. Prova så många upplevelser och aktiviteter du kan

Japan har en skattkista av upplevelser som arrangeras av lokalbefolkningen, från teeceremonier och samurajlektioner till att lära sig göra sushi. Det är ett utmärkt sätt att djupdyka ner i den japanska kulturen från flera olika håll och få möjlighet att ställa frågor till din guide. Därför rekommenderar vi verkligen att prova så många olika saker som din tid och budget tillåter. Tänk bara, "när kommer jag åka till Japan igen?!".

Om din budget är lite mer begränsad, ingen stress! Vårt favoritalternativ för att utforska landet med lokalbefolkningen (inte bara i Japan!) är faktiskt gratis! Möt Guruwalk - en plattform som kopplar samman resenärer med lokala guider som erbjuder gratis guidade turer i olika städer runt om i världen. "Gurun" vet allt om sin stad och älskar att berätta allt om den. Letar du efter de verkliga gömda pärlorna? Det är här du hittar dem! I Japan kan du anmäla dig till Guruwalks i de större städerna, och även om du reser ensam kan du lätt anmäla dig. Vissa täcker ett specifikt kvarter, tempel eller annan attraktion och andra är lite bredare. Det är det perfekta sättet att ställa frågor, få tips och bli vän med din guide och andra resenärer (om fler har anmält sig för samma tur).

Two people in samurai gear, standing in a typical Japanese temple with swords in their hands on a wooden floor.

6. Omfamna lokal gästfrihet på en Minshuku:

En av dom bästa sätten att träffa lokalbefolkningen på i Japan när du reser är att bo på en minshuku, vilket är ett typ av boende som liknar ett homestay. En minshuku drivs vanligtvis av en lokal familj som kommer att välkomna dig in i sitt hem och behandla dig som en av sina egna. Du kommer att få uppleva den autentiska japanska livsstilen, som att sova på futoner, äta hemlagade måltider och njuta av ett japanskt bad. Du kommer också ha möjlighet att prata med dina värdar och lära dig mer om deras kultur, historia och vardagsliv. En minshuku är ett utmärkt alternativ för resenärer som vill fördjupa sig i det lokala samhället och träffa nya vänner på resan. 

Minshuku tenderar att vara små med bara några få gästrum. Rumsbekvämligheter är vanligtvis ganska enkla och inkluderar normalt sett en liten TV, ett litet bord, en värmare, ett tekök och handdukar. Vissa äldre minshuku kan sakna lås på rumsdörrarna. Middag och frukost ingår ofta och serveras i flesta fall i en gemensam matsal. Du hittar vanligtvis inte en minshuku i en metropol som Tokyo, men utanför de större städerna finns det gott om dem nära områden som ofta besöks av resenärer, som varma källor, skidorter och i bergen. Minshukus finns också oftast i mindre städer på landet och samhällen eller vid havet. Om du har tid att utforska Honshu (Japans huvudö) ordentligt, föreslår vi att du upplever en minshuku i städerna runt Shirakawa-go och Gokayama, där du kan övernatta i en historisk och traditionell bondgård.

Guy with a big backpack standing in a bedroom in his Japanese accommodation looking around

Bonustips: Var öppen och var dig själv!

I ett land där artighet regerar är the key att vara äkta. Dela dina berättelser, fråga om deras, och stressa inte över kulturella skillnader– de uppskattar ansträngningen. Så där har ni det! Japan handlar inte bara om platser; det handlar om människorna. Dyk in i den lokala rytmen, kliv ur din komfortzon, och se hur ditt äventyr i Japan förvandlas till en kombination av nya vänner och kulturellt utbyte. Safe travels och sayonara till att bara vara en vanlig turist!

Guy spreading his arms on a square in Tokyo with big billboards with Japanese animation figures on buildings in the background

Designa din egen resa till Japan med KILROY

Känner du dig redo att resa till Japan? Vi kan hjälpa dig att komma dit! Med massor av häftiga upplevelser, insidertips och fantastiska resplaner kommer vi att se till att du får den bästa valutan för dina pengar. Skriv till oss och kickstarta din reseplanering!

SKRIV TILL OSS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...